Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Πισώπλατα συναγωνιστικά μαχαιρώματα στον συνδυασμό «Βύρωνας Μπροστά» του Μίλτου Μπαντή

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Το έζησα και αυτό. Δυο βδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 έγινα μάρτυρας ενός πισώπλατου συναγωνιστικού μαχαιρώματος στον συνδυασμό «Βύρωνας Μπροστά» του Μίλτου Μπαντή.

 
Αιτία; Η περιβόητη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του συνοικισμού του Βύρωνα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/9/2023 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου).

Μεσάνυχτα ή αλλιώς ξημερώματα Σαββάτου (23/09/2023) και ώρα 0.08 π.μ. χτυπά το τηλέφωνό μου. Ένας άγνωστος αριθμός καλεί. Απαντώ στην κλήση. Στην άλλη άκρη της γραμμής μια γνώριμη φωνή κάποιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Νέα Εποχή – Χρήστος Γώγος» και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό «Βύρωνας Μπροστά» του Μίλτου Μπαντή.

Δίχως να αναφερθεί στο ακατάλληλο της ώρας ή εάν υπήρχε περίπτωση να κοιμόμουν -αφήνω στην άκρη τις ανενημέρωτες ερωτήσεις «ψαρέματος» εκ μέρους του- με ρωτά: «Δεν θα γράψετε κάτι γι’ αυτό που έγινε στο Ταπητουργείο;» «Τι έγινε;» ρωτώ εγώ. «Δεν γνωρίζεις ότι στην εκδήλωση υπήρξε απροκάλυπτη προεκλογική στήριξη στον Γιώργο Ντόβολο;» απάντησε με ερώτηση. «Και εσένα γιατί σ’ ενοχλεί αυτό;» ρώτησα. Και συνέχισα: «Δεν το περίμενες; Αφού είχε την Καλλιτεχνική επιμέλεια. Δεν χαίρεσαι που με τις παραπάνω ψήφους που θα πάρει ο συναγωνιστής σου η παράταξή σας μπορεί να εξασφαλίσει την πρωτιά στις εκλογές;» «Δεν είναι σωστό με χρήματα της Περιφέρειας να γίνεται προεκλογικός αγώνας υπέρ ορισμένων ατόμων! Πρέπει να γράψετε κάτι!» απάντησε.

Στο σημείο αυτό «φούντωσα»! «Που ήσασταν τόσα χρόνια εσύ και η παράταξή σου για όλα τα θέματα που καταγγέλλανε ή φέρνανε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο οι πολίτες και προσπαθείς τέτοια ώρα εσύ να θέλεις να με χειραγωγήσεις;» … «Γιατί, τι ώρα είναι;» ρωτά… δήθεν. «12 και 20» απαντώ! «Α! πήγε τόσο… Πάντως, καλά είναι τα πεζοδρόμια κλπ κλπ κλπ πρέπει να γράψετε κάτι γι’ αυτό που έγινε. Δεν είναι σωστό με χρήματα της Περιφέρειας να γίνεται προεκλογικός αγώνας υπέρ του Ντόβολου» είπε. «Δεν θα γράψουμε τίποτα» απάντησα και κάπως έτσι τελείωσε η κλήση.

Η αλήθεια είναι πως για την προαναφερόμενη εκδήλωση δεν θα γράφαμε κάποιο δικό μας άρθρο, γιατί θα αναδημοσιεύαμε το άρθρο της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2023 της δημοτικής παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση» που είχε το τίτλο: «Σε προεκλογική φιέστα της Ν.Δ. εξελίχτηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του συνοικισμού του Βύρωνα» (δείτε παρακάτω).

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα μέσα στον συνδυασμό του Μίλτου Μπαντή ύστερα από αυτή την μουλωχτή «επίθεση» του ανακατωσούρα Ρουμπελστίλτσκιν (1) προς τον πρώην Ρόνιν - Γιώργο Ντόβολο. Η υφέρπουσα νόσος του φθόνου υποσκάπτει τα θεμέλια του συνδυασμού! 

Γιατί Ρόνιν ο Γιώργος Ντόβολος; Γιατί αρκετό καιρό πριν ανακοινωθεί ο συνδυασμός του Μίλτου Μπαντή, ο Γιώργος Ντόβολος, διαφήμιζε σε εφημερίδες τον εαυτό του ως «υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος»... δηλαδή, κάπως σαν τους "rōnin («γυρολόγοι» ή «περιπλανώμενοι») που  ήταν αδέσποτοι σαμουράι, χωρίς κύριο ή αφέντη, κατά τη διάρκεια της φεουδαρχικής περιόδου (1185-1868) της Ιαπωνίας. Ένας σαμουράι γινόταν α-δέσποτος μετά τον θάνατο του κυρίου του ή μετά την απώλεια της εύνοιας ή του προνομίου του αφέντη του" (πηγή: βικιπαίδεια).

Βούρτσης Νικόλαος
(προσωρινός εκπρόσωπος της "Ενάργειας")

Ακολουθεί το άρθρο της Αριστερής Παρέμβασης

Σε προεκλογική φιέστα της Ν.Δ. εξελίχτηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του συνοικισμού του Βύρωνα

Αφίσες με τις σφραγίδες της Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Βύρωνα και του Συλλόγου Ποντίων διαφήμιζαν στους δρόμους του Βύρωνα εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Βύρωνα την Τετάρτη 20/9/2023 στην πλατεία Ταπητουργείου. Το πρόγραμμα πλούσιο με τη συμμετοχή εκτός των άλλων και της ορχήστρας "ΚΑΝΩΝ" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πολλοί βυρωνιώτες και βυρωνιώτισσες συμμετείχαν και ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Βύρωνα και δημοτικοί σύμβουλοι από διάφορες παρατάξεις.


Στην εκδήλωση αυτή των θεσμικών φορέων υπήρξε ένα μεγάλο ατόπημα. Εκτός των ομιλιών δημάρχου, αντιπεριφερειάρχη και την αγγελία της παρουσίας των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων από τους διοργανωτές όπως γίνεται συνήθως, υπήρξε από υπεύθυνο της ορχήστρας της Αρχιεπισκοπής από μικροφώνου απροκάλυπτη προεκλογική εκστρατεία.

Επανειλημμένα, αναφερόταν,  εκθείαζε και καλούσε να ψηφιστούν με ονοματεπώνυμα υποψήφιοι της Ν.Δ. στο δήμο του Βύρωνα, στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο δήμο Δάφνης-Υμηττού στις ερχόμενες τοπικές εκλογές. Λιβανιστήρι ιδιαίτερο στον Μπαντή.


Έτσι μια πολιτιστική βραδιά μετατράπηκε σε προεκλογική φιέστα ενός κόμματος και συγκεκριμένα του κυβερνητικού με χρήματα της Περιφέρειας, στήριξη του δήμου Βύρωνα και ευλογίες της Αρχιεπισκοπής. Και εις ανώτερα!

Από διαμαρτυρίες των παραβρισκόμενων μάθαμε ότι και στους αγιασμούς των σχολείων είχαμε παρόμοια φαινόμενα. Λίγο κράτει στην αλαζονεία όσων συνηθίζουν να επικαλούνται θεσμούς και νομιμότητα…
 

 

Παραπομπή (1):

Η επανεμφάνιση του "μεταλλαγμένου" Ρουμπελστίλτσκιν στον Βύρωνα (Μια ιστορία από τα ΠαραΔημοτικά με δώρο ένα παραμύθι)

Με τον Ρουμπελστίλτσκιν δεν ξεμπερδέψαμε... ίσως χρειαστεί να του αφιερώσουμε/γράψουμε κάποιο ξεχωριστό άρθρο!  

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας
23 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου