Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Η Νομοθεσία και η πραγματικότητα διαψεύδουν τη Δημοτική Αρχή του Βύρωνα

Κοινή Υπουργική Απόφαση της 14ης Φεβρουαρίου 2011, των Υπουργών Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τις υποχρεώσεις και τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών κατά την εκτέλεση εργασιών σε κοινόχρηστους χώρους πόλεων και οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών.

Υποχρεώσεις και μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών κατά την εκτέλεση εργασιών σε κοινόχρηστους χώρους πόλεων και οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών
Άρθρο 1
Ασφαλείς διάδρομοι κίνησης πεζών
β.2. Εφόσον για την εκτέλεση των εργασιών καταλαμβάνεται όλο το πλάτος του υφιστάμενου πεζοδρομίου, τότε δημιουργείται πρόσθετο πεζοδρόμιο ελάχιστου πλάτους όπως προβλέπεται στο εδάφιο (α) της παραγράφου αυτής, σε βάρος του οδοστρώματος κατ’ επέκταση του υφιστάμενου (όπως φαίνεται στο τυπικό σκαρίφημα 2).
β.3. Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα, αντί της δημιουργίας πρόσθετου πεζοδρομίου, η όδευση των πεζών να πραγματοποιείται σε λωρίδα του οδοστρώματος που διατίθεται για τον σκοπό αυτό. Για τη μετάβαση ατόμων σε αμαξίδιο από το πεζοδρόμιο, επί του οποίου γίνονται οι εργασίες, στο οδόστρωμα και αντίστροφα κατασκευάζονται προσωρινές ράμπες, πλάτους 0,90 έως1,50μ και μέγιστης κλίσης 5%, ή όταν τεχνικά αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με κλίση μέχρι 8%, ή χρησιμοποιούνται οι μόνιμες ράμπες του πεζοδρομίου (όπως φαίνεται στο τυπικό σκαρίφημα 3).

κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε των Τεχνικών Υπηρεσιών δυστυχώς σας διαψεύδουν η νομοθεσία και τα γεγονότα!!!

Στις 12 Ιουνίου 2023 η Ένωση Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια» και η  Κίνηση Πολιτών με την ονομασία «Βύρωνας και τριγύρω» με αφορμή άρθρο της ιστοσελίδας «Ρωγμή στην Ενημέρωση», δείτε εδώ: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/06/blog-post_37.html
κατέθεσαν το με Αρ. Πρωτοκόλλου: 14057 αίτημα με,
το παραπλήσιο του άρθρου, θέμα : «Τεχνικά έργα και παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια χωρίς να λαμβάνονται επαρκή μέτρα προστασίας για πεζούς και Αμεα» και αιτήθηκαν το σοβαρότατο αυτό θέμα της απουσίας μέτρων προστασίας για τους πεζούς και Αμεα κατά την διάρκεια εκτέλεσης τεχνικών έργων σε πεζοδρόμια να συζητηθεί Επειγόντως, ως Έκτακτο θέμα, την ίδια μέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης/06/2023.

Πράγμα που έγινε αποδεκτό από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, αφού αίτημα υπέβαλαν επίσης οι δημοτικές παρατάξεις "Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα" και "Αριστερή Παρέμβαση".


Όμως στο έκτακτο θέμα που συζητήθηκε στο τέλος των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όταν στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος είχαν απομείνει μόνον κάποιοι γενναίοι δημοτικοί σύμβουλοι, από τη Δημοτική Αρχή δεν ακούστηκαν παρά ανακρίβειες, χωρίς καμία ουσία! Η μπάλα ως συνήθως στην εξέδρα! Μέχρι να συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα... Δείτε στην αρχή του κειμένου το φωτογραφικό υλικό της 25ης Ιουνίου από την οδό Κολοκοτρώνη.


Δείτε επίσης στο Youtube τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα 12/6/2023) από την αρχή έως το 4ο λεπτό και στη συνέχεια, από τις 3 ώρες και 33 λεπτά... έως τέλος : https://www.youtube.com/watch?v=GEB1wyccUhE 

Ενάργεια, 27 Ιουνίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου