Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Ενώ εσύ κοιμάσαι, Εμείς σου φυλάμε τα όνειρα και φτιάχνουμε την πόλη που μας αξίζει!

Πλησιάζουν μεσάνυχτα, σβήνει ακόμη μια μέρα. Στην τηλεόραση προβάλλεται κάποιο επεισόδιο της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Πολίτη, του οποίου η υπόθεση διαδραματίζεται στον Θεσσαλικό Κάμπο και είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση.

Κοιτάζω το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου που για μέρες βομβαρδίζεται από το σύνθημα «για το Βύρωνα που ονειρεύομαι» κάποιου γνωστού υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, και αυθόρμητα στο νου μου έρχεται η έκφραση: «Κοιμήσου! Κι όσο εσύ κοιμάσαι και ονειρεύεσαι, εμείς σου φυλάμε τα όνειρα και φτιάχνουμε τον Βύρωνα που θέλουμε, την πόλη που μας αξίζει!» 

Η σκέψη σε αναδρομή, γυρνά πίσω στο παρελθόν, σαν να παρακολουθεί μια 14χρονη κινηματογραφική ρετροσπεκτίβα.

Τις πόρτες μας τις χώριζε μια απόσταση 60 μέτρων. Αλλά που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. το 2009, επί δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιά, όταν ο ηλεκτροφωτισμός (καλώδια, φωτιστικά και λάμπε,) της κεντρικής οδού είχε πρόβλημα; Άλλος φρόντισε να αλλαχθεί σε όλο το μήκος της οδού.

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. το 2010 όταν όλη η γειτονιά των δυο τετραγώνων ήταν γεμάτη από σκουπίδια; Είχε εκλεγεί με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά τότε, άλλος όμως είχε στείλει στο Πειθαρχικό τον Υπεύθυνο Καθαριότητας.

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. την ίδια χρονιά το 2010, που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Νίκου, όταν υπάλληλος του Δήμου, λόγω εργασιών που έκανε στην δική του πολυκατοικία, άφηνε, σε απόσταση 40 μέτρων μακριά από την είσοδο του, επί 20 μέρες, μια χημική τουαλέτα σε κάποιον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου του κεντρικού δρόμου; Άλλος ήταν που έδωσε τη μάχη για την απομάκρυνσή της, άλλος ήταν που έγινε η αιτία απομάκρυνσης και του τότε Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας. Μην ξεχάσω, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ήταν ο Μίλτος Μπαντής!

Τι έκανε ο υποψήφιος δ.σ. όταν οι γείτονές του αγωνίζονταν κατά της επιβολής του Δυνητικού Τέλους 2007-2009;

Τι έκανε ο υποψήφιος δ.σ. όταν οι γείτονές του αγωνίζονταν για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών εκεί στους δυο κοινόχρηστους χώρους πρασίνου της κεντρικής οδού; Είχε εκλεγεί με την παράταξη του Νίκου, τότε. Μην ξεχάσω, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ήταν ο Μίλτος Μπαντής! Και τί έκανε, μετά από 5 χρόνια, τότε που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Χρήστου Γώγου, όταν, επί δημαρχίας Άκη Κατωπόδη, η υπόθεση ως αίτημα ανάπλασης/ανακατασκευής των 2 κοινοχρήστων χώρων πρασίνου έφθανε στο Δημοτικό Συμβούλιο; Εναντιώθηκε στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής γιατί θα χανόντουσαν, είπε, από 2 θέσεις στάθμευσης!!!

Κλείνω την τηλεόραση. Οι διαφημίσεις με ενοχλούν στο να σκεφτώ και πρέπει να γράψω γρήγορα. Ανοίγω το ραδιόφωνο, βάζω να ακούω τον σταθμό Rock FM 96,9.

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. όταν οι κάτοικοι πήγαιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα θέματα της κοινής γειτονιάς μας; Γιατί τα θέματα αυτά δεν τα είχε αιτηθεί η παράταξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου; Στην Αξιωματική αντιπολίτευση του Χρ. Γώγου ήταν. Δεν τα έβλεπε;
Το μόνο που τν ενδιέφερε ήταν η ετερόφωτη εικόνα του… και φρόντιζε να τηλεφωνεί για να ενημερωθεί για τα θέματα, για να φανεί ότι τα γνωρίζει!

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. όταν οι κάτοικοι της γειτονιάς συγκεντρώνονταν για να πάρουν αποφάσεις για τα φιλέτα της περιοχής; Το μόνο που έκανε ήταν: όταν οι κάτοικοι τν κάλεσαν, στη Λαμπηδόνα, μαζί με άλλους δημ. Συμβούλους για να τους μιλήσουν, μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα, επειδή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του δεν μπορούσε να παραβρεθεί, φρόντισε να ανακατέψει την συγκέντρωση στέλνοντας ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ… Παρόλα αυτά, εμείς τν καλέσαμε ξανά στις επόμενες συνελεύσεις των κατοίκων.

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. από το 2017 όταν οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν με αιτήσεις με άρθρα με με με για την ακαλαισθησία ενός μνημείου. Που ήταν η παράταξή του; Πήρε έστω μια φορά θέση;

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. όταν καταστρατηγούνταν τα δικαιώματα των πεζών από την παράνομη και αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα 100 μέτρα μακριά από την είσοδο του σπιτιού του;

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. όταν τα πεζοδρόμια της κεντρικής οδού έμειναν γυμνά από δένδρα; Άλλος φρόντισε να δενδροφυτευτούν.

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. όταν οι δρόμοι της περιοχής του άρχισαν να μοιάζουν με την επιφάνεια του πλανήτη Άρη; Που ήταν η παράταξή του; Πήρε έστω μια φορά θέση;

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. όταν οι κάδοι απορριμμάτων της κεντρικής οδού περιφέρονταν ανάλογα των ορέξεων εκείνων που δεν έβρισκαν θέση στάθμευσης; Άλλος ασχολήθηκε πάλι.

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. όταν πλημμύριζε η γειτονιά του;  Που ήταν η παράταξή του; Πήρε έστω μια φορά θέση; Άλλος ήταν που ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε διαπλάτυνση των φρεατίων της κεντρικής οδού.

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. όταν το τεράστιο δένδρο απέναντι από το τζάμι του κατάντησε επικίνδυνο. Άλλος επιλήφθηκε του θέματος. Που ήταν η παράταξή του;

Που ήταν ο υποψήφιος δ.σ. όταν το κτίσμα απέναντι από το τζάμι του απειλούσε τις ζωές των πολιτών; Άλλος επιλήφθηκε του θέματος. Που ήταν η παράταξή του;

Που ήταν από το 2010 που τα πεζοδρόμια κάτω από το μπαλκόνι του γελοιοποιούσαν τον Πολιτισμό της πόλης; Άλλος επιλήφθηκε του θέματος. Που ήταν η παράταξή του; Εκεί που ήταν και η άλλη παράταξη που τελικά κατέληξε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του 2023. Βυθισμένες και οι δυο σε 9 ετή ανυπαρξία.

12 παρά ένα λεπτό. Πρέπει να σταματήσω να πολιτικολογώ. Δεν είχα τελειώσει... Κλείνω βιαστικά το άρθρο κάνοντας κόπιπάστε σε αυτό το απόσπασμα: «Κοιμήσου! Κι όσο εσύ κοιμάσαι και ονειρεύεσαι, εμείς σου φυλάμε τα όνειρα και φτιάχνουμε τον Βύρωνα που θέλουμε, την πόλη που μας αξίζει!»

Εύχομαι - για μεθαύριο στις εκλογές- καλή επιτυχία στν δημοτικό σύμβουλο. Τι σύμπτωση! Αλλάζω σταθμό στο ραδιόφωνο και πέφτω πάνω στο τραγούδι των Pavlov’s dog – Julia ενώ στην τηλεόραση εξακολουθεί να προβάλλεται το κάποιο επεισόδιο της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας».

για το ιστολόγιο "Βύρωνας, η πόλη μας"
Νικλής Κακοπελέκητος
6 Οκτωβρίου 2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου