Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Η αναξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα αγγίζει τη φαιδρότητα!

Διαβάζοντας το κείμενο θα καταλάβετε γιατί βάλαμε στο άρθρο τον τίτλο: "Η αναξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα αγγίζει τη φαιδρότητα!" Το ιστορικό που ακολουθεί είναι η απόδειξη της ανακολουθίας και των αντιφατικών δηλώσεων μιας διοίκησης που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εμπαίζει διαχρονικά τους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο. Και δεν αισχύνεται κιόλας!

 

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2021 η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», η τοπική Εφημερίδα «Δήμος & Πολιτεία» (Σωτήρης Παπαμιχαήλ και Μαρία Βλαδιμήροβιτς) και η  Ένωση Πολιτών της «Ενάργειας» υποβάλουν προς το Δήμο Βύρωνα Πρόταση για τη βράβευση και στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα (Κ.Ι.Φ.Β.). Το Αίτημα λαμβάνει τον Αριθμό Πρωτοκόλλου: 2556/09-02-2021. [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021: Πολίτες με πρότασή τους αιτούνται την βράβευση και την στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα (Κ.Ι.Φ.Β.)

https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/02/blog-post_19.html

Για το θέμα αυτό, δυο μέρες μετά, ο Δήμαρχος Άκης Κατωπόδης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, της 10ης Φεβρουαρίου 2021, δηλώνει ότι η πρόταση των πολιτών θα εξεταζόταν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο! Και το είχε δηλώσει ξεκάθαρα: «στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο!». Υπάρχει στα Πρακτικά της συνεδρίασης.

Όμως, το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε τον Μάρτιο, ούτε τον Απρίλιο, ούτε τον Μάιο, ούτε τον Ιούνιο του 2021 και φαίνεται ότι από τη Δημοτική Αρχή ξεχάστηκε. 

Δεν ξεχάστηκε όμως από, εμάς, τους πολίτες. 

Στις 12 Ιουλίου 2021, και ώρα 8:50 π.μ. γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η 1η όχληση:
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ Ή ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ», ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ (;;;)! 

Καμία απόκριση από τη Δημοτική Αρχή!

Στις 18 Νοεμβρίου 2021, και ώρα 12:03 μ.μ  γίνεται η 2η όχληση που αναγκάζει πλέον τον Δήμαρχο Άκη Κατωπόδη να απαντήσει λίγες μέρες μετά (Νοέμβριος του 2021) στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δεσμευτεί  ότι η βράβευση της συλλογικότητας του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα, θα γινόταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα... του 2021!

Όμως, για ακόμη μία φορά, ο Δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης ξεχνά και πάλι τη δέσμευσή του γιατί ενώ έλεγε άλλα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου 2021, βράβευση δεν γίνεται, και, την 1η Δεκεμβρίου 2021, αποστέλλει γραπτή απάντηση στο με Αρ. Πρωτ.: 2556/2021 Αίτημα των πολιτών, που αναφέρει: «Η πρόθεσή μας δε, είναι να συζητηθεί το θέμα αυτό στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο». Αυτά έγραφε, αλλά αυτά που έγραφε, δεν τα έπραττε! 

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 ο ίδιος ο Δήμαρχος Άκης Κατωπόδης, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με πολίτη, απαντά σε ερώτησή του ότι, η βράβευση δεν έγινε γιατί η Δημοτική Αρχή ήθελε να την πραγματοποιήσει προς το καλοκαίρι, σε ανοιχτό χώρο, για να την παρακολουθήσουν οι πολίτες… και όχι στον κλειστό χώρο του Δημαρχείου. Την ίδια δε δήλωση επανέλαβε, στον ίδιο πολίτη, και την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022. 

Και φθάνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουνίου 2022, όπου σε ερώτηση της επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση», κυρίας Μαρίας Μπικάκη, ακούστηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πλακίδα ότι η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται να προχωρήσει στις βραβεύσεις περίπου προς τα Χριστούγεννα του 2022 !!! Από Χριστούγεννα σε Χριστούγεννα και περίπατο πάνε οι αιτιολογήσεις περί Covid και κλειστούς χώρους...

Και όταν η κυρία Μπικάκη επέμενε στην ερώτηση: «Ποιος βραβεύει; Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποφασίζει;» τότε ο Πρόεδρος κ. Πλακίδας είπε ότι το θέμα θα έλθει προς συζήτηση στο Δ.Σ., τον Οκτώβριο του 2022.

Μετά από αυτή την διετή ιστορική διαδρομή εάν κάποιος αποκαλέσει εκείνους της Δημοτικής Αρχής ως ανακόλουθους και αναξιόπιστους, σε βαθμό φαιδρότητας, θα έχει άδικο ή 100% δίκιο;

15 Ιουνίου 2022 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου