Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ο αγώνας των κατοίκων, για να περιέλθει στο Δήμο η σχολάζουσα κληρονομιά της οδού Νικηφορίδη, ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ!

Χθες, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, οι κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκεται η λεγόμενη σχολάζουσα κληρονομιά της οδού Νίκου Νικηφορίδη, πραγματοποίησαν, κατόπιν πρωτοβουλίας ενεργού πολίτη, μέλους της «Ενάργειας», νέα συνάντηση, για να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις της υπόθεσης αλλά με κύριο σκοπό να συγκροτηθεί μια επιτροπή κατοίκων που, από δω και πέρα, θα αγωνιστεί με στόχο να μην χαθεί ο χώρος της σχολάζουσας κληρονομιάς, έτσι ώστε, όταν αυτός περάσει οριστικά στο δημόσιο να μπορέσει να περιέλθει στο Δήμο Βύρωνα για να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων και της πόλης.

 

Στη δε συνάντηση παρευρέθηκαν όλοι όσοι δημοτικοί σύμβουλοι προσκλήθηκαν προσωπικά (δείτε παρακάτω).

Αυτό που δεν έκαναν μέχρι και σήμερα οι δημοτικές αρχές – εννοείται και η σημερινή- δηλαδή, το να ενημερώνουν τους κατοίκους για αυτό το σοβαρό θέμα για την πόλη, το κάνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Όπως με υπογραφές έφεραν τρεις φορές το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και όλα αυτά τα χρόνια έβγαζαν ανακοινώσεις κρατώντας ενήμερη την γειτονιά, έτσι και χθες με πρωτοβουλία τους έγινε συζήτηση - ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα της σχολάζουσας κληρονομιάς.

Στην "χώρα που δεν είναι σοβιέτ"… εάν υπήρχαν έστω και λίγα χρήματα από τα 9.000.000 ευρώ του δυνητικού τέλους του 2007-2009, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά!

Πριν και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Απριλίου 2022 υπήρξαν αρκετές επαφές με κυβερνητικά στελέχη που, με την έκφραση "δεν είμαστε σοβιέτ", άφησαν να εννοηθεί καθαρά ότι στον κόσμο αυτό τίποτα δεν χαρίζεται, καθώς επίσης και συνάντηση-συζήτηση (Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022) με τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη αναφορικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να δεσμευτεί η έκταση της σχολάζουσας κληρονομιάς. Γιατί αυτό πρέπει να γίνει άμεσα: Να δεσμευτεί ο χώρος! Έχει μεγάλη σημασία!

Υπενθυμίζουμε ότι οι φερόμενοι ως κληρονόμοι της έκτασης έχασαν την υπόθεση στον Άρειο Πάγο αλλά μέχρι να περιέλθει οριστικά στο Δημόσιο ο χώρος, λόγω κάποιων διαδικασιών, ίσως χρειαστεί να περάσει ένα διάστημα 2 ή και περισσότερων χρόνων…

Αν και μέχρι σήμερα, 1,5 μήνα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 13ης Απριλίου 2022, τίποτα από αυτά που αποφασίστηκαν (Α ρ ι θ μ ό ς Α π ό φ α σ η ς: 28/2022)  δεν έγινε πράξη και η κατάσταση παραμένει ως έχει, υπάρχει μια στέρεα βάση για άσκηση πίεσης από την επιτροπή κατοίκων προς την υπόλογη Δημοτική Αρχή.

Θυμίζουμε την Απόφαση στο Θέμα: Συζήτηση επί αιτήματος κατοίκων/Πολιτών του Δήμου Βύρωνα αναφορικά με την μακρόχρονη εκκαθάριση της σχολάζουσας κληρονομιάς της οδού Ν. Νικηφορίδη 

Δείτε την ΑΔΑ: ΨΤ0ΛΩ9Ε-02Γ 

1. Την δίχως καθυστέρηση διεκδίκηση του χώρου από το Δημόσιο, προς όφελος της περιοχής και της πόλης του Βύρωνα.

2. Την ανακατασκευή των ανύπαρκτων πεζοδρομίων (βλέπε συνημμένες φωτογραφίες) των οδών Νίκου Αρώνη και Τιμοθέου, περιμετρικά δηλαδή του θερινού Κινηματογράφου «ΛΑΟΥΡΑ», της οδού Ν. Αρώνη στην οπίσθια πλευρά του παλαιού Συμβολαιογραφείου και, των οδών Ν. Νικηφορίδη και Τιμοθέου, στο χώρο του βενζινάδικου.

3. Τη λήψη μέτρων προφύλαξης περιμετρικά του κτίσματος του Συμβολαιογραφείου (Ν. Νικηφορίδη & Ν. Αρώνη), για την ασφάλεια των περαστικών και την αποφυγή κάποιου δυστυχήματος από την πτώση δομικών στοιχείων λόγω της, από άποψη στατική και δομική, επικινδυνότητάς του. Υπάρχει εσωτερική κατάρρευση του Α’ ορόφου, ενώ εξωτερικά παρατηρείται σαθρότητα των μπαλκονιών με αποκόλληση σοβάδων που πέφτουν στο πεζοδρόμιο (βλέπε συνημμένες φωτογραφίες).

4. Ανάθεση στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να εισηγηθεί στο Δ.Σ. εναλλακτικούς τρόπους απόκτησης του συγκεκριμένου Χώρου.

Όπως αναφέραμε, στη συνάντηση των κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του παλαιού βενζινάδικου της οδού Ν. Νικηφορίδη, παρευρέθηκαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν προσωπική πρόσκληση (Ιουλία Κίουπη, Βασίλης Δεμπόνος, Αλέξης Σωτηρόπουλος, Βασίλης Καλύβας, Μαρία Μπικάκη, Τάσος Μαυρόπουλος) και οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα και συνομίλησαν με τους πολίτες που επίσης στην πλειοψηφία τους είχαν προσκληθεί ατομικά..

Παραλειπόμενο της συνάντησης!
Κάποιοι που χρησιμοποιούν (παρανόμως;) τον χώρο του παλαιού βενζινάδικου ως ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, ενοχλήθηκαν φαίνεται από την παρουσία των κατοίκων και των λεγομένων περί του χώρου και, κάλεσαν την Αστυνομία…  
Ως γνωστόν υπεύθυνη για την διαχείριση των χώρων της σχολάζουσας κληρονομιάς (κινηματογράφος ΛΑΟΥΡΑ, Συμβολαιογραφείο, Συνεργείο-Φανοποιείο, παλαιό βενζινάδικο) είναι η κηδεμόνας που έχει οριστεί από το Δημόσιο και κάπου εκεί κρύβεται η αλήθεια!


Το κείμενο βασίστηκε στο άρθρο "Συνεχίζουν οι κάτοικοι τις προσπάθειες για να περιέλθει στο Δήμο η σχολάζουσα κληρονομιά" https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2022/06/blog-post_20.htm

Τα πεζοδρόμια της περιοχής


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου