Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Βρωμιά, δυσωδία και εγκατάλειψη στην πλατεία Βαγγέλη Μαρτάκη

Συνεχίζουμε την σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Βύρωνα!


Βρωμιά, δυσωδία και εγκατάλειψη στην πλατεία Βαγγέλη Μαρτάκη  

Αρ. Πρωτοκόλλου: 18392
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 24/07/2023


ΑΙΤΗΜΑ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ


ΘΕΜΑ: «Βρωμιά, δυσωδία και εγκατάλειψη στην πλατεία Βαγγέλη Μαρτάκη» 

κ. Δήμαρχε, 

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα, κ. Μιχάλης Καραγιάννης, αρθρογραφώντας στο 3ο Φύλλο της τοπικής εφημερίδας "Το ΒΗΜΑ του ΒΥΡΩΝΑ" ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σκοπός μας είναι η συνεχής βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων». 

Γίνεται διαρκώς αναφορά εκ μέρους σας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, τη στιγμή που η πλατεία Βαγγέλη Μαρτάκη, η οποία αποτελεί το όριο μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Βύρωνα και από την οποία διέρχονται σε καθημερινή βάση χιλιάδες πολίτες, έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και σε περιστερώνα! 

Σας υπενθυμίζουμε τι έγραφε το αποτέλεσμα της αυτοψίας των αρμοδίων Υγειονολόγων - Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής που διενήργησαν αυτοψία στις 31 Ιουλίου 2019, δηλαδή πριν 4 χρόνια, κατά τη διάρκεια της δικής σας διοίκησης:
«Πρέπει να διενεργείται συχνός καθαρισμός της πλατείας, με λήψη κατάλληλων μέτρων για την αποφυγή προσέλκυσης των περιστεριών και εφαρμογή συστηματικής απεντόμωσης, για να μην αποτελεί η πλατεία ανθυγιεινή εστία εις βάρος της υγείας των επισκεπτών και της Δημόσιας Υγείας, ούτε να υποβαθμίζεται το περιβάλλον» [Βλέπε συνημμένα].

Εκτός αυτού, το κλείσιμο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος άφησε ως ενθύμιο την παράνομη, βάση απόφασης του ΣτΕ, ξύλινη κατασκευή [Βλέπε συνημμένη φωτογραφία] η οποία για χρόνια αναιρούσε την έννοια του κοινοχρήστου χώρου, βάσει των όσων αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Κατόπιν αυτών, Εμείς, οι πολίτες της «Ενάργειας» διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βαγγέλη Μαρτάκη και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

Α) Τον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών!
Β) Τον συχνό καθαρισμό της πλατείας σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο συνημμένο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, και
Γ) Την, προς το παρόν, άμεση αποξήλωση από την πλατεία της παράνομης ξύλινης κατασκευής, δίχως να ξεχνάμε τη δήλωση του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μ. Καραγιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου 2015: «Στην πλατεία κάτω, του Δεληολάνη, τη Μαρτάκη, το τι γίνεται εκεί. Εμείς μετά από 4-5 μήνες, τους καλέσαμε εγγράφως εδώ, και τους είπαμε, θα κατεδαφιστούν. Έχουμε τη βούληση να κατεδαφιστούν, τους το είπαμε: «Κοιτάξτε, σας δίνουμε μία προθεσμία»...

«Ενάργεια»
24 Ιουλίου 2023

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι της Δημοκρατικής Ενότητας Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου