Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Αίτημα για δενδροφύτευση σε πεζοδρόμιο της οδού Εμπεδοκλέους, για να ομορφύνει η γειτονιά

Το 2ο δεκαήμερο του Μαΐου 2023, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Εμπεδοκλέους αρ. 90, κύριος Παν. Β., μας εξέφρασε ένα «παράπονο» αναφορικά με την παντελή έλλειψη φύτευσης (δένδρων) μπροστά από την εν λόγω πολυκατοικία αλλά και σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου του οικοδομικού τετραγώνου.

 

Το «παράπονο» αυτό το προωθήσαμε (Αριθμ. Πρωτ.: 12131/25–5-2023) προς την Υπηρεσία Πρασίνου, αιτούμενοι, αφενός μεν τη διενέργεια αυτοψίας στο χώρο, αφετέρου δε την επιλογή δένδρων με  πλούσιο φύλλωμα –κατά προτίμηση λεμονιές για φύτευση που θα ενισχύσουν την αισθητική αξία του κοινόχρηστου χώρου του πεζοδρομίου και που ταυτόχρονα θα προσφέρουν σκίαση στους πεζούς.

Στο αίτημά μας Άμεση ήταν -για ακόμη μία φορά- η ανταπόκριση της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Δ/νσης Πρασίνου, κας Ιωάννας Αλεξιάδου!!!

Παραθέτουμε το με Αριθμό. Πρωτ.: 12381-26/5/2023 Εσωτερικό έγγραφο της Υπηρεσίας Πρασίνου που εστάλη προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου:

Προς την Τεχνική Υπηρεσία

Κοινοποίηση: 

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Ένωση Πολιτών "Ενάργεια"
ΦΥΤΕΥΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΔΟΚΛΕΟΥΣ 90
Σχετ.: υπ’αριθμ.πρωτ.12131/25–5-2023 αίτηση της Ένωση Πολιτών "Ενάργεια"

Σας επισυνάπτουμε την υπ’ αριθμ. Πρωτ.12131/25–5-2023 αίτηση της Ένωση Πολιτών "Ενάργεια", σχετικά με δενδροφύτευση στην οδό Εμπεδοκλέους 90. Μετά από αυτοψία της υπηρεσίας μας διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν κενοί λάκκοι στο σημείο.

Παρακαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα ανοίγματος νέων λάκκων φύτευσης δένδρων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις διαδρομές των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού κ.λπ.
Συνημμένα: 2 φωτογραφίες


Ελπίζουμε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να ενεργήσει το ίδιο γρήγορα ώστε να λυθεί το πρόβλημα της απουσίας κενών λάκκων για τη φύτευση δένδρων στο πεζοδρόμιο της οδού Εμπεδοκλέους, στο ύψος του ΟΤΕ.
 

Ενάργεια
Μάιος 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου