Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Ας κάνουμε ένα βαψιματάκι στον 8ο Παιδικό Σταθμό, να μην φωνάζουν, και… πάμε και όπου βγει!

Εν όψει της επίσκεψης Πολιτικού Μηχανικού από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, που υποστηρίζει διοικητικά το Δήμο Βύρωνα, με σκοπό τη διενέργεια αυτοψίας, την Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023, και ώρα 11 π.μ., στον 8ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα, Αναλήψεως αρ. 46, λόγω επικινδυνότητας από άποψη δομική, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα (Γρηγόρης Κατωπόδης - Μιχάλης Καραγιάννης) φρόντισε να ελαιοχρωματίσει προχείρως 2-3 επιφάνειες του Παιδικού Σταθμού εμπαίζοντας με τον τρόπο αυτό τους πολίτες του Βύρωνα και κυρίως τους γονείς, που σε μερικές μέρες θα εμπιστευθούν τα παιδιά τους σε μια δομή που δεν πρέπει να θεωρείται ασφαλής, από άποψη δομική.


Η ιστορία έχει ως εξής:
Σε έναν οπτικό έλεγχο που διενήργησε τον Μάιο του 2023 η (ιδεολογικοπολιτικά πολυσυλλεκτική 123μελής) Ένωση Πολιτών της «Ενάργειας» στον 8ο Παιδικό Σταθμό του Βύρωνα, που βρίσκεται στην οδό Αναλήψεως αρ. 46, διαπίστωσε ότι υπήρχαν κάποια στοιχεία επικινδυνότητας, από άποψη δομική του Παιδικού Σταθμού. Δείτε σχετικό άρθρο:
Επικίνδυνος ο 8ος Παιδικός Σταθμός Βύρωνα

Παρότι, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, μαζί με την Προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόρη Κατωπόδη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι υπεύθυνος για τις εργασίες είναι ο ιδιοκτήτης του οικήματος, στις 14 Αυγούστου 2023, διαπιστώσαμε ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια επισκευής των σαθρών σημείων του κτηρίου. 

Για το λόγο αυτό με τη μορφή του κατεπείγοντος (ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 234186/14/8/2023) Αιτηθήκαμε προς Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων τη διενέργεια αυτοψίας στον 8ο Π.Σ. λόγω της επικινδυνότητάς του, από δομική άποψη, μήπως και προληφθεί κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα από πτώση σοβάδων ή μαρμάρων της οροφής (όπως έγινε φέτος σε πολλά σχολεία της χώρας, αλλά και στο Βύρωνα, στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο), είτε στον αύλειο χώρο του Παιδικού Σταθμού, είτε στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου, στο πεζοδρόμιο.

Αποδεικνύεται όμως τελικά, με τα όσα αναφέραμε στον πρόλογο, ότι η Δημοτική Αρχή Βύρωνα είναι πιο αποσαθρωμένη και επικίνδυνη από το ακίνητο που στεγάζει τον  8ο Παιδικό Σταθμό. 

Δεν γνωρίζουμε τι θα αναφέρει η Έκθεση Επικινδύνου της κυρίας Κ. που διενήργησε την αυτοψία. Όταν θα μας αποσταλεί –ελπίζουμε σύντομα, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-24- θα την δημοσιεύσουμε!
Εκείνο που γνωρίζουμε πάντως είναι αυτό που βλέπουμε, όπως και εσείς άλλωστε, στο φωτογραφικό υλικό.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή σε όλους τους γονείς: να εξετάσουν προσεκτικά τα ακίνητα που στεγάζονται οι Παιδικοί Σταθμοί, Καλούμε δε τις Δημοτικές Παρατάξεις να λάβουν θέση για την κατάσταση, το χάλι, των Π.Σ. και να καταγγείλουν εδώ και τώρα την κοροϊδία των πασαλειμμάτων συγκάλυψης των σαθρών επιφανειών των σχολείων και των Παιδικών Σταθμών.

Η τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής, με συνυπεύθυνη της Τεχνική Υπηρεσία, έχει κοινά χαρακτηριστικά με το έγκλημα στα Τέμπη και το «πάμε και όπου βγει». Τα πασαλείμματα συγκάλυψης θα τα βρούμε μπροστά μας...      

Τις ρωγμές στο πλάι της εισόδου τις ξέχασαν....!!!!!!!



Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

30 Αυγούστου 2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου