Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι ίσοι!

 

Βρήκαμε στην πόλη μας κάποια προεκλογικά φυλλάδια με προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ. Τις δημοσιεύουμε γιατί συμφωνούμε απόλυτα με αυτές και γιατί "πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ΑμεΑ είναι ισότιμοι πολίτες και άτομα με ικανότητες που χρειάζονται υποδομές για να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή ως ίσοι μεταξύ ίσων. Χρειάζονται την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Χρειάζονται ελευθερίες, νομοθεσίες, χώρους και προσβασιμότητα. Ζητούν σεβασμό και τίποτα περισσότερο" (Νίκος Γεωργίου, δ.σ. Λάρνακας).

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου κ. Κοντογιάννη Ιωάννη (Προέδρου του Πολιτικού Φορέα ΑΜΕΑ) με τον συνδυασμό «ΈΞΥΠΝΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ», του υποψήφιου δημάρχου, κ. Βασίλη Δεμπόνου (Δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω).

Ένας δήμος που είναι προσβάσιμος για τα ΑΜΕΑ γίνεται αυτόματα αρεστός και φιλικός προς όλους και για όλους τους ανθρώπους

Ανακατασκευάζουμε όλες τις ράμπες πρόσβασης (στα πεζοδρόμια) για όλους τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με κινητικά προβλήματα και όχι μόνο!

Προσαρμόζουμε ηχητική σήμανση σε όλα τα φανάρια, σε όλες τις διαβάσεις!

Δημιουργούμε ΠΛΗΡΗ Παιδική Χαρά για παιδιά ΑμεΑ (θα διαθέτει κυλικείο που θα είναι προσβάσιμο από όλους και θα υπάρχουν και ειδικές τουαλέτες όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί)!

Δημιουργούμε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΑμεΑ (ΚΔΑΠ-ΑμεΑ). Η στήριξη των γονέων αυτών είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

Ιδρύουμε Τμήμα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης (ΔΩΡΕΑΝ) των γονέων αυτών, δίνοντας τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος αυτού, να μαθαίνουμε όλοι μας και να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα!

Αναδιοργανώνουμε την κοινωνική προστασία με καινούργιες ιδέες, προγράμματα και αντιλήψεις κάνοντας ένα βήμα παραπάνω!

Δημιουργούμε δημόσιες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ σε εμπορικά κέντρα και πλατείες!

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

Αύγουστος 2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου