Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Γιατί κρύβουμε την αλήθεια; «Οι Νεοδημοκράτες του Βύρωνα, για να πάνε μπροστά, πρέπει πρώτα να κοιτάξουν προς τα πίσω».

Ο τρόπος που η ιστοσελίδα «Ρωγμή στην ενημέρωση», κοιτάζοντας στο παρελθόν, παρουσίασε σε άρθρο της – που εκφράζει βέβαια τις απόψεις των συντακτών της- τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον κεντροδεξιό χώρο του Βύρωνα, προκαλεί εντύπωση, και αυτό γιατί, ενώ γνώριζε κάποια γεγονότα (και το γνωρίζουμε ότι τα γνώριζε), τα αποσιώπησε και επιμελώς «απέφυγε να τα κατονομάσει», πράγμα που διαστρεβλώνει την αλήθεια!

Έγραψε η «Ρωγμή στην ενημέρωση» για τον κ. Μίλτο Μπαντή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» ότι  στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2019, «αιφνιδιάζοντας την παράταξη του, προχώρησε σε δήλωση υποστήριξης της παράταξης που στήριζε η Ν.Δ., δηλαδή της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ" με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γώγο -παρά το γεγονός ότι απέφυγε τότε να τον κατονομάσει».

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κ. Μίλτος Μπαντής, λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών (μετά το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου 2019), εκλήθη στο γραφείο του τότε Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη και ουσιαστικά ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ, στις 29 Μαΐου 2019, να προχωρήσει -«τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενος»- στην δήλωση του  «τάσσομαι με την νίκη της παράταξης στο Δήμο Βύρωνα, η οποία υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία», αποφεύγοντας να κατονομάσει την παράταξη αλλά και τον επικεφαλής της, τον κ. Χρήστο Γώγο (κάτι το οποίο "υπολογίζεται" ακόμα στην Νέα Δημοκρατία!!!).

Εάν δεν υπήρχε παρέμβαση και εξαναγκασμός, ο κ. Μίλτος Μπαντής είναι βέβαιο ότι δεν θα προχωρούσε σε κάποια δήλωση «υποστήριξης»… εάν η δήλωση εκείνη που έκανε μπορεί να θεωρηθεί σαν υποστήριξη!! 

Διαβάστε α) τι ακριβώς είχε συμβεί την εβδομάδα από 28 έως 31 Μαΐου 2019 στην τελευταία παράγραφο του άρθρου της  Παρασκευής, 19 Μαρτίου 2021, με τίτλο: «Μίλτος Μπαντής, ο νεοδημοκράτης δημοτικός σύμβουλος που ήθελε να συν-διοικήσει τον Δήμο του Βύρωνα» https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/03/blog-post_19.html

Διαβάστε β) πως παρουσιάστηκε το γεγονός (μαζί και την δήλωση του κ. Μίλτου Μπαντή) στο παρακάτω απόσπασμα του άρθρου «Βύρωνας: Εντείνονται οι εξελίξεις στην γαλάζια δεξιά παράταξη», της ιστοσελίδας «Ρωγμή στην ενημέρωση»:

«« Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μίλτος Μπαντής είναι ο ιδρυτής της μίας εκ των δυο δημοτικών "γαλάζιων" παρατάξεων "Μαζί για το Βύρωνα" και ήταν υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα το 2014 και το 2019. Για τους γνωρίζοντες τα δημοτικά πράγματα στο Δήμο Βύρωνα, η διάσπαση στα δύο της γαλάζιας δεξιάς παράταξης ("Μαζί για το Βύρωνα" και "Νέα Εποχή Βύρωνα" με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γώγο) βοήθησε σημαντικά και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2014 και το 2019, ο δήμος να κερδηθεί στο Β΄ γύρο από την παράταξη "Στάση Βύρωνα", που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ με δήμαρχο τον καθηγητή κ. Κατωπόδη.

Το 2019 στις δημοτικές εκλογές παρά τα όσα δήλωνε ο κ. Μπαντής περί ανεξαρτησίας της παράταξης του και την πολιτική αντιπαλότητα με την "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ" και τον κ. Γώγο Χρήστο, στο δεύτερο γύρο και αιφνιδιάζοντας την παράταξη του, προχώρησε σε δήλωση υποστήριξης της παράταξης που στήριζε η Ν.Δ., δηλαδή της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ" με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γώγο -παρά το γεγονός ότι απέφυγε τότε να τον κατονομάσει. 

Διαβάστε τη σχετική δήλωση και θυμηθείτε τα όσα είχε δηλώσει τότε ο κ. Μπαντής:

"Αγαπητοί μου συνδημότες!

Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη στήριξη σας στο συνδυασμό μας και τη θέση που μας δώσατε στις αυτοδιοικητικές εκλογές! Καταφέραμε μέσα από πολλές αντιξοότητες να καταγράψουμε ουσιαστικά μια νίκη! Σε όλη αυτή τη διαδρομή αρθρώσαμε έναν προγραμματικό λόγο που ως αποκλειστική προτεραιότητά του είχε το καλό του Βύρωνα και των δημοτών του. Δεν επιλέξαμε ούτε το δρόμο των ύβρεων, ούτε εκείνον της προσωπικής αντιπαράθεσης. Στον αντίποδα όμως αυτού, δεχθήκαμε επίθεση και υπόγειο πόλεμο.

Ως άνθρωπο, πάντα με διέκρινε η καθαρή πορεία, η εντιμότητα, ηθικές αρχές αλλά και σαφές ιδεολογικό στίγμα. Είμαι άνθρωπος που πάντα έπαιρνε και παίρνει σαφή θέση.

Εν όψει λοιπόν, του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, οφείλω να καταθέσω με σαφήνεια τη θέση μου προασπίζοντας την αξιοπρέπειά μου, τις ιδεολογικές μου αρχές αλλά και την ευρύτερη πορεία του τόπου μας.

Βρισκόμαστε σε μια κομβική πολιτική συγκυρία, εν όψει της πολιτικής αλλαγής που θα επαναφέρει τον τόπο μας στην κανονικότητα, την πραγματική ανάπτυξη και την κοινωνική σταθερότητα. Σε αυτό το πλαίσιο η Νέα Δημοκρατία, είναι ο εγγυητής της επόμενης ημέρας.

Αυτή η συγκυρία συνδέεται άμεσα και με το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν προκειμένω της πόλης μας, του Βύρωνα.

Πιστός στην πολιτική μου διαδρομή, στις αρχές μου, βάζοντας μπροστά το ευρύτερο συμφέρον της παράταξης και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, τάσσομαι με την νίκη της παράταξης στο Δήμο Βύρωνα, η οποία υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία".

29 Μαΐου 2019

Η δήλωση αυτή του κ. Μπαντή είχε προκαλέσει διαφωνίες και εντάσεις στην παράταξη "Μαζί για τον Βύρωνα" και κυρίως από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που δεν ανήκαν στο κόμμα της Ν.Δ. και θεωρούσαν ότι θα κρατούσαν μια ουδέτερη στάση στο δεύτερο γύρο, όπως είχαν κάνει και το 2014.»» 

Ολόκληρο το άρθρο της «Ρωγμής στην ενημέρωση» μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2021/10/blog-post_20.html

Εμείς, το μόνο που έχουμε να πούμε προς τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς του Βύρωνα που διάβασαν το άρθρο της "Ρωγμής" είναι μια παράφραση ενός αποφθέγματος του γνωμικογράφου Δημήτριου Καμπούρογλου: «Οι Νεοδημοκράτες του Βύρωνα, για να πάνε μπροστά, πρέπει πρώτα να κοιτάξουν προς τα πίσω».

Ενάργεια

20 Οκτωβρίου 2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου