Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Καταρρίπτουμε τον μύθο του Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με τον λόφο Κοπανά


Όταν στα τέλη Ιουνίου του 2023 όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και οι ιστοσελίδες αναφέρονταν στην κυβερνητική παρέμβαση για την απόδοση του λόφου Κοπανά στους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, πολίτες μας ρωτούσαν «εσείς, γιατί δεν αναφέρατε κάτι;»… τους ακούγαμε, αλλά δεν απαντούσαμε. Αφουγκραζόμασταν κάτι, περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή, και αυτή ήρθε!

Στην πόλη του Βύρωνα, διαδίδεται ένας μύθος, ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς αναθέτοντας αρχικά την υπόθεση στο Δικηγορικό Γραφείο του κ. Προκόπη Παυλόπουλου (πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας) κέρδισε στον πρώτο βαθμό τη δίκη της υπόθεσης του λόφου Κοπανά. Και πράγματι έτσι έχουν τα γεγονότα. Ο μύθος αυτός είναι αληθινός!

Όμως, τον μύθο αυτό φρόντισε ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς να τον καταρρίψει. Πως;

Όταν το Δασαρχείο Πεντέλης άσκησε δίωξη εναντίον του. Ποιος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του κου Νίκου Χαρδαλιά; Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα. Ποιοι ήταν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην Δημάρχου; Οι δικηγόροι της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, επί δημαρχίας Άκη Κατωπόδη. Ποια ήταν η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου Νίκου Χαρδαλιά;  Ότι η δασική έκταση της Εργάνης δεν ήταν σίγουρα δημόσια διότι  διεκδικείται από ιδιώτες!!!!!

Δηλαδή, ο δόκτωρ Τζέκιλ Νίκος Χαρδαλιάς την ώρα που με το Δικηγορικό Γραφείο του κου Παυλόπουλου από τη μία κέρδιζε σε πρώτο βαθμό τη δίκη για το λόφο Κοπανά, την ίδια ώρα ο ίδιος, ως άλλος Έντουαρντ Χάιντ, έκανε λόγο περί αμφισβητούμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη δίκη του Δασαρχείου εναντίον του! Μπουρλέσκ καταστάσεις! Και τον άνθρωπο αυτόν μας τον φόρτωσε η Νέα Δημοκρατία, συγγνώμη λάθος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για Περιφερειάρχη Αττικής.

Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή! Ο Νίκος Χαρδαλιάς, με την υπεράσπιση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, καταδικάστηκε. Διαβάστε εδώ για να θυμηθείτε όσοι/ες ξεχάσατε και για να ενημερωθείτε όσοι/ες δεν γνωρίζετε: ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 9ο ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ: ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.500 ΕΥΡΩ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΣ ΣΤΟΝ τ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ ΝΙΚ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α.Ε ΓΗΓΕΡΤΟΝ

Να επισημανθεί δε ότι την περίοδο που συντελέστηκε το έγκλημα στην Εργάνη Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Μίλτος Μπαντής. Να επισημανθεί επίσης ότι η ίδια Νομική Υπηρεσία, επί δημαρχίας Άκη Κατωπόδη, έχασε στο Εφετείο τη δίκη με τους ιδιοκτήτες. Βέβαια, τη φορά αυτή υπερασπιζόταν το δημόσιο χαρακτήρα του λόφου Κοπανά (sic!).

Και φθάνουμε στο σήμερα και στην περίοδο της φανφάρας.
Μας μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς για δέσμευση, σε έναν κόσμο όπου «τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ'αυτό μένειν». Να του θυμίσουμε μήπως το εκλογικό του πρόγραμμα 2010-2014 με τις περιβόητες 62 του δεσμεύσεις; Γιατί δεν υλοποιήθηκαν αυτές; Έφταιγε το Μνημόνιο μας είπε… κάπως σαν το απόφθεγμα «η υπόσχεση που δόθηκε ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος» του συνονόματού του Νικολό Μακιαβέλι.

Πάντως στην ουσία του θέματος, ο δρόμος για το όταν (και εάν) υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού είναι μακρύς και δύσβατος. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα δικαστική διαμάχη για τις αποζημιώσεις χρήσεως όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει πάντα το θέμα της νομιμοποίησης των υφιστάμενων κοινωφελών εγκαταστάσεων και χρήσεων που είναι εντός της ζώνης προστασίας του Υμηττού. Παραμένουν λοιπόν σημαντικές εκκρεμότητες, θα χρειαστεί να δοθούν και άλλες μάχες και να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη μέχρι να αποδοθεί και τυπικά, οριστικά και αμετάκλητα ο χώρος του λόφου Κοπανά στο διηνεκές στους πολίτες…» αναφέρει σε απόσπασμά του ο Δικηγόρος και υποψήφιος δήμαρχος κος Α. Σωτηρόπουλος στην εφημερίδα «δήμος & ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Ήταν μια ευγενική προσφορά προς τους ψηφοφόρους από το

Βύρωνας, η πόλη μας

5 Αυγούστου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου