Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Φωτιές - νέα Δημοτική Παράταξη - τα στραβά και ανάποδα του Βύρωνα, κλπ

α) Τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Οκτωβρίου 2021 στο Βύρωνα δεν είχαμε μόνο την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο σούπερ μάρκετ, που βρίσκεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά (δείτε εδώ: «Φωτιά σε σούπερ μάρκετ στον Βύρωνα» https://vironas.gr/2021/10/fotia-se-soyper-market-ston-vyrona/) αλλά είχαμε και τη φωτιά που άγνωστοι έβαλαν σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται στο σημείο ανακύκλωσης το οποίο υπάρχει στην οδό Νίκου Νικηφορίδη.

 
β) Σε κάποιο δρόμο της πόλης μας όπου η κίνηση των οχημάτων επιτρέπεται μόνο προς τη μία κατεύθυνση (μονόδρομος), δείτε το απαγορευτικό σήμα Stop στην παρακάτω φωτογραφία, οι ενημερωτικές πινακίδες με την επιγραφή Parking ΑΜΕΑ (και τον αριθμό κυκλοφορίας) είναι στραμμένες προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή, είναι τοποθετημένες ΑΝΑΠΟΔΑ!
Καλά, δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Η μόνη έκφραση που ταιριάζει στην περίπτωση είναι το: «είναι τρελοί αυτοί οι δημοτικοί υπάλληλοι!», μια παράφραση της έκφρασης «είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι» την οποία συναντάμε συχνά στη γαλλοβελγική σειρά κόμικς «Ο Αστερίξ ή Οι Περιπέτειες του Αστερίξ», των Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό.


γ) Ανακοινώθηκε η 9η Δημοτική παράταξη: «Έξυπνος Βύρωνας» θα λέγεται, με επί κεφαλής τον κ. Βασίλη Δεμπόνο, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω.
 

Ξινίζει κάπως η ονομασία, αλλά αρκεί η δημοτική παράταξη να μείνει στο πλαίσιο της ανάλυσης «Ο έξυπνος γνωρίζει ποια είναι τα όρια του, δεν τα υπερβαίνει προς κάθε κατεύθυνση (ούτε τα υποτιμά ούτε τα υπερεκτιμά) και καταλαβαίνει ότι το περιβάλλον είναι τόσο αβέβαιο που δεν εγγυάται τίποτε για την αποτελεσματικότητα της εξυπνάδας του» που έκανε το 2018 ο κ. Γρηγόρης Θ. Παπανίκος στην εργασία του «Ο Σημαντικός Κοινωνικός Ρόλος των Βλακών κατά Λεμπέση»…

Της ευχόμαστε καλό ξεκίνημα, καλή συνέχεια... και ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια διαφορετική δημοτική παράταξη και όχι απλώς ακόμα μία!
 
δ) Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε ένα από τα πολλά παλλόμενα φανάρια της πόλη μας που έπαψε από χρόνια να πάλλεται, Νεοπτολέμου και Βρυούλων γωνία. Μια κατάσταση για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Διοίκηση Γρ. Κατωπόδη θα λογοδοτήσει (= θα δώσει εξηγήσεις) στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
 

ε) Λέγεται ακόμη ότι, μετά από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (8 Νοεμβρίου 2021;) η ένωση πολιτών «Ενάργεια» θα παύσει να τροφοδοτεί με θέματα ετερόφωτους...
 

Ενάργεια
29 Οκτωβρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου