Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΡΕΚ προσπαθεί να αφυπνίσει τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα, που διαρκώς, σε όλα τα θέματα, κοιμάται!

Δημοσιοποιούμε το αίτημα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη "Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση (ΡΕΚ) Βύρωνα" για συζήτηση δύο θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 20/9/21.


Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
            -Δήμαρχο Βύρωνα
            -Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
            -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

Κατάθεση αιτήματος για συζήτηση δύο θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα, την Δευτέρα 20/9/21 

1ο Θέμα: 

Ο συμπολίτης μας Δημήτρης Χατζηστέλιος, κατέθεσε στις 13/9/21 την Α.Π. 16245 επιστολή στο  δημοτικό συμβούλιο με την οποία με αφορμή την καταστροφή την οποία υπέστη η πατρική του κατοικία στην οποία διαμένει μόνιμα η μητέρα του στην οδό Ηρακλέους 4. 

Η καταστροφή που υπέστη στις 09/6/21 η πατρική του κατοικία επί της οδού Ηρακλέους 4, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της μητέρας του και της αδελφής του, οφειλόταν σε φραγή του αγωγού όμβριων υδάτων, του οποίου η συντήρηση και καλή λειτουργία είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών του δήμου. 

Έκτοτε παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η ζημία στον  αγωγό όμβριων υδάτων και μπαίνουμε σε περίοδο με πιθανές εκτεταμένες βροχοπτώσεις οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο κατοικίες και ζωές στην συγκεκριμένη οδό. 

Ζητάμε, η επιστολή που κατέθεσε ο Κος Χατζηστέλιος να συζητηθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και πέραν της αποκατάστασης της συγκεκριμένης ζημιάς και στήριξης της οικογένειας του συμπολίτη μας, να γίνει ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο εάν η δημοτική αρχή έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξει στο μέλλον καταστροφή οικίας και κίνδυνος σε ανθρώπινη ζωή από πλημμυρικά φαινόμενα που οφείλονται σε φραγμένους αγωγούς όμβριων υδάτων για την συντήρηση και καλή λειτουργία των οποίων, υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή.

2ο Θέμα: 

Στη συμβολή των οδών Π. Τσαλδάρη και Κολοκοτρώνη, γίνονται κατά διαστήματα τροχαία ατυχήματα. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο (10/9 και 12/9) έγιναν δύο σοβαρά  τροχαία ατυχήματα που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκάλεσαν για αρκετή ώρα κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη μας. 

 

Αν και δεν είναι η μόνη διασταύρωση στην πόλη μας που γίνονται τροχαία ατυχήματα, στη συγκεκριμένη διασταύρωση η συχνότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. 

Κατόπιν τούτων ζητάμε το θέμα αυτό να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασιστούν τα απαραίτητα μέτρα που θα μειώσουν τα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο. 

Βύρωνας 16/9/21
Τάσος Μαυρόπουλος δημοτικός σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου