Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Υπογειοποιήσεις κάδων απορριμμάτων που καταστρατηγούν τα δικαιώματα των πεζών και Αμεα

 

Μπορεί η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων να είναι ένα σημαντικό βήμα για μια καθαρότερη πόλη όταν όμως η ενέργεια αυτή γίνεται πρόχειρα και δίχως σοβαρή μελέτη τότε έχουμε φαινόμενα καταστρατήγησης της ισχύουσας νομοθεσίας, αναφορικά με την προσβασιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους και την ελεύθερη ζώνη όδευσης των πεζών!

Με απλά λόγια, η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη για την κατάφωρη παραβίαση των Συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πεζών και των Αμεα στις παρακάτω περιπτώσεις που ενδεικτικά αναφέρουμε:

1η περίπτωση: Οδός Νέας Ελβετίας, στο ύψος με διασταύρωση οδού Καισαρείας (συνημμένη φώτο 1 / η σύγκριση μπορεί να γίνει με τους χάρτες της google, φώτο 2)

 

2η περίπτωση: Οδός Καραολή και Δημητρίου στο ύψος της Παιδικής Χαράς Νέας Ελβετίας (συνημμένες φώτο 3 και 4).

 

Επειδή γίναμε αποδέκτες παραπόνων από πολίτες και κατοίκους των προαναφερόμενων περιοχών οι οποίοι διαμαρτύρονταν εντόνως για την κατάσταση, στις 3 Ιουλίου 2023, υποβάλαμε προς το Δήμο το Αίτημα-Διαμαρτυρία (Αρ. Πρωτοκόλλου: 16512 Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 03/07/2023) για την ΑΜΕΣΗ εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που η ίδια η Δημοτική Αρχή  δημιούργησε! 

Στις 19 Ιουλίου 2023 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Μιχάλης Καραγιάννης μας απάντησε ως εξής: «Βεβαίως υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις όπου παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών. Αυτό θα λυθεί με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων είτε με το Έργο που είναι σε εξέλιξη (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου), είτε με άλλη παρέμβαση.» Δηλαδή, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! 

Ολόκληρη η απάντηση του Αντιδημάρχου:
"Σχετικά με τις υπογειοποιήσεις κάδων απορριμμάτων: Η τοποθέτηση υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων ήταν μια δύσκολη υπόθεση, δεδομένου ότι έπρεπε να εξευρεθούν χώροι χωρίς οδεύσεις δικτύων κοινής ωφέλειας. Γεγονός που δυσκόλευε την εγκατάσταση. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου επιχειρήσαμε να κάνουμε εσκαφή και λόγω των οδεύσεων των δικτύων το επιχωματώσαμε εκ νέου (βλέπε οδό Βουτζά). Είναι ένα σημαντικό έργο που λύνει σοβαρά προβλήματα αισθητικής και αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου, βελτίωση της ποιότητας ζωής, περιορισμός της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, περιορισμός στην μετάδοση ασθενειών κλπ. Πληροφοριακά σας αναφέρω ότι έχουν εγκατασταθεί 29 υπόγεια συστήματα με 72 μεγάλους κάδους. Βεβαίως υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις όπου παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών. Αυτό θα λυθεί με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων είτε με το Έργο που είναι σε εξέλιξη (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου), είτε με άλλη παρέμβαση".

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

4 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου