Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Είθε, για το μνημείο του Νίκου Νικηφορίδη, να εισακουστούν οι ευαισθησίες μας, κ. Πάνο Τριγάζη!

Με αφορμή την αυριανή επέτειο από την εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη (ήταν 5 Μαρτίου 1951) θυμηθήκαμε το χώρο στον οποίο η παρούσα διοίκηση, τον Ιούλιο του 2018, τοποθέτησε, στην ομώνυμη οδό, προς τιμή του ένα ακαλαίσθητο μνημείο που μοιάζει με λειψανοθήκη/οστεοθήκη. 

Θυμηθήκαμε και το απόσπασμα της ομιλίας του Δημοτικού Συμβούλου κ. Πάνου Τριγάζη, που έγινε, στις 15 Δεκεμβρίου 2021, στην ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ.


Είπε ο κ. Πάνος Τριγάζης: “Εγώ βέβαια, επειδή μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα, θα ήθελα, σύμφωνα και με τις δικές μου ευαισθησίες, να ακούσω από τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη, να μου λέει αν στη θέση του μνημείου αυτού που είναι σαν… εικονοστάσι (είπε, μα με  «οστεοθήκη» μοιάζει) αν θα υπάρξει μια προτομή για τον Νίκο Νικηφορίδη και, εάν αυτό θα είναι μέρος του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, εντός του 2022.”
Δείτε το στον σύνδεσμο εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=Y03IuUsNhcc, στην 4η ώρα, 58 λεπτά και 40 δεύτερα!

Εμείς, η ένωση πολιτών της «Ενάργειας» και οι κάτοικοι της περιοχής, δεν θα επανέλθουμε στο θέμα, γιατί θεωρούμε ότι το έχουμε εξαντλήσει και κουράζει.

Θυμίζουμε μονάχα σε εσάς τους αναγνώστες, αλλά και στη Δημοτική Αρχή, τα παρακάτω άρθρα, δυο δικά μας και ένα, σκωπτικό, του Σωτήρη Παπαμιχαήλ (Δήμος και Πολιτεία), που αξίζει να διαβαστούν, για να καταλάβετε πως περνούν τα χρόνια, από τη στιγμή που μπλέκει κανείς με τους πολιτικούς τύπου Καλοχαιρέτα, μέχρι να φτιαχτεί κάτι σωστά και να αναφωνήσουμε όλοι μαζί «Ετελείωσε!» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021
Φληνάφημα ο λόγος του Δημάρχου Βύρωνα, κ. Πάνο Τριγάζη https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/06/blog-post_71.html 

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019
Η έλλειψη καλαισθησίας προβληματίζει https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/12/blog-post.html

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021
“Μα αγαπητοί μας συμπολίτες, σας είπαμε: «ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ!»” https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/08/blog-post_23.htm 

Το απόσπασμα από το άρθρο του Σωτήρη Παπαμιχαήλ το παραθέτουμε αυτούσιο:

ΘΕΜΑ 1. Στις 9 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι κάτοικοι της περιοχής της οδού Ν. Νικηφορίδη, στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής για διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ζήτησαν (αριθμ. Πρωτ.: 22596/17-09-2019) την απομάκρυνση και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟΥ μνημείου του Νίκου Νικηφορίδη, που βρίσκεται στο χώρο πρασίνου στη συμβολή της οδού Νικηφορίδη με την οδό Αρήτης.

Ο Δήμαρχος, κινούμενος μεταξύ Καλοχαιρέτα και Βαμβακούλα (ενημερωτικά, ο Βαμβακούλας είχε προτείνει «να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα») δήλωσε «Σε ότι αφορά το μνημείο Νικηφορίδη… να ορίσουμε μία καλλιτεχνική Επιτροπή. Κυρία Κλωνάρη, να ορίσετε μία καλλιτεχνική Επιτροπή, η οποία να μας πει πως θα μπορούσε να φτιαχτεί καλύτερα ένα τέτοιο μνημείο, να δούμε και τι οικονομικά υπάρχουν και να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι περισσότερο και καλύτερο στην τιμή που αξίζει στον Νικηφορίδη». Εν ολίγοις το παρέπεμψε στην κα Κλωνάρη και σε μια επιτροπή που θα συσταθεί στο μέλλον.

ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΕΚΑΕΞΙ (16) ΜΗΝΕΣ. Πρόσφατα, λοιπόν, στις 14 Αυγούστου 2021 η κα Κλωνάρη δήλωσε πως επιτέλους η επιτροπή θα συσταθεί. Ψάχνουμε κάποιους γλύπτες!!! Ρώτησε και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αν γνωρίζουν γλύπτες. Να δούμε και τον επόμενο προϋπολογισμό. Να μιλήσουμε και με το πολιτιστικό και όπως καταλάβατε «ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ». 


Ενάργεια
4 Μαρτίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου