Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Φορολογικός παράδεισος το χωριό του Αι Βασίλη στο Θέατρο Βράχων;

Φορολογικός παράδεισος το χωριό του Αι Βασίλη στο Θέατρο Βράχων; Αυτό αναρωτιέται ένας συμπολίτης μας, ο κ. Β. Τ., ο οποίος επισκέφτηκε τον χώρο την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 και μας έστειλε το παρακάτω άρθρο με το φωτογραφικό υλικό.


"Μόνο ως φορολογικός παράδεισος, κάτι σαν τα Cayman Islands (=Κέιμαν Νήσοι ή τα Νησιά Κέιμαν), θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το χωριό του Αι Βασίλη στο Θέατρο Βράχων.

Εκτός από την είσοδο, που υπήρχε POS για τα πανάκριβα εισιτήρια και κοβόντουσαν αποδείξεις, είναι ζήτημα αν υπήρχαν, στις υπόλοιπες επιχειρήσεις εντός του χώρου, άλλα 1-2 POS…

Κάποιες ταμιακές που έβγαζαν αποδείξεις ήταν νόμιμες;

Στις περισσότερες περιπτώσεις απλά δεν είχε να σου δώσει απόδειξη κανείς.

Τροχόσπιτα δεκαετίας του 1990 στεγάζουν επιχειρήσεις ΚΥΕ (Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) με λουκουμάδες, ρακόμελα, γλυκά κλπ.
Είναι πιστοποιημένα τα προϊόντα; Διαθέτουν άδεια οι πωλητές;

Πωλούνται μέχρι και απαγορευμένα πλαστικά καλαμάκια εντός του χώρου σε ένα περίπτερο.

Το παγοδρόμιο δεν λειτουργούσε λόγω βλάβης, και όταν λειτουργούσε ούτε αυτό έδινε αποδείξεις.

 

Καλώδια σε καναλάκια δεξιά και αριστερά, έχει υπογράψει κάποιος υπεύθυνος για την εγκατάσταση;

Παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρισμό είχαν αφεθεί κάτω από την βροχή. Αν συμβεί κάτι ποιος θα έχει την ευθύνη;

Ακόμα και εθελοντικές οργανώσεις πωλούν αναμνηστικά προς ενίσχυση χωρίς απόδειξη (άμα είναι να πληρώσουμε και εφορία σου λέει, τι θα μας μείνει για ενίσχυση;).

Επιπροσθέτως:

Τα πρανή του λόφου πάνω από το θέατρο είχαν ελεγχθεί πριν την εγκατάσταση του χωριού του Αι Βασίλη;

Σε άθλια κατάσταση τα θέατρα βράχων. Πως δεν έχουν πέσει ενώ είναι γεμάτα κόσμο κανείς δεν ξέρει (βλέπε το φωτογραφικό υλικό).
Κάτσε σου λέει να δούμε αν θα είναι θετική η απόφαση του Αρείου Πάγου. Αν χάσουμε και την έκταση του λόφου Κοπανά γιατί να τα επισκευάσουμε...


Άνθρωπος που γνωρίζει καταστάσεις και πράγματα μας είπε ότι αν αποφασίσει να κάνει έφοδο η ΑΑΔΕ και το Υγειονομικό θα πέφτουν κεφάλια σαν τον Νικηταρά τον τουρκοφάγο.

Αδρομερής μα πέρα ως πέρα αληθινή περιγραφή για το Χωριό του Αι Βασίλη, ένα ακόμα πυροτέχνημα της δημοτικής αρχής Βύρωνα".

Βύρωνας, 18 Δεκεμβρίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου