Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Η εκδούλευση, στο Δήμο Βύρωνα, "πάει σύννεφο"!

Οι φωτογραφίες του κειμένου είναι ή καλύτερα, μήπως, ήταν φτιαχτές; Ρητορικό το ερώτημα.


Τα διαχωριστικά στοιχεία που εικονίζονται στις φωτογραφίες, για πόσο χρονικό διάστημα βρίσκονταν στον συγκεκριμένο πεζόδρομο; Μπορεί να μας απαντήσει η Δημοτική Αρχή; Οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης μήπως;

 
Τα διαχωριστικά στοιχεία, εκεί στον πεζόδρομο, ήταν νομίμως τοποθετημένα;
Μην κουράζεστε αδίκως, σε αυτό απαντάμε εμείς: ΟΧΙ !

Και το απέδειξαν, περίτρανα, με τις ενέργειές τους εκείνοι που τόσο καιρό έκλειναν τα μάτια στην εξόφθαλμη αυθαιρεσία και παρανομία και, έτρεξαν, για να φυλάξουν τα νώτα τους, και πρόσφεραν ακόμη μία εκδούλευση στους αυθαιρετούντες, γιατί, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός,  «ο φόβος φυλάει τα έρμα»... 

Τι εννοούμε;
Εμείς, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τη Νομοθεσία και το πότε Καταστρατηγείται ο Κανονισμός χρήσης και Παραχώρησης των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βύρωνα, που το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε, και, αναισθήτως αψηφά, στις 23 Μαΐου 2022, υποβάλαμε μια Ερώτηση-Καταγγελία προς τη Δημοτική Αρχή, με κοινοποίηση  προς την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα, το Τμήμα Έκδοσης και Χορήγησης Αδειών Καταστημάτων, το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα και προς όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου. Η λεπτομέρεια της κοινοποίησης έχει τη σημασία της!

Στις 24 Μαΐου 2022, αναζητήθηκε ο Αριθμός Πρωτοκόλλου της Ερώτησης-Καταγγελίας αλλά «φαίνεται ότι στις 23 και 24 του μήνα είχε πάει βόλτα για καφέ»… και όταν εδέησε, πρωτοκολλήθηκε τελικά στις 25 Μαΐου!

Την 1η Ιουνίου υπήρξε απάντηση από το Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα που έλεγε ότι: «αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας μετέβηκαν επί του πεζοδρόμου την 31/5/2022 και περί ώρα 12.30 και δεν διαπιστώθηκε…».

Μα φυσικά, τί να διαπιστωθεί; Πήγαν εκεί τα όργανα της Τάξης και του Νόμου και δεν βρήκαν απολύτως τίποτα, γιατί, στο μεσοδιάστημα από 23 έως 31 Μαΐου, οι όποιοι «εκείνοι» που εμπλέκονται στην υπόθεση, έχοντας δει την κοινοποίηση της Καταγγελίας και προς το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα, «το σφύριξαν», με εκ των έσω πληροφόρηση, και έτσι όλα τα διαχωριστικά, καθώς επίσης και η παρανόμως ενσωματωμένη σε αυτά σωλήνωση υδρορροής ομβρίων, είχαν ήδη αποξηλωθεί!

Θυμάστε στην ελληνική ταινία του 1960 "Τα κίτρινα γάντια" την ατάκα του Νίκου Σταυρίδη; «Δηλαδή εσείς βρε παιδιά, πότε προλάβατε, πότε τα είπατε, ένας θεός το ξέρει!» https://www.youtube.com/watch?v=ueSTwRAlk78 


Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα. Και λέμε «κάπως», γιατί, εκτός από το θεό, γνωρίζουμε και εμείς το πότε ακριβώς (ημέρα και ώρα) αφαιρέθηκαν τα διαχωριστικά.

Έφυγαν και οι μεταλλικές βάσεις στήριξης, και έμειναν, στους κυβόλιθους του πεζόδρομου, μόνον οι τρύπες από τα βύσματα στήριξης (ούπατ ή ούπα), τα οποία κάπου-κάπου προεξέχουν… Βέβαια, «επί τον τύπον των ήλων» διαπίστωση, τα όργανα της Τάξης και του Νόμου δεν έκαναν! Μένει να δούμε, αν, κάποια στιγμή, τα ίδια διαχωριστικά στοιχεία, τοποθετηθούν ξανά!

--------------------

Παραθέτουμε την με Αρ. Πρωτ.: 9285/25-05-2022 Ερώτηση-Καταγγελία, δίχως το περιτύλιγμα! Παρά το γεγονός ότι τα μεταλλικά διαχωριστικά έχουν ήδη απομακρυνθεί από τον πεζόδρομο, εμείς, περιμένουμε την γραπτή Απάντηση της Δημοτικής Αρχής ή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου! Διαβάστε:

ΘΕΜΑ: «Περί της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο...»

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε, εγγράφως και, εντός της προβλεπόμενης εκ του Συντάγματος προθεσμίας, ποιο είναι το καθεστώς που ισχύει για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος…

Στον Κανονισμό χρήσης και Παραχώρησης των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βύρωνα, (Αρ. Απόφασης: 26/2016, 15 Φεβρουαρίου 2016) στο Κεφάλαιο ΣΤ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ – ΧΡΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, στην παράγραφο 2α, αναφέρονται τα εξής:
2. Πεζόδρομοι
α. Η παραχωρούμενη για τραπεζοκαθίσματα και συναφή στοιχεία επιφάνεια, πρέπει:
να αφήνει ελεύθερη, καθ’ όλο το μήκος του πεζοδρόμου, τη ζώνη των 2,70μ. η οποία από το σχεδιασμό του πεζοδρόμου προορίζεται για την πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, την τροφοδοσία και την πρόσβαση σε νόμιμους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης παρόδιων κτιρίων.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Στην περίπτωση αυτή, εξακολουθεί να υπάρχει η προαναφερόμενη ελεύθερη ζώνη των 2,70 μέτρων; 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων για τα οποία έχει αδειοδοθητεί το συγκεκριμένο κατάστημα;

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η: Τα, με διαχωριστικά στοιχεία, οριοθετημένα τραπεζοκαθίσματα των συνημμένων φωτογραφιών αναπτύσσονται σε χώρο προκηπίου-πρασιάς;
Η φύτευση των προκηπίων, βάσει της Νομοθεσίας, δεν είναι υποχρεωτική;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

 

Στα διαχωριστικά στοιχεία οριοθέτησης του χώρου υπάρχει ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ενσωματωμένη σωλήνωση υδρορροής ομβρίων, και όχι μόνο: κατά το πλύσιμο της βεράντας του οικήματος οι σαπουνάδες εκβάλλουν στον κοινόχρηστο χώρο του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνη η διέλευση των πεζών.
ΕΡΩΤΗΣΗ 4η: Τί σκοπεύει να κάνει η Δημοτική Αρχή για αυτό;

--------------------

Ενάργεια

14 Ιουνίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου