Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

ΡΕΚ-Βύρωνα: Παρούσα στις δημοτικές εκλογές, με επίκληση για αριστερή συνεργασία

Στις 17 Ιουνίου 2023, η "Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα" - ΡΕΚ Βύρωνα ανακοίνωσε την συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι σε άλλες αριστερές παρατάξεις και δυνάμεις για πιθανή συνεργασία…

 

 Ανακοίνωση συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα - ΡΕΚ Βύρωνα - ανακοινώνει την συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Ο λόγοι που ιδρύσαμε την παράταξή μας το 2019 και συμμετείχαμε στις δημοτικές εκλογές είναι σήμερα περισσότερο επίκαιροι και αναγκαίοι. Η τοπική αυτοδιοίκηση, με την συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών πανελλαδικά,  αλλά και των δημοτικών παρατάξεων που στηρίζονται από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχει μετατραπεί σε μακρύ χέρι των κυβερνήσεων και της ΕΕ και λειτουργεί ως διεκπεραιωτής της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που διαγράφει το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της και μετατρέπει τους δήμους σε επιχειρήσεις και τους δημότες σε πελάτες.

Το ίδιο συμβαίνει και στο δήμο Βύρωνα, όπου, ενώ η απερχομένη δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφία (έχει 9 στους 41 δημοτικούς συμβούλους), εφάρμοσε με συνέπεια τον αντιδημοκρατικό νόμο Ν.Δ/Θεοδωρικάκου και αποτέλεσε το μακρύ χέρι εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών κατευθύνσεων της κυβέρνησης στο δήμο.

Η παρέμβαση της παράταξη μας, που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο από τον Τάσο Μαυρόπουλο,  παρά τις περιορισμένες δυνάμεις μας, ήταν καθοριστική και ουσιαστική. Επιδιώξαμε να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες και ενωτικοί με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς, για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της τοπικής και κεντρικής εξουσίας.

Σε μια εποχή που θα είναι πιο αρνητική για τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τους δημοσίους κοινόχρηστους χώρους, τη δημοκρατία, τις ελευθερίες και το περιβάλλον, θεωρούμε ότι, εκτός από την κύρια  κινηματική παρέμβαση σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, είναι αναγκαία και απαραίτητη  η εκλογική παρέμβαση των αριστερών – ριζοσπαστικών – αντικαπιταλιστικών παρατάξεων στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Μία παρέμβαση η οποία πρέπει να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Γιατί πεποίθησή μας είναι  ότι ακόμα και εντός των ασφυκτικών νομικών πλαισίων που θέτουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις και κατευθύνσεις της Ε.Ε, είναι δυνατόν να υπάρξουν πολιτικές που να βελτιώνουν τη ζωή στην πόλη μας.

Για το σκοπό αυτό, επιμένουμε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ των αριστερών παρατάξεων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Γι αυτό καλούμε σε συμπόρευση όλους και όλες, να δώσουμε μαζί την μάχη και να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια, να ρίξουμε άμμο στα γρανάζια του  δημοτικού πολιτικού κατεστημένου, προβάλλοντας τις  σύγχρονες λαϊκές μας ανάγκες, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα μας.


Βύρωνας 17-6-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου