Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Ο Βύρωνας δεν χρειάζεται μη ικανούς, αναξιόπιστους, αδιάφορους και μωροφιλόδοξους αιρετούς!

Το άρθρο αυτό γράφεται έντεκα (11) μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με αφορμή το τελευταίο (29/10/2022) κείμενο-παρακαταθήκη του Σωτήρη Παπαμιχαήλ (Εφημερίδα Δήμος & Πολιτεία), που έκανε λόγο για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μέχρι να φτάσουμε σε μία εξαίσια πόλη. Ανέφερε ο Σωτήρης: «Και εδώ αρχίζει ο ρόλος των δημοτικών αρχόντων αλλά και των δημοτών. Επιβάλλεται η συμμετοχή των δημοτών στα κοινά. Επιβάλλεται να διεκδικήσουμε και να πιέσουμε. Επιβάλλεται να ακουστούμε, και αυτό δεν γίνεται ψηφίζοντας μοντέλα και γενικά αδιάφορους διάσημους, που αγνοούν την πόλη, τα προβλήματα και τις ανάγκες της. Να τους ψηφίζουμε μόνο και μόνο γιατί γνωρίζουμε το όνομά τους; Πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους που αγαπούν την πόλη, ανθρώπους που νοιάζονται για αυτή, με δείγματα γραφής, με προσπάθειες, με έργα, με την καθημερινή τους συνεισφορά. Και πρέπει να τους ελέγχουμε».

Και αυτό κάνουμε εμείς οι πολίτες. Τους ελέγχουμε! Διαρκώς!

Γιατί, όταν ένας πολιτικός ή Δήμαρχος, προεκλογικά, κάνει χρήση της φράσης «δεσμεύομαι», εάν δεν θέλει να θεωρηθεί ΨΕΥΤΗΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ή ότι εξαπατά κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162) τον εκλογέα, τότε, είναι υποχρεωμένος κατά τη διάρκεια της θητείας του να προβεί στην υλοποίηση της δέσμευσης!

Τί μας ανακοίνωνε, στις 8 Οκτωβρίου 2014, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την κατάληψη στην Ανάληψη, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κατωπόδης;

«Μία από τις αρχές μας, που αποτέλεσε και προεκλογική μας δέσμευση, είναι ότι θα αξιοποιηθούν τα κλειστά δημοτικά αναψυκτήρια, με σκοπό τη δημόσια χρήση τους, ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους και σε όλες τις συλλογικότητες που σέβονται τη δημοκρατία και δεν δημιουργούν αποκλεισμούς».

Για το ίδιο θέμα, τί δήλωνε-απαντούσε, τον Μάρτιο του 2019, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Καραγιάννης; «Όσον αφορά στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την κατάληψη του Αναψυκτηρίου της Ανάληψης, ισχύει ότι δήλωσε ο Δήμαρχος: "θα αξιοποιηθούν τα Δημοτικά κλειστά Αναψυκτήρια. Η Δημοτική Αρχή έχει προγραμματισμό και βούληση να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων εξήγγειλε"»... 


Οκτώ (8) χρόνια μετά, κανένας προγραμματισμός, καμία βούληση, καμία υλοποίηση των όσων είχε εξαγγείλει και υποσχεθεί η παρούσα –δίχως αρχές- Δημοτική Αρχή! Μονάχα, «Αλληλεγγύη και δύναμη στην κατάληψη ντουγρού!»

Εκατοντάδες και τα παραδείγματα της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής!

Ιδού ένα χαρακτηριστικό από αυτά: Τί απαντούσε σε ερώτηση πολιτών (ΑΠ: 12542/9-07-2020) αναφορικά με την καταστρατήγηση των Συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πεζών και Αμεα στο πεζοδρόμιο της οδού Χρ. Σμύρνης (αρ. 132-138), ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Καραγιάννης, στην 14η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου 2020;

 

«Εντάξει, το ΜΠΑΖΑΡ πρέπει να πάμε να το ενοχλήσουμε γιατί καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο, βάζει τα αυτοκίνητα εκεί… … Εντάξει, το πολύ-πολύ να βάλουμε μια σειρά κολωνάκια να τελειώνει η ιστορία».

27 μήνες μετά τη δήλωση, ενδιαφέρθηκε ή έπραξε μήπως κάτι ο Αντιδήμαρχος; Η απάντηση είναι: ΌΧΙ!

Από το 2014 (βλέπε φωτογραφικό υλικό) οι πεζοί κατεβαίνουν και περπατούν στο δρόμο, σε ένα σημείο όπου, εξαιτίας της κλίσης της οδού και της ταχύτητας με την οποία εισέρχονται στην οδό Χρ. Σμύρνης τα προερχόμενα από την οδό Βουτζά αυτοκίνητα ή λεωφορεία, ο κίνδυνος πρόκλησης δυστυχήματος είναι αυξημένος!

 

Συμπολίτες, η πόλη του Βύρωνα δεν θέλει πλέον τέτοιους Δημοτικούς άρχοντες! Όπως ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πλέον και εκείνους που κάποτε τη διοίκησαν (Γώγος-Μπαντής) και ως αντιπολίτευση παρέμειναν για χρόνια αδιάφοροι και αδρανείς στα προβλήματά της, μικρά ή μεγάλα. Ας ακολουθήσουμε επιτέλους τα λόγια του Σωτήρη!

Ενάργεια

7 Νοεμβρίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου