Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Ενωμπούμπου και η πρωτογονοχωριονομία

Μια φορά και έναν καιρό, κάπου μακριά σε ένα χωριό της Πανδαιμονίας, οι ιθαγενείς άκουσαν από ιεραποστόλους και έμαθαν λέξεις  όπως «πολιτισμός» και κάτι που λεγόταν «Δημοκρατία».

Αποφάσισαν έτσι να κάνουν και αυτοί ένα βήμα μπροστά και να εκλέξουν τον φύλαρχό τους. Άρχισαν λοιπόν  οι υποψήφιοι να φτιάχνουν τις καλύβες τους ο ένας εδώ, ο άλλος λίγο πιο πάνω αριστερά, ο άλλος λίγο πιο κάτω και όλοι τους ήταν κοντά, μα όλοι τους μονοιασμένοι.

Όταν όμως ένας υποψήφιος άρχισε να φτιάχνει την καλύβα του μπροστά από τον έναν εδώ, ο οποίος ήταν φίλαρχος, δηλαδή είχε μεγάλη επιθυμία για να γίνει φύλαρχος στη θέση του φυλάρχου, και λεγόταν Ενωμπούμπου, είχε δε βαφτιστεί και χριστιανός, παρότι μικρόψυχος, επειδή ήθελε να βγάλει από τη μέση τον άλλον υποψήφιο φύλαρχο που ήταν πιο  νέος, πιο ωραίος και πιο καταφερτζής, με την πρόφαση ότι η καλύβα του απέναντι του έκρυβε τον ήλιο, βασισμένος σε μια αρχαία παράδοση που έλεγε ότι οι καλύβες δεν πρέπει να απέχουν κάτω από 165 πόδια, φώναξε την πρωτογονοχωριονομία, μόνον για τον μπροστινό του, παρά το γεγονός ότι και οι άλλοι υποψήφιοι φύλαρχοι είχαν φτιάξει τις καλύβες τους σε απόσταση μικρότερη από αυτό που η παράδοση όριζε!

Τελικά ο φίλαρχος Ενωμπούμπου δεν έγινε μεγάλος γιατί ποτέ του δεν έπαψε να είναι μικρός, μικροπρεπής!

«Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». «This is a work of fiction. Names, characters, places and incidents either are products of the author’s imagination or are used fictitiously. Any resemblance to actual events or locales or persons, living or dead, is entirely coincidental».

Βύρωνας, η πόλη μας

12 Σεπτεμβρίου 2023 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου