Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Τιμήσαμε την προσφορά της συλλογικότητας του Κοινωνικού Φαρμακείου Βύρωνα

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12 π.μ. πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου Βύρωνα (Κ.Ι.Φ.Β.), στην οδό Ελλησπόντου, η, ξεχωριστή από το Δήμο, σεμνή εκδήλωση της βράβευσης της συλλογικότητας του Κοινωνικού Φαρμακείου.

 

Σε αυτή την «δική μας» βράβευση, από τις Δημοτικές Παρατάξεις, τις Συλλογικότητες, τους Φορείς και τα ΜΜΕ του Βύρωνα που συμμετείχαν στη διοργάνωσή της, παρευρέθηκαν οι εξής:

Από την «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα» (ΑΡΠΑ) η κυρία Μαρία Μπικάκη και ο κ. Σταύρος Τζιορτζιώτης. Από την «Ένωση Πολιτών Ενάργεια» ο κ. Νίκος Βούρτσης. Από την «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» η κυρία Βασιλική Σάρολα και ο κ. Κοσμάς Τσιάκαλος. Από την «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» (ΡΕΚ) ο κ. Τάσος Μαυρόπουλος και η κυρία Φωτεινή Καλδάνη, και από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα ο κ. Πέτρος Μπογιάκος.

Απουσίαζαν:
Ο κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ και η κυρία Μαρία Βλαδιμήροβιτς, από την εφημερίδα Δήμος και Πολιτεία, λόγω προσωπικών κωλυμάτων (που, όμως, πάντα είναι παρόντες και στηρίζουν την συλλογικότητα του Κοινωνικού Φαρμακείου).
Ο κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος, επικεφαλής της
«Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Βύρωνα - Δύναμη Ελπίδας», και  ο κ. Παναγιώτης Ζυγούρης, εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, καθώς επίσης και ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος (Ρωγμή στην ενημέρωση) λόγω πένθους.

Απουσίαζε, δυστυχώς, και ο αγωνιστής κ. Δημήτρης Σουλιώτης, η ψυχή του Κ.Ι.Φ.Β. (φώτο αρχείου, στα δεξιά ο κ. Σουλιώτης με εθελοντές και εθελόντριες)

 

Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε η σύζυγός του, παρουσία άλλων 2 εθελοντών του ΚΙΦΒ, ενώ, σύντομη ομιλία έβγαλε εκ μέρους όλων η κυρία Βασιλική Σάρολα. 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο δεν αφορά μόνο το Βύρωνα, αλλά καλύπτει τις ανάγκες των ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε όλες τις όμορες περιοχές και τους δήμους όπως λ.χ: Παγκράτι, Βύρωνα, Υμηττού, Δάφνης, Ν. Σμύρνης, Καισαριανής, Ζωγράφου, Χολαργού κ.α, δηλαδή καλύπτει κάθε ανασφάλιστο πολίτη ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του. Η δε λειτουργία του ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια, στις 30 Οκτωβρίου του 2012, και συνεχίζεται!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:


Να επισημάνουμε ότι,  αυτή η “εκ μέρους μας” Τιμητική αναγνώριση, της πολύτιμης και πολύχρονης προσφοράς της συλλογικότητας του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα (Κ.Ι.Φ.Β) στο λαό του Βύρωνα, δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε και από το Αίτημα για τη στήριξη του έργου του Κοινωνικού Φαρμακείου που, στις 8 Φεβρουαρίου του 2021, είχαν υποβάλει προς το Δήμο, από κοινού, η Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», η Εφημερίδα «Δήμος & Πολιτεία» (Σωτήρης Παπαμιχαήλ και Μαρία Βλαδιμήροβιτς) και η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια», και το οποίο Αίτημα βασιζόταν σε προτάσεις της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα».

Τις υπενθυμίζουμε σε όλους:

Καλούμε τέλος τη Δημοτική Αρχή και τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου όπως αποφασίσουν, μέσα από μια παραγωγική διαδικασία διαλόγου στο Δ.Σ., να στηρίξουν το έργο του Κ.Ι.Φ.Β.:
α) Αναδεικνύοντας το έργο του από την ιστοσελίδα του Δήμου.
β) Συμπράττοντας σε μέρος των λειτουργικών εξόδων του Κοινωνικού Φαρμακείου ή ακόμη και στη μεταστέγασή του σε πιο κατάλληλο χώρο.
γ) Προσφέροντας αρωγή στους εθελοντές πολίτες, ιατρούς και φαρμακοποιούς του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου.

Ενάργεια

25 Σεπτεμβρίου 2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου