Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

22 Ιανουαρίου 2023: Μια πρόταση ενωτική που απορρίφθηκε στη στιγμή!

Μια ενημερωτική ανάρτηση της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»... για την ιστορία!

Τις εορτές των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς (χρονική περίοδος 2022-2023), περίπου δέκα μήνες πριν τις αυτo(sic!)διοικητικές εκλογές, αποφασίσαμε να κάνουμε μια δημοσκόπηση για τους γνωστούς υποψήφιους δημάρχους Βύρωνα. Το δείγμα των 186 ατόμων που χρησιμοποιήσαμε μπορεί να μην ήταν στατιστικά σημαντικό, ήταν όμως αντιπροσωπευτικό της ιδεολογικοπολιτικής ανθρωπογεωγραφίας της πόλης μας και όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε και της χώρας. Θυμίζουμε ότι τα ποσοστά των κομμάτων στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 ήταν: Νέα Δημοκρατία: 40,56% – Σύριζα: 17,83% – ΠΑΣΟΚ: 11,84%.

Τα αποτελέσματα της δικής μας δημοσκόπησης έδειξαν:

  1. Κατωπόδης: 18,9%
  2. Μπαντής: 13,7% (με τάση μείωσης ποσοστού)
  3. Δεμπόνος: 13,5% (με δυναμική σημαντικής ανόδου)
  4. Σωτηρόπουλος: 13,2%
  5. Γώγος: 11,7% (με τάση μείωσης ποσοστού)

Στις 22 Ιανουαρίου 2023, μέσα από μια επιστολή-ευθυμογράφημα με τίτλο «Λόγια σταράτα, μεταξύ σοβαρού και αστείου...» ο εκπρόσωπος μας παρουσίασε τα αποτελέσματα μόνο στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» κ. Χρήστο Γώγο, μαζί με μια ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗ!

Παρουσιάζουμε μερικά αποσπάσματα από την επιστολή προς τον κ. Χρήστο Γώγο:

«Χρήστο… …. ….
Τα τωρινά αποτελέσματα, σε δείγμα αντιπροσωπευτικό και αξιόπιστο, σε βγάζουν, ακόμη και τώρα, 8,5 μήνες πριν τις εκλογές, ΠΕΜΠΤΟ, εάν κατέβει και ο Μπαντής, ΤΕΤΑΡΤΟ δίχως τον Μίλτο… κάτω και από τον Αλέξη… Ο νέος όμως έχει σημαντικό ρεύμα ανόδου, που ενδεχομένως να τον φέρει 2ο.

{σ.σ: Η αναφορά «νέος» έγινε για τον υποψήφιο Βασίλη Δεμπόνο, γιατί τον Ιανουάριο του 2023 υπήρχε η πεποίθηση ότι ο Μίλτος Μπαντής δεν θα κατέβαινε υποψήφιος δήμαρχος αφού δεσμευόταν (πολύ sic!) από το Καταστατικό (sic!) της Νέας Δημοκρατίας. Κάποια στιγμή, στις 14 Ιουλίου 2023, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γώγος αναρωτήθηκε αρχικά: «Πως γίνεται ένα κόμμα εξουσίας να μην σέβεται το Καταστατικό της; Η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στις 24/1/2018 και στην 6η Σύνοδό της στο Άρθρο 11 παράγραφος 6 αναφέρει ρητά πως ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΔΕΝ μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος ή βουλευτής αν δεν έχει παραιτηθεί μέχρι 31/12/2022», αλλά μετά από λίγες μέρες ο ίδιος «συναίνεσε» στον μη σεβασμό του Καταστατικού της Ν.Δ. … και από ανθενωτικός έγινε φαΝατΙΚΟΣ εΝωτΙΚΟΣ!}

Και σε ρωτώ. Τι θα πετύχετε ο καθένας χωριστά; Βούτυρο στο ψωμί του Κατωπόδη ο 2ος γύρος. Άσε τι μπορεί να συμβεί με όμαιμους του πριν τις εκλογές… {σ.σ.: δικαιωθήκαμε και σε αυτό!}

Τον λαό όμως του Βύρωνα δεν τον σκέφτεστε; Και δεν αναφέρομαι μόνο στους Νεοδημοκράτες ή τους φιλελεύθερους δημοκράτες. Αναφέρομαι σε όλους. Χειρότερη διοίκηση από την Δημοτική Αρχή των Κατωπόδη-Καραγιάννη-Κόκκαλη δεν πρόκειται να υπάρξει. Κι όμως, θα επανεκλεγεί λόγω του «Διαίρει και βασίλευε».

Πες μου τι θα έχεις κερδίσει, εάν χάσεις ξανά; Σκέψου όμως τι μπορεί να κερδίσεις εσύ προσωπικά και ο λαός ή οι κάτοικοι του Βύρωνα. Έκαστος στο είδος του, δεν λένε; Δηλαδή, λέω εγώ, όχι κανείς άλλος, ο Χρήστος Γώγος, δεν θα ήταν ένας αξιόλογος Αντιδήμαρχος Υγείας; Δεν θα μπορούσε να προσφέρει σε μια τέτοια θέση περισσότερα από το να είναι επικεφαλής μιας κάποιας παράταξης στο Δ.Σ;

Αγγλικά νομίζω γνωρίζεις. Την άποψή μου λοιπόν στην εκφράζω σήμερα μέσα από το ακόλουθο κινηματογραφικό στιγμιότυπο: Excalibur (1981) - Arthur's Knighthood Scene

 
Άφησε ή αφήστε επιτέλους το εγωισμό στην άκρη. Δείτε τι μπορεί να γίνει, ακόμη και τώρα.
«Το νικάν εαυτόν πασών νικών πρώτη και αρίστη. Το δε ηττάσθαι αυτόν υφ’ εαυτού, αίσχιστον και κάκιστον» είχε πει ο Πλάτων»

Η συγκεκριμένη ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που έπεσε στο τραπέζι στις 22 Ιανουαρίου του 2023, απορρίφθηκε στη στιγμή από τον τότε ανθενωτικό κ. Χ. Γώγο, ο οποίος, 6 μήνες μετά, στις 22 Ιουλίου 2023 έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την εξής ανακολουθία: «Δεν αρνήθηκα ποτέ τη συζήτηση και τη συνεργασία (sic!)».

==============================

Βέβαια στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι στις 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 10:24 π.μ. στο Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη (και όχι μόνο) έφθανε η επιστολή με τίτλο-θέμα: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΞΑΝΑ «SOS»
 
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμες/οι κυρίες, κύριοι, Υπουργοί και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
 
Με αφορμή … … …
κι ένα σύντομο ιστορικό που πιστεύουμε ότι θα σας διαφωτίσει!

Διαμάχη και εγωισμοί μεταξύ Χρήστου Γώγου και Μίλτου Μπαντή!
Διαρκείς προσπάθειες συμφιλίωσης από τον ανακλητό εκπρόσωπό μας, κ. Ν. Β
.

============================== 

Η συγκεκριμένη επιστολή προς τα υψηλά κλιμάκια έπαιξε κάποιο ρόλο; Εμείς λέμε μάλλον ναι!

Η συνέχεια είναι γνωστή... Ή σχεδόν γνωστή γιατί όπως λένε μερικοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού "Βύρωνας Μπροστά", προερχόμενοι από την πρώην δημοτική παράταξη του κ. Χρήστου Γώγου: «Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΛΟΓΩ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ»!!!

Όμως όσοι/ες δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα ας ενημερωθούν από το άρθρο της ιστοσελίδας "Ρωγμή στην ενημέρωση" με τίτλο: ΒΥΡΩΝΑΣ: Γώγος, Μπαντής, Κατωπόδης "γυαλίζονται" και διεκδικούν έναν "πληγωμένο" δήμο για να τον διοικήσουν. Κοιτάξτε τους στα μάτια... https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/09/blog-post_05.html

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

12 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου