Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην (άγνωστη) Πλατεία Ειρήνης

Στο ιστολόγιο του Δήμου Βύρωνα η πλατεία "Ειρήνης" είναι καταχωρημένη -κακώς- ως Πλατεία Μαριάννας. Οι οδοί που περικλείουν την πλατεία ειναι: Κύπρου, Κολοκοτρώνη & Παν.Τσαλδάρη.

Στην πλατεία αυτή, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και εξέδωσε το εξής Δελτίο Τύπου: 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΠΑΙΡΟΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΜΠΑΪΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Με κύριο αίτημα την ανάδειξη της άγνωστης στο ευρύ κοινό πλατείας Ειρήνης, «Τρίγωνο», ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με λιτή  εκδήλωση στην εν λόγω πλατεία.

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης  στάθηκε ιδιαίτερα στην νέα καταστροφική πυρκαγιά στον Υμηττό (περιοχή Βάρης) επισημαίνοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί υπόθεση όλων, κυβέρνησης, ΟΤΑ και πολιτών. Αναφέρθηκε στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, που οφείλεται σε ανθρώπινες δραστηριότητες και κατά συνέπεια, μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία που έχει επιδεινώσει δραματικά την ενεργειακή κρίση, με εκτόξευση της ακρίβειας σε διεθνές επίπεδο, αλλά και με ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση.

Ο δημοτικός σύμβουλος και γνωστός καλλιτέχνης Γιώργος Ντόβολος, απήγγειλε ποιήματα του Μπάιρον σχετικά με την αγάπη για την φύση.

 

Στην λήξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον Πάνος Τριγάζης επισήμανε ότι η ειρήνη και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος. Γι’ αυτό και η επιλογή της πλατείας Ειρήνης για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Παρέστησαν ο βετεράνος του BBC επί πολλά χρόνια πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Παύλος Ναθαναήλ, η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Βασιλοπούλου, η επί πολλά χρόνια δημοτική σύμβουλος Μάρω Αδαμοπούλου, ο Βασίλης Πάγκαλος, μέλος του ΔΣ της Πανιωνίου Στέγης, ο Νίκος Βούρτσης, εκπρόσωπος της  κίνησης «Ενάργεια» και ο γνωστός λογοτέχνης και ζωγράφος Γιώργος Φερεντίνος. Το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης-ΠΑΔΟΠ εκπροσώπησε στην εκδήλωση το μέλος της Διοίκησης Χρίστος Σαββάκης, παλαίμαχος συνδικαλιστής της Ολυμπιακής.

Βύρωνας, 6 Ιουνίου 2022

https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=1319

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου