Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ δημοτικών συμβούλων και πολιτών για την εγκαταλελειμμένη σκάλα (πεζογέφυρα) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασίλειος Α. Δεμπόνος και Βασίλειος Μουντοκαλάκης, σε συνεργασία με την ένωση πολιτών της "Ενάργειας", κατέθεσαν σήμερα (07/07/21), προς το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφορικά με την εγκαταλελειμμένη κλίμακα (πεζογέφυρα) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, την ακόλουθη Ερώτηση: 

"Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με το εάν υφίσταται σχεδιασμός για την ολοκλήρωση του έργου υψηλής κλίμακας επί των οδών Προποντίδος και Σινώπης (εγκαταλελειμμένου για παραπάνω από 25 έτη περίπου);

Επίσης, τί σκοπεύετε να κάνετε αναφορικά με την καύσιμη ύλη (ξερά χόρτα, σκουπίδια κλπ), η οποία βρίσκεται εντός του ανωτέρω έργου, και η οποία είναι δυνητικά επικίνδυνη για πρόκληση πυρκαγιάς που θα απειλήσει τις γύρω κατοικίες;"

Είναι αλήθεια ότι στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, στο τέρμα της οδού Προποντίδος και στη συμβολή αυτής με την οδό Σινώπης, εδώ και τουλάχιστον 30-35 χρόνια, εξακολουθεί να υπάρχει ο σκελετός σκυροδέματος μιας υπό κατασκευή μεγάλης τσιμεντένιας πεζογέφυρας, της οποίας όμως το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, και ουδέποτε ασχολήθηκε κανείς με το θέμα αυτό! Δείτε το φωτογραφικό υλικό.


Όλη δε η περιοχή, τόσο από την αρχή της σκάλας, στην αριστερή της πλευρά, όσο και περιμετρικά αυτής, βρίθει από καύσιμη ύλη (πεσμένα ξερά κλαδιά δένδρων, ξερά φύλλα και χόρτα). 

Είναι υποχρεωμένη πλέον η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα να απαντήσει δια μέσου της Ερώτησης των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων προς τους κατοίκους της περιοχής και της Ενάργειας:

Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για ολοκλήρωση του έργου, έστω και μετά από 30 ή 35 χρόνια από τότε που σταμάτησε;
‘Η μήπως λόγω της μακροχρόνιας και σοβαρής διάβρωσης του οπλισμού του σκυροδέματος είναι πλέον ασύμφορη οικονομικά η μελέτη, η επισκευή και η ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας εγκατάστασης, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο;
Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει μήπως κάποια σκέψη ή μελέτη, με χρονικό όριο, για την ολική ή μερική κατεδάφισή της με διατήρηση* (δείτε την παραπομπή στο τέλος του κειμένου) κάποιου τμήματος;

{ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 14 Ιουλίου 2021 ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Καραγιάννης, είπε απαντώντας την ερώτηση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων:  «Είναι πάνω από 30-35 χρόνια η υπόθεση, υπήρχε μια δικαστική διαμάχη από τον απέναντι (;;;) και το έργο σταμάτησε. Οι 3 προηγούμενες διοικήσεις Νικολαίδη-Ρογκάκου-Χαρδαλιά δεν το έλυσαν, εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια να το λύσουμε, αλλά αφού υπάρχει και δικαστική διαμάχη στη μέση, σας λέω είναι πολύ δύσκολο»...}

Και τί σκοπεύει να κάνει αναφορικά με την καύσιμη ύλη η οποία είναι δυνητικά επικίνδυνη για πρόκληση πυρκαγιάς που θα απειλήσει τις γύρω κατοικίες; Θα προβεί η Υπηρεσία Καθαριότητας άμεσα στην αποψίλωση και απομάκρυνση όλης της καύσιμης ύλης και στις όποιες ενέργειες απαιτούνται για την αποτροπή του κινδύνου πυρκαγιάς; Δείτε το φωτογραφικό υλικό:



*Παραπομπή: Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε να εισηγηθεί κανείς τη δημιουργία μιας «σκάλας στο πουθενά», με καθαρισμό της γύρω περιοχής και αξιοποίησή της με τοποθέτηση χαμηλού φωτισμού κλπ... Για παράδειγμα, Δείτε την αισθητική της ακόλουθης φωτογραφίας:
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου