Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Οι διαχρονικοί «απατεώνες της ασφάλτου» του Δήμου Βύρωνα

Στις 21 Μαρτίου 2023 η Δημοτική Αρχή Βύρωνα (διοίκηση Άκη Κατωπόδη) εξαναγκάστηκε να προχωρήσει στην αναζήτηση των ευθυνών, με βάση τον Αστικό Κώδικα, για κακοτεχνίες μιας εργολαβίας πλακοστρώσεων που είχαν πραγματοποιηθεί την χρονική περίοδο 2010-2011, επί δημαρχίας Ν. Χαρδαλιά.

Παρότι την Αγωγή που κατέθεσε κατά της εταιρείας ακόμη δεν την έχει κοινοποιήσει στους δημοτικούς συμβούλους, πρέπει να επισημάνουμε ότι, η ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής θα δημιουργήσει δεδικασμένο, που αναγκαστικά θα παρασύρει και την ίδια στην αναζήτηση ευθυνών και για τις δικές της κακοτεχνίες στις εργολαβίες (2017-2020) ανασφάλτωσης/μπετόστρωσης των δρόμων της πόλης μας.

Από την πλευρά μας, εμείς, οι πολίτες (της «Ενάργειας», της κίνησης «Βύρωνας και τριγύρω» και της «Δημοκρατικής Ενότητας») θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε (μόνοι μας ή με τη βοήθεια όσων Δημοτικών Παρατάξεων "τολμούν") για "την επιβολή των κατά νόμο διοικητικών ποινών και  συνάμα την άμεση δίωξη και παραπομπή στην δικαιοσύνη, όσων εργολάβων ενέχονται στις αναφερόμενες παρανομίες καταλήστευσης του μόχθου του ελληνικού λαού και του αναφερόμενου Δήμου", όπως είχε γράψει (για τις σημερινές κακοτεχνίες στους δρόμους) και ο κ. Δημήτριος Σουλιώτης (Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ αυτό που (σκοπίμως) παραβλέπουν οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις:


Την ύπαρξη του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.), του οποίου η επιθεώρηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 1418/1984, εκτείνεται σε όλες τις φάσεις παραγωγής των έργων, και συγκεκριμένα από τη μελέτη, μέχρι την οριστική παραλαβή αυτών, και έχει διττό χαρακτήρα: προληπτικό υπό την έννοια της ενημέρωσης των φορέων υλοποίησης των έργων για παραλείψεις και σφάλματα που παρατηρούνται στη διαχείριση και ποιότητα των έργων, και κατασταλτικό με την επισήμανση των παραβάσεων που επισύρουν διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις των αρμόδιων οργάνων.

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το άρθρο (της Κυριακής 23 Απριλίου 2023) της «Δημοκρατικής Ενότητας Βύρωνα» που έχει τίτλο:

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ «ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

https://dimokratiki-enotita-virona.blogspot.com/2023/04/blog-post.html


Ενάργεια, 27 Απριλίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου