Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Κακές θεατρικές παραστάσεις, στο Δημοτικό Κατάστημα του Βύρωνα (Μέρος 1ο)

Τα προβλήματα της πόλης μας πολλά, της καθημερινότητας ακόμη περισσότερα, για αυτό είπαμε για λίγο να τα αφήσουμε στην άκρη και να ασχοληθούμε με κάτι πιο «διασκεδαστικό», που αφορά μια πράξη γελοιότητας!

Η ανακοίνωση της καθόδου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 της νέας δημοτικής παράταξης με την ονομασία «Έξυπνος Βύρωνας», του επικεφαλής κ. Βασίλη Δεμπόνου, προκάλεσε ταραχή στους ομοϊδεάτες αντιπάλους Χρήστο Γώγο και Μίλτο Μπαντή –είναι γνωστή σε όλους η διαμάχη τους-,  επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Νέα Εποχή» και «Μαζί για τον Βύρωνα» αντιστοίχως. Γιατί πλέον η πίτα των ψήφων κυρίως των Νεοδημοκρατών του Βύρωνα μοιράζεται, μέχρι στιγμής, σε τρία κομμάτια, πράγμα που απομακρύνει, για ακόμη μία φορά, το όνειρο της διοίκησης του Δήμου από τους ήδη δύο φορές, στις εκλογές του 2014 και του 2019, χαμένους (Αγγλιστί Losers) υποψήφιους Δημάρχους…

Η διαφαινόμενη οριστική (;) τριχοτόμηση είχε ως αποτέλεσμα την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 να επισκεφτεί το Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Βύρωνα ο επί 17 χρόνια δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτής της Ν.Δ., Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος είναι αρμόδιος για τις Αυτοδιοικητικές δραστηριότητες, με σκοπό να γίνει μια πρώτη διερευνητική επαφή αναφορικά με την επικρατούσα «διχαστική» κατάσταση στις τάξεις (παρατάξεις) των Νεοδημοκρατών υποψηφίων δημάρχων.


Έκανε όμως ένα σοβαρό λάθος, γιατί αντί να καλέσει μόνον τους τρεις υποψήφιους Δημάρχους, που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μιλήσουν μεταξύ τους, κάλεσε τις παρατάξεις αυτών… Και ήταν λάθος, γιατί με τις παρατάξεις αυτές έχουν εκλεγεί και σύμβουλοι που δεν είναι σπεδισμένοι στο άρμα της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι λοιπόν, την ημέρα εκείνη, στο Δημοτικό Κατάστημα βρήκαν την ευκαιρία όλοι να παίξουν θέατρο… Και δυστυχώς παίχτηκαν δυο κακές θεατρικές παραστάσεις. Την  κεντρική παράσταση όμως θα την αφήσουμε για το επόμενο έτος, εκείνο των εκλογών. Για να υπάρχει και αγωνία… 

Πράξη Πρώτη: «Λέγε ειδώς» (Να λες γνωρίζοντας). 

Σήμερα θα στηλιτεύσουμε μόνο την «πρόζα του παραλόγου» που ακούστηκε από δημοτικό/ή σύμβουλο που το 2019 εκλέχθηκε με την παράταξη «Μαζί για τον Βύρωνα», του Μίλτου Μπαντή. 

Ο/η προερχόμενος/η από το χώρο του ΠΑΣΟΚ σύμβουλος, είπε σε κάποια στιγμή (μην ξεχνάμε, ήταν 20 Ιουνίου 2022): «Εγώ, πρώτη φορά ακούω και για τρίτη  παράταξη».

Εντάξει, να δεχτούμε ότι, ο κύριος ή η κυρία δεν διαβάζει –αν και θα έπρεπε- τα ιστολόγια (blogs) της πόλης του Βύρωνα, για παράδειγμα τα «Βύρωνας, η πόλη μας», «Βύρωνας και τριγύρω», «Ρωγμή στην ενημέρωση».
Να δεχτούμε ότι δεν διαβάζει καμία τοπική εφημερίδα, όπως για παράδειγμα τις «Δήμος και Πολιτεία» και «Επικοινωνία»» ή «Το Βήμα του Βύρωνα» που ανήκει στον κ. Βασίλη Δεμπόνο.
Να δεχτούμε ακόμη ότι δεν είχε δει κάποια αφίσα του Β. Δεμπόνου, με τις οποίες έχει κατακλυστεί ο Βύρωνας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως, ο κύριος ή η κυρία δημοτικός/ή σύμβουλος -εάν παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις- δεν είχε ακούσει ποτέ τον κ. Γώγο και τις διαμαρτυρίες του; Το θέμα της ανεξαρτητοποίησης του κ. Δεμπόνου και της δημιουργίας νέας δημοτικής παράταξης είχε απασχολήσει μέρος των συνεδριάσεων τρεις (3) φορές!

Προφανώς είτε ο/η δημοτικός/ή σύμβουλος της παράταξης Μπαντή, αγρούς αγοράζει μαζί με τους υπόλοιπους  δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, είτε βρήκε την ευκαιρία που αναφέραμε και με εκείνο το «Εγώ, πρώτη φορά ακούω και για τρίτη  παράταξη» προσπάθησε να μειώσει την ύπαρξη του «τρίτου πόλου». Μάλλον ισχύει το δεύτερο είτε, δίχως όμως να αποκλείεται και το πρώτο…

Τα σχόλια τα αφήνουμε σε εσάς, αγαπητοί αναγνώστες.

Τέλος της 1ης Πράξης.

Η συνέχεια της αναφοράς μας στη θεατρική παράσταση που παίχτηκε, την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στο Δημοτικό Κατάστημα του Βύρωνα, θα δημοσιευθεί του χρόνου…

Ενάργεια

15 Σεπτεμβρίου 2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου