Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτά που θέλουν οι πολίτες του Βύρωνα

Έξι υποψήφιοι δήμαρχοι - έξι συνδυασμοί διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Αλφαβητικά:

  1. «Αριστερή Παρέμβαση – Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση – Συνεργαζόμενες/οι Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση», με επικεφαλής τον κ. Σταύρο Τζιορτζιώτη.
  2.  «Βύρωνας Μπροστά», με επικεφαλής τον κ. Μίλτο Μπαντή.
  3.  «Δύναμη Ελπίδας», με επικεφαλής τον δικηγόρο κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο.
  4.  «Έξυπνος Βύρωνας», με επικεφαλής τον δικηγόρο κ. Βασίλη Δεμπόνο.
  5.  «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον κ. Βαγγέλη Γείτονα.
  6.  «Στάση Βύρωνα», με επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Κατωπόδη.

Σε λίγες μέρες, εάν ήδη δεν το έχουν κάνει, θα μας παρουσιάσουν τα προγράμματά τους, που λίγο έως πολύ θα μοιάζουν. Χιλιοειπωμένα λόγια, υποσχέσεις, δεσμεύσεις, οράματα και σχέδια απλά! Άλλωστε ο Βύρωνας δεν έχει ποτάμια,  λιμάνια, αεροδιαδρόμους κλπ.

Ως ενεργοί πολίτες δρώντας ως υποκείμενα εξελίξεων στην πόλη μας, μέσα από το κείμενο αυτό παρουσιάζουμε και εμείς ένα μικρό τμήμα από ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ «θέλω, απαιτώ, διεκδικώ!»

1.Το Α και το Ω:
Απαιτούμε την εξάλειψη του «φαινομένου της κακοδιοίκησης» δηλαδή, της Αντικαταστατικής και Αντισυνταγματικής συμπεριφοράς τόσο της (εκάστοτε) Διοίκησης, όσο και των Υπηρεσιών του Δήμου, που δεν απαντούν στα αιτήματα των πολιτών, για το οποίο, εκτός από την (εκάστοτε επίορκη) διοίκηση, συνυπεύθυνους θεωρούμε και όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους που απαρτίζουν κάθε φορά το Δημοτικό Συμβούλιο, που ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, παραμένουν απαθείς και επιτρέπουν διαχρονικά τον εμπαιγμό των πολιτών, δίχως να παίρνουν θέση, δίχως να ενδιαφέρονται για την πάταξή του! Είναι και αυτό, το "φαινόμενο της Κακοδιοίκησης", μια από τις πολλές και βασικές αιτίες που στη συνείδηση των πολιτών (και) το Αυτοδιοικητικό σύστημα είναι χρεωκοπημένο! Παρότι η θέση του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ) είναι σαφής: «Η έγγραφη απάντηση της διοίκησης στα γραπτά αιτήματα που υποβάλουν οι πολίτες προς αυτή, έγκαιρα και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αποδεικνύει έμπρακτα τον οφειλόμενο σεβασμό που οφείλει η διοίκηση προς την αρχή της νομιμότητας, συνιστά εκπλήρωση για τους πολίτες του σχετικού συνταγματικού τους δικαιώματος, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο ορθής διοικητικής συμπεριφοράς και ενισχύει καθοριστικά την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ κράτους και πολιτών».

2.Θέλουμε μια πόλη όχι απλά καθαρή, ζητάμε μια πόλη πρότυπο καθαριότητας, με σύγχρονη αντίληψη και οργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
"Μεγάλη σημασία βέβαια στο θέμα των απορριμμάτων έχουν οι τρόποι συνεργασίας δήμου και δημοτών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων στην πόλη. Η συνεχής ενημέρωση των πολιτών, είναι κρίσιμο ζήτημα και δεν γίνεται" - Χρήστος Παναγιωτόπουλος, πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Βύρωνα. Διαβάστε το άρθρο του στη "Ρωγμή στην ενημέρωση": ΒΥΡΩΝΑΣ: Καθαριότητα για μια καλύτερη καθημερινή ζωή!
https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/08/blog-post_1.html 

3.Απαιτούμε την αναβάθμιση του φωτισμού της πόλης, με την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με σύγχρονους χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης λαμπτήρες LED (όχι από το μοναστηράκι, βλέπε το άρθρο από τη "Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα": Δήμος Βύρωνα - Φωτιστικά Led από το μοναστηράκι) πλήρως ελεγχόμενους μέσω συστήματος τηλεδιαχείρισης, κάτι που σημαίνει, ότι σε πραγματικό χρόνο, μπορούν να λαμβάνονται στοιχεία αναφορικά με την κατάστασή τους.

4.Απαιτούμε αφενός την αποκατάσταση όλων των κατεστραμμένων πεζοδρομίων και αφετέρου την άμεση απελευθέρωσή των από εμπόδια και ασύμβατες ή αυθαίρετες χρήσεις των.

5.Απαιτούμε τη άμεση επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

6.Απαιτούμε αναπλάσεις των πλατειών με γνώμονα τον σεβασμό προς τους πολίτες και ειδικά των Αμεα, και όχι ζιγκουράτ με γνώμονα την πελατεία των τραπεζοκαθισμάτων, όπως συνέβη με την πλατεία Φατσέα!

7.Θέλουμε να πρασινίσει ξανά η πόλη, τόσο στα πεζοδρόμια όσο και στις πλατείες της, με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα φυτεύσεων!

8.Θέλουμε ο Βύρωνας να αποκτήσει ιδιόκτητο Δημαρχείο!

9.Απαιτούμε την δημιουργία, σε ιδιόκτητο χώρο του δήμου, ενός Κέντρου Πολιτισμού! 

Σταματάμε σε αυτά τα 9 με την πρόταση του Μαξ Χόρκχαϊμερ: «Είναι αλήθεια πως ο άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία του κόσμου. Αν δεν νιώθει, όμως, σε όλη του τη ζωή την άγρια απελπισία που εξεγείρεται εναντίον αυτής της αλήθειας, δεν θα μπορέσει να κάνει ποτέ εκείνο το απειροελάχιστο, ασήμαντο, μάταιο, ατελέσφορο καλό που είναι σε θέση να κάνει»...

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

7 Σεπτεμβρίου 2023  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου