Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Βασιλική Σάρολα: "Καλούμε σε ψήφο προοδευτική και δημοκρατική. Σε ψήφο ενάντια στη συντήρηση και στην οπισθοδρόμηση"

Η δημοτική παράταξη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ» δεν συμμετείχε στις (ο θεός να τις κάνει Αυτο-)διοικητικές εκλογές του Οκτώβρη 2023, η παρουσία της όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο "λήγει" την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Σεπτεμβρίου 2023 η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, κυρία Βασιλική (Βάσια) Σάρολα, αιτιολόγησε αυτή την μη κάθοδο της παράταξης στις εκλογές με ΔΗΛΩΣΗ, η οποία, μεταξύ όλων των άλλων, ανέφερε: "Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, να επιλέξουν παρατάξεις και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που μπορούν και θέλουν να δράσουν ουσιαστικά για την βελτίωση της ζωής όλων μας. Καλούμε σε ψήφο προοδευτική και δημοκρατική. Σε ψήφο ενάντια στη συντήρηση και στην οπισθοδρόμηση".

ΔΗΛΩΣΗ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ»

 

στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης/9/2023

Μέσα σε ένα ζοφερό περιβάλλον πλημμυρών, πυρκαγιών, ακρίβειας και πολλών άλλων προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα μας, βαδίζουμε προς τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Εκλογές που ως κύριο χαρακτηριστικό έχουν την κατάργηση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής και την αντικατάστασή του από ένα άκρως αντιδημοκρατικό πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, από το σύνολο των 35 εδρών, 21 έδρες θα καταλάβει ο συνδυασμός που θα εκλέξει δήμαρχο και μόλις 14 έδρες θα διατεθούν στο σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Γίνεται, λοιπόν, ευκόλως αντιληπτό ότι η πολυδιάσπαση του χώρου των προοδευτικών δυνάμεων και η υπερίσχυση κομματικών, παραταξιακών και προσωπικών φιλοδοξιών, αντί της μέγιστης δυνατής ενότητας, αποδυναμώνει τις δυνατότητες για μια προοδευτική διακυβέρνηση του Δήμου μας και ενισχύει τις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.

Εμείς, λοιπόν, αρνούμαστε να γίνουμε μέρος αυτής της πολυδιάσπασης, προτάσσουμε το Εμείς από το Εγώ και ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να μην συμμετέχουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν θα συμμετέχουμε, ούτε ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, ούτε μέσω της συμμετοχής μελών μας σε ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων.

Για εμάς, η κατοχή θέσεων και αξιωμάτων δεν ήταν ποτέ και προφανώς δεν είναι ούτε τώρα, μονόδρομος και αυτοσκοπός. Είναι απλά ένα μέσο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών.

Παραμένουμε παρούσες και παρόντες στα τεκταινόμενα στην πόλης μας και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε γόνιμα και αποτελεσματικά - όπως πάντα - για το κοινό καλό.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, να επιλέξουν παρατάξεις και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που μπορούν και θέλουν να δράσουν ουσιαστικά για την βελτίωση της ζωής όλων μας. Καλούμε σε ψήφο προοδευτική και δημοκρατική. Σε ψήφο ενάντια στη συντήρηση και στην οπισθοδρόμηση.

Επιτρέψτε μου επιπλέον να αναφέρω τα εξής:
Είχα την τιμή και τη χαρά να συμπορευτώ στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου με δύο άκρως αξιόλογους συμπολίτες μας, τους δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα», τον κ. Κοσμά Τσιάκαλο και τον κ. Θανάση Παπαδημητρίου.

Προσπαθήσαμε από κοινού – με την πολύτιμη συνδρομή πολλών συμπολιτών μας που συμμετέχουν ενεργά στη δημοτική μας παράταξη – να τιμήσουμε τη ψήφο των 2000 συνδημοτών μας που μας επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσουμε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε και νιώθουμε μεγάλη ηθική ικανοποίηση για αυτό.

Θα ήθελα κλείνοντας να ευχηθώ καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλες και όλους του υποψηφίους των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Η συμμετοχή στα κοινά είναι ύψιστο καθήκον κάθε δημοκράτη πολίτη και μονόδρομος για να κτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Βύρωνας, η πόλη μας

12 Οκτωβρίου 2023 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου