Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα στους δρόμους του Βύρωνα! Έ, και λοιπόν;

 

Την είδηση την είχαμε σε αποκλειστικότητα, όπως συνηθίζεται να λέγεται από τους δημοσιογράφους, από την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21.06 όπου συνέβη το τροχαίο ατύχημα της φωτογραφίας στη συμβολή των οδών Παν. Τσαλδάρη και Κολοκοτρώνη, αλλά δεν την μεταδώσαμε/αναρτήσαμε αμέσως. Ποίος ο λόγος άλλωστε;

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα στους δρόμους του Βύρωνα. Μας είχε ενημερώσει ο φίλος κ. Μ. Αλέξανδρος μαζί με το ακόλουθο σχόλιο: «Άλλο ένα τρακάρισμα, στο γνωστό σημείο. Ευτυχώς που δεν υπάρχουν θύματα. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί δεν ενδιαφέρεται κανένας αρμόδιος ούτε η δημοτική αρχή. Η αδιαφορία τους καλά κρατεί» 

Εμείς θεωρούμε ότι η όποια Δημοτική Αρχή είναι το τελευταίο γρανάζι ενός χαλασμένου μηχανισμού που παράγει ανίκανους οδηγούς με έλλειψη οδηγικής παιδείας, που σε συνδυασμό με την νοοτροπία του Έλληνα καταλήγει σε αυτά τα αποτελέσματα. 

Εδώ η εκάστοτε και η όποια Δημοτική Αρχή δεν φροντίζει άλλα και άλλα (για παράδειγμα, δεν αδιαφορεί πλήρως για την καταστρατήγηση των Συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πεζών;), σιγά μην ενδιαφερθεί για αυτό το θέμα.

Όταν απαιτήθηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για να τοποθετηθεί σηματοδότης σε κάποια διασταύρωση της πόλης μας, τί να περιμένει κανείς; 

Όταν οικοδομήθηκε μια ολόκληρη πόλη που αντί η κάθε πολυκατοικία της να έχει υπογείως θέσεις στάθμευσης για όλους τους ενοίκους, και όχι μόνο, φρόντισε να δημιουργήσει καταστήματα ή πυλωτές με ορισμένες θέσεις στάθμευσης, κάτι που είχε ως συνέπεια με την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και τον καταναλωτισμό της κοινωνίας την αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων που δεν έχουν χώρο να σταθμεύσουν, και σταθμεύουν όπου βρουν, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να κρύβεται το οπτικό πεδίο των οδηγών στις διασταυρώσεις, τί να περιμένει κανείς; Τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα θα περιμένει!

«Τα τροχαία δυστυχήματα συντελούνται καθημερινά από απλούς συμπολίτες μας, μέσα σε κατοικημένες περιοχές, δίπλα στο σπίτι μας που σκοτώνονται, αλληλοεξοντώνονται σε έναν εμφύλιο πόλεμο που ο ένας σκοτώνει τον άλλο. Φταίει η έλλειψη παιδείας και κουλτούρας. Κανένας από εμάς, όλοι οι Έλληνες, δεν εκπαιδευτήκαμε από τους γονείς μας σε τέτοιο επίπεδο που να ανεβάσουμε το επίπεδο αυτοεκτίμησης και να θεωρούμε ότι κάνουμε κάτι δύσκολο κι επικίνδυνο», είχε πει πριν λίγο καιρό ο γιος του Ιαβέρη.

Ο ίδιος δε ο Ιαβέρης ή Τάσος Μαρκουίζος, ο γνωστός Έλληνας οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, ανέφερε σε ένα βιβλίο του:  
«Τονίζω ότι καμία βιασύνη, πίεση, επαγγελματική ή κοινωνική υποχρέωση, συμφωνία, ραντεβού ή οποιαδήποτε καθημερινή ή νυχτερινή δραστηριότητα δεν είναι σημαντικότερη από την ακεραιότητα και τη ζωή των παιδιών μας, των δικών μας, των συνανθρώπων μας και τη δική μας».

Χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο; κάθε περαιτέρω ανάλυση του φαινομένου των τροχαίων ατυχημάτων είναι περιττή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου