Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Αντίο, φίλε Σωτήρη!

Αντίο, φίλε Σωτήρη!

Θα μείνεις για πάντα αξέχαστος. Σε ευχαριστούμε για το πολύ, στο λίγο χρόνο που σε γνωρίσαμε. 


Ξημερώματα Κυριακής 6ης Νοεμβρίου, έφυγε ο αγωνιστής και οραματιστής της ζωής, Σωτήρης Παπαμιχαήλ.

Ένας ξεχωριστός άνθρωπος, «πηγή έμπνευσης για όσους τον γνώρισαν από κοντά, αντιμετώπισε την μάχη που έδωσε τους τελευταίους μήνες, ακόμα κι αυτές τις δύσκολες ώρες, με χιούμορ, αισιοδοξία και ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ! 

Η αγάπη του για την πόλη μας, το πάθος και οι αγώνες του να την δει να γίνεται μια πόλη που αξίζει στους κατοίκους της, είναι κάτι που κρατάμε ως πολύτιμο φυλαχτό και φάρο. Μας άφησε κληρονομιά τις σκέψεις του στο τελευταίο άρθρο του «ο δικός μου Βύρωνας».»  (Δήμος & Πολιτεία)


Ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε πριν 66 χρόνια στην Άρτα, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Από το 1968 προσπάθησε να ωριμάσει στον Βύρωνα. Σπούδασε οικονομία, κοινωνιολογία και παιδαγωγική και ασχολήθηκε με όλα όσα του προκάλεσαν ενδιαφέρον. Υπήρξε μέλος και «επίσημος καλλιτεχνικός διευθυντής» της εφημερίδας «Διαδρομές» καθώς και των «Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα» και ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βύρωνα. Μέλος της γραμματείας της Νομαρχιακής Ανατολικής Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ραδιο-ΦΟΝΙΚΟΣ παραγωγός στο RadioBubble, υπεύθυνος των ιστοσελίδων RedWire.gr  και Poetswall.gr, μέλος της Blues band «ΑRBand», ποιητής στις στοχαστικές του αναζητήσεις, προσπάθησε να επιβιώσει οικονομικά με τον Διαδικτυακό Οδηγό επιχειρήσεων «Δημοτική Αγορά» (dimotikiagora.gr), με ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τελευταία  με την έκδοση της ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας «Δήμος και Πολιτεία». Ήταν νυμφευμένος με την Κάτια Ρίσκα, με τη οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Κωστή. 

Το 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, όταν όμως διαπίστωσε ότι εκείνη "μεταλλάχθηκε", ανεξαρτητοποιήθηκε και

 

συνέχισε τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, σε μια ανθρώπινη πόλη. Το 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα».

Σε χαιρετούμε φίλε Σωτήρη...

Η ιστοσελίδα "Βύρωνας, η πόλη μας" και η "Ενάργεια"

9 Νοεμβρίου 2022



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου