Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Ένας «φωτογραφικός διαγωνισμός», για το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα του ακινήτου της οικογένειας Μίλτου Μπαντή, στη Διαύγεια...

Ο όρος "φωτογραφικός διαγωνισμός" σημαίνει ότι στο διαγωνισμό δεν μετέχει κανένας πλην αυτού ο οποίος συγκεντρώνει τους όρους.

Διαβάσαμε στο 21ο τεύχος, του Μαΐου 2022, της εφημερίδας «δήμος & ΠΟΛΙΤΕΙΑ» αυτά που έγραψε ο Deadpool στις «φήμες…»:
«Τόσα χρόνια ψάχνει –λέει- η διοίκηση του δήμου μας χώρους για να φτιάξει σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς κλπ αλλά δεν μπορεί να βρει. Όταν όμως πρόκειται, να εξυπηρετήσουν το προσωπικό τους συμφέρον, κάποιοι, τα καταφέρνουν περίφημα. Και χώρους βρίσκουν και “άκρες βρίσκουν”. Τελικά μήπως δεν είναι ανίκανοι αλλά επιτυχημένοι επαγγελματίες;»

Για να δούμε μια περίπτωση σχετική με τα όσα έγραψε ο Deadpool. Πριν από αυτό όμως, μια ερώτηση:

Ερώτηση 1η: Διαβάζει κάποιος/α Βυρωνιώτης/τισσα την εφημερίδα «ΠΑΛΜΟ»; Την εφημερίδα «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ»; Την εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ», μήπως; Μάλλον κανείς!

Ο Δήμαρχος Βύρωνα όμως, κ. Άκης Κατωπόδης, στις 15 Ιουνίου 2016, προχώρησε στην υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 15156 Διακήρυξη, που αφορούσε την εύρεση και μίσθωση ακινήτου για στέγαση νηπιαγωγείου στο Βύρωνα, και η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΠΑΛΜΟ», στις 17-06-2016, στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ», στις 17-06-2016, και στην εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ», στις 18-06-2016.

Στις 21 Ιουλίου 2016, δηλαδή, ένα μήνα μετά την Διακήρυξη, η Επιτροπή Εκτίμησης Καταλληλότητας είχε ήδη συντάξει το υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 12400/21-07-2016 Πόρισμα-Πρακτικό με τις απαραίτητες διαμορφώσεις που απαιτούνταν για να γίνει κάποιο ακίνητο κατάλληλο για νηπιαγωγείο. Το Πόρισμα, εκτός από τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό, περιλάμβανε και απαραίτητη τακτοποίηση του κλιμακοστασίου, καθώς δεν είχε την κατά την άδεια μορφή του…!!!

Ερώτηση 2η: Ποιος πολίτης θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία τόσων αλλαγών, εάν δεν ήταν σίγουρος ότι το ακίνητό του θα εγκρινόταν, μέσα από έναν διαγωνισμό, ως κατάλληλο για νηπιαγωγείο;

Την απάντηση μας την δίνει το Πρακτικό Διενέργειας Διαγωνισμού της 31ης Ιανουαρίου 2017:
«Συνολικά εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη εκμίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου προς το Δήμο ένας (1) ιδιοκτήτης». 

Επανερχόμαστε στην καταλληλότητα του ακινήτου. Η Επιτροπή Εκτίμησης, της οποίας μέλος ήταν και ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Μιχάλης Καραγιάννης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και των διαρρυθμίσεων προχώρησε σε νέο έλεγχο και συνέταξε μια Έκθεση Αξιολόγησης για το ένα και μοναδικό ακίνητο που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό και με βάση την Έκθεση αυτή, έγινε, στις 22 Φεβρουαρίου 2017, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βύρωνα, η κατακύρωση της δημοπρασίας, για τη μίσθωση του ακινήτου προκειμένου να στεγαστεί το Νηπιαγωγείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Αριθμό Απόφασης 047/2017 (που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ΑΔΑ: ΨΒΟ3Ω9Ε-6ΥΣ) αναφέρεται: «Η προσφορά του μειοδότη»... λες και ήταν πολλοί, ενώ, στο τέλος, υπογράφει "ο μειοδότης", κ. Απόστολος Μπαντής, ο οποίος από την υπογραφή της σύμβασης και μετά λαμβάνει 1.250 ευρώ μηνιαίως, για (τουλάχιστον) 12 έτη μίσθωσης.

Το ακίνητο, νηπιαγωγείο πλέον, ανήκει στην οικογένεια του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί για τον Βύρωνα" Μίλτου Μπαντή (και μάλλον στον ίδιο). Και για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής, όταν ψηφίστηκε η Κατακύρωση της Δημοπρασίας, δεν συμμετείχε και απείχε από την ψήφισή του, λόγω κωλύματος του άρθρου 99 του Ν. 3463/2006, που λέει ότι:
1. Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον.
2. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143.

Ερώτηση 3η: Ας μας απαντήσει κάποιος, πόσο πολιτικά ορθό και κυρίως ηθικό είναι το να ψηφίζει τους προϋπολογισμούς του Δήμου, για όσον αφορά τα θέματα των Παιδικών Σταθμών, ο συγκεκριμένος επικεφαλής; 

Και τι είδους αντιπολίτευση μπορεί να κάνει εκείνος του οποίου ο συγγενής Α΄ βαθμού, έχοντας διαβάσει τις εφημερίδες «ΠΑΛΜΟ», «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» και «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» έτρεξε και μειοδότησε (sic!) στον προκηρυχθέντα διαγωνισμό της Δημοτικής Αρχής, εξασφαλίζοντας για την οικογένειά του ένα ικανοποιητικό μίσθωμα για 12 χρόνια; Θα ήταν αχαριστία να κατηγορείς εκείνον που σε ταΐζει… Έτσι εξηγείται λοιπόν και η περσινή (8 Μαρτίου 2021) παράκληση για συνδιοίκηση του Δήμου. Διαβάστε: Μίλτος Μπαντής, ο νεοδημοκράτης δημοτικός σύμβουλος που ήθελε να συν-διοικήσει τον Δήμο του Βύρωνα https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/03/blog-post_19.html

Κλείνουμε με το πολύ εύστοχο που έγραψε ο Deadpool: «Όταν όμως πρόκειται, να εξυπηρετήσουν το προσωπικό τους συμφέρον, κάποιοι, τα καταφέρνουν περίφημα. Και χώρους βρίσκουν και “άκρες βρίσκουν”. Τελικά μήπως δεν είναι ανίκανοι αλλά επιτυχημένοι επαγγελματίες;»

Ελπίζουμε το μυαλό ορισμένων ψηφοφόρων να δουλέψει σωστά ετούτη τη φορά, και μιλάμε για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023! Το δεν ήξερα, δεν γνώριζα, παύει να ισχύει... Παρακαλούμε, διαδώστε την ενημέρωση που λάβατε... και ψάξτε στη Διαύγεια για την επαλήθευση! ΑΔΑ: ΨΒΟ3Ω9Ε-6ΥΣ.

Υπόψη ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2017 στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Αριθμός Απόφασης 47/2017) η δημοτική παράταξη "Νέα Εποχή" δια του εκπροσώπου της κ. Κων/νου Ζούμπου είχε ταχθεί ΚΑΤΑ της συγκεκριμένης μίσθωσης από το Δήμο, στο δε Πρακτικό διενέργειας διαγωνισμού, στις 31 Ιανουαρίου 2017, το μέλος της Επιτροπής Γ. Ντόβολος, δημοτικός σύμβουλος της "Νέας Εποχής", είχε διαφωνήσει ως προς το ποσό εκτίμησης της μίσθωσης του ακινήτου σε 1250 ευρώ, γιατί το θεώρησε υπερβολικό! 

Υ.Γ.: 

α. Η φωτογραφία προέρχεται από τη Google

β. Το κείμενο βασίζεται στο Άρθρο 14 του Συντάγματος της Ελλάδας  (περί Ελευθερίας του Τύπου) το οποίο αναφέρει:
1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους.
2. Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.
Στοχασμός: εκ του στοχάζομαι, που σημαίνει εικάζω αλλά και  συμπεραίνω, το οποίο υποδηλώνει ότι κάποιος έχει έστω και στοιχειώδη δεδομένα για να συνάγει συμπέρασμα.

Βύρωνας, 31 Μαΐου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου