Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Σωματείο Εργαζομένων Βύρωνα: Ποιος τελικά είναι ο θεσμικός ρόλος και η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα ζητήματα των εργαζομένων;


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα  την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έξω από το Δημαρχείο τη πόλης.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και το παρόν έδωσε στο πλευρό των εργαζομένων και η ΑΔΕΔΥ  διά του αντιπροσώπου της,  κ. Χαρίση.

Ο σκοπός της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν η διεκδίκηση μίας σειράς αιτημάτων που δυστυχώς για μία ακόμη φορά έμειναν αναπάντητα.

-Στο αίτημά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι την ευθύνη την έχει ΜΟΝΟ η κυβέρνηση.

-Στα χρωστούμενα ΜΑΠ των προηγούμενων ετών ακούσαμε  για μία ακόμη φορά ότι αναμένουν την απάντηση από το Υπουργείο...

-Στην απαίτηση του Σωματείου για να μην υπάρχει καμία απόλυση – διαθεσιμότητα η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ του αιτήματος.
Όμως αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει είναι να είχαν πάρει απόφαση για να εφαρμοστεί κιόλας. Ένα απλό ψήφισμα όπως όλοι γνωρίζουμε δεν αποτρέπει την εφαρμογή του.

-Την ίδια τύχη έχουν και οι προληπτικές εξετάσεις που δικαιούνται οι εργαζόμενοι όπως ορίζει ο νόμος. Καθυστέρηση αναίτια που όπως διαφαίνεται ροκανίζουν τον χρόνο έτσι ώστε να δοθούν μετά το πέρας του τρέχοντος έτους.

-Τα χέρια ψηλά σήκωσαν και για το αίτημα των  δωρεάν rapid tests, αλλά και την εισβολή των ιδιωτικών εταιρειών στο Δήμο δηλώνοντας αναγκασμένοι... 

Άμοιρη ευθυνών η Δημοτική Αρχή  κι εμείς αναρωτιόμαστε ποιος είναι  λοιπόν ο θεσμικός της ρόλος και η στάση της απέναντι στη διαχείριση των ζητημάτων του Δήμου και των εργαζομένων.

Αιτήματα που με πολιτική βούληση από μεριάς της Δημοτικής Αρχής θα είχαν λυθεί, αλλά σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος εδώ και καιρό  ‘‘...νίπτει τας χείρας του ’’.

Το Σωματείο Εργαζομένων κόντρα σε κάθε εφησυχασμό και σε κάθε κλειστή πόρτα θα συνεχίσει να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να γίνεται η φωνή κάθε εργαζόμενου που απαιτεί μία αξιοπρεπή ζωή και εργασία.

Το Δ.Σ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου