Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Την παραίτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και του Προέδρου του Δ.Σ., ζήτησε ο Χρήστος Γώγος

Η αυθαιρεσία «πνίγει» την πόλη!
Τραπεζοκαθίσματα και παράνομες κατασκευές επεκτείνονται παντού. Οι αυθαιρεσίες συνεχίζονται προς όφελος της αγοράς και την κερδοφορία των επιτήδειων επιχειρηματιών.
Η δημοτική αρχή  «βάζει πλάτη» στην αυθαιρεσία!
Τα δικαιώματα των πεζών, πάνε περίπατο…

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, συζητήθηκε με  καθυστέρηση πολλών μηνών το θέμα:  «Συζήτηση για την Ποιότητα Ζωής στην Πόλη του Βύρωνα».

Το θέμα είχαν ζητήσει να συζητηθεί η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολίτων Βύρωνα» καθώς επίσης και η συλλογικότητα «ΕΝΑΡΓΕΙΑ».

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα» κ. Χρήστος Γώγος απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Καραγιάννη Μιχάλη, ανέφερε:


"Σας έχει ζητήσει η «ΕΝΑΡΓΕΙΑ» να παραιτηθείτε, Σας ζητώ και εγώ να παραιτηθείτε για όλες τις δυσλειτουργίες και αστοχίες που έχουν γίνει στο ζήτημα της ποιότητας ζωής στη πόλη μας"… 

Και συνέχισε λέγοντας και εσύ κ. Πρόεδρε, κ. Πλακίδα,


"να παραιτηθείτε, θεωρούμε ότι ο τρόπος που λειτουργείτε το δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι αποδεκτός από εμάς ........και σας ζητάμε να παραιτηθείτε, αν και σας είχαμε ψηφίσει"…. και να εκλεγεί άλλος πρόεδρος...."

 

 

Στη συνέχεια πήραν το λόγο και ανέπτυξαν τις απόψεις τους για την ποιότητα ζωής στην πόλη και την παραβίαση του κανονισμού σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα, οι επικεφαλής των παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και ο κ. Δήμαρχος.

Όλοι -πλην των συμβούλων της δημοτικής αρχής- διαφωνούσαν με την πολιτική και τους χειρισμούς στο θέμα αυτό. Συμφωνήσαν όμως όλοι, να επανέλθουν μετά από τρεις μήνες και να το ξανασυζητήσουν…
Άρα ως προ τι, η συγκεκριμένη συζήτηση; Ποιο το αποτέλεσμα;

Για άλλη μια φορά τα δικαιώματα των πεζών, πάνε περίπατο… Οι  αυθαιρεσίες συνεχίζονται προς όφελος της αγοράς και την κερδοφορία των επιτήδειων επιχειρηματιών.

Παράνομα τραπεζοκαθίσματα έξω από καφετέριες καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες μαζί με παράνομες κατασκευές έχουν κατακλύσει τον Βύρωνα, χωρίς να τηρείται η νομοθεσία και χωρίς η αρμόδια διεύθυνση του δήμου να κινητοποιείται και να εφαρμόζεται η νομοθεσία.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων καταπατούν το δημόσιο χώρο, τα τραπεζοκαθίσματα και οι παράνομες κατασκευές δεν επιτρέπουν ούτε τη διέλευση των πεζών και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη σε μια πόλη που  είναι δύσκολο να κυκλοφορήσεις πεζός, πολύ δε περισσότερο με αμαξίδιο, με παιδικό καρότσι,, ηλικιωμένοι κ.λ.π.

Η καταχρηστική συμπεριφορά και η ασυδοσία σε βάρος του δημόσιου κοινοχρήστου χώρου με την συνεχή επέκταση των τραπεζοκαθίσματων και τις παράνομες κατασκευές από πολλούς επαγγελματίες συνεχίζεται… με τις πλάτες της δημοτικής αρχής.

Τα κατεστραμμένα  πεζοδρομία, η εγκατάλειψη των γειτονιών, τα προβλήματα καθαριότητας θα συνεχίσουν και θα οξύνονται….. μέχρι να το ξανασκεφτούν και να το συζητήσουν… οι αρμόδιοι παράγοντες και οι αιρετοί της πόλης….. στο δημοτικό συμβούλιο μετά από τρεις μήνες.


Όσο για τις παραιτήσεις του Αντιδημάρχου κ. Καραγιάννη και του Προέδρου του Δ.Σ κ. Πλακίδα, που ζήτησε ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής Βύρωνα» κ. Γώγος, όλοι, μα όλοι, έκαναν πως δεν άκουσαν!

Ωστόσο ούτε ο κ. Γώγος ζήτησε να γίνει ψηφοφορία επ’ αυτού! 

 

Ακούστε ΕΔΩ https://streamable.com/wt7jjx την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την ποιότητα ζωής και τον κ. Γώγο να ζητά τις παραιτήσεις του Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να επισημάνουμε ότι και η συλλογικότητα «ΕΝΑΡΓΕΙΑ» έχει ζητήσει την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Καραγιάννη. Ενώ στις 4 Αυγούστου 2022, κατάθεσε καταγγελία  προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για ότι αφορά τη συνεχιζόμενη καταστρατήγηση των ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΩΝ δικαιωμάτων των πεζών στην πόλη του Βύρωνα... και θα υπάρξει προς την Εισαγγελία Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου!

Αναδημοσίευση από την Ρωγμή στην ενημέρωση: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2022/10/blog-post_2.html

Βύρωνας, η πόλη μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου