Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης και ο κύριος Κλάιν συνένοχοι δια της σιωπής στο "έγκλημα" που συντελείται γύρω τους...

Ένα από τα ελάχιστα καλά που έκανε για την πόλη του Βύρωνα η απερχόμενη (μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023) Δημοτική Αρχή του κ. Γρηγόρη Κατωπόδη, ήταν η δημιουργία της «Κινηματογραφικής Λέσχης» ή αλλιώς οι κύκλοι προβολών ταινιών στο πλαίσιο των «Κινηματογραφικών Βραδιών του Δήμου Βύρωνα». Ήταν για χρόνια ένα πάγιο αίτημα των πολιτών (Δημήτρη Σουλιώτη, Ν. Βούρτση και άλλων), επί δημαρχίας Ν. Χαρδαλιά, που ευτύχησε να υλοποιηθεί με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Στάση Βύρωνα» (Δείτε: Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΤΟ (ΑΠΟ ΤΟ) ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ)

Η «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ» του Δήμου Βύρωνα η οποία κατόρθωσε τελικά να γίνει θεσμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης εγκαινιάστηκε, πριν 7 χρόνια, ακριβώς, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, με την ταινία «ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» σε σκηνοθεσία του Κεν Λόουτς. Οι προβολές των ταινιών γίνονταν στο Δημοτικό Κινηματογράφο "ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ" (Λουΐζα).

Από την πρώτη στιγμή το ιστολόγιο «Βύρωνας η πόλη μας» και η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» αγκάλιασε και στήριξε τη προσπάθεια αυτή, δείτε Εδώ.

Όμως πριν λίγο καιρό προέκυψε ένα ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο στερείται πυροπροστασίας! Και παρά το γεγονός ότι υπήρξε αυτοψία από το Τμήμα Πυρασφάλειας του Πυροσβεστικού Σώματος και Πόρισμα, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του κ. Γρηγόρη Κατωπόδη το ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕ... και έβγαλε ανακοίνωση για την πρεμιέρα του νέου κύκλου ταινιών, με αίθουσα προβολής τον Δημοτικό Κινηματογράφο!

Αυτό ανάγκασε τις παρακάτω συλλογικότητες της πόλης μας να θέσουν ερωτήσεις οι οποίες ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 25636/18-10-2023 και ΜΕ ΘΕΜΑ "Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ “ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ;;;" ΚΑΙ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!

Ύστερα από την παρέμβαση, ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ της πόλης μας, η σημερινή (Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023) προβολή της ταινίας "Ο κύριος Κλάιν" (σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι) που ξεκινάει τον νέο κύκλο προβολών των Κινηματογραφικών Βραδιών του Δήμου Βύρωνα, με θεματική το «Το καχύποπτο βλέμμα», θα γίνει αναγκαστικά στο ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας Βύρωνα, Βουτζά 73 & Φλέμινγκ.

Να δούμε τι έχει στο μυαλό της η Δημοτική Αρχή… Γιατί εάν δεν φτιαχτεί η πυρασφάλεια στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», πρέπει να γνωρίζει ότι αυτός δεν θα λειτουργήσει ξανά!

Δείτε τις ερωτήσεις των 3 συλλογικοτήτων:     

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Της Κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω»
Tης «Δημοκρατικής Ενότητας Βύρωνα» και
Της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»

ΘΕΜΑ: «Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ “ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ;;;

Κοινοποίηση προς:
-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΏΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – Τμήμα Πυρασφάλειας
-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΥΡΩΝΑ
-ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ –ΥΔΟΜ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
-Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Βύρωνα

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Ενημερωθήκαμε από το Γραφείο Τύπου – Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου ότι στις 20 Οκτωβρίου αρχίζουν και πάλι οι Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου Βύρωνα στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία».

Όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στις 29-09-2023 από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, και συγκεκριμένα από το Τμήμα Πυρασφάλειας,  Σας εστάλη, με κοινοποίηση προς την Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», το με  Αριθ. Πρωτ.: 22982 Φ.701.14, Έγγραφο με θέμα: «Έλεγχος Μέτρων Πυρασφάλειας», το οποίο αφορά το Κινηματοθέατρο «Νέα Ελβετία» και το οποίο στις παραγράφους 4-4.1, 5 και 6 (βλέπε συνημμένο έγγραφο) αναφέρει:

4. Για τις ως άνω παραβάσεις – παραλείψεις

4.1. Στην επιχείρηση χορηγείται προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη λήψη του εγγράφου, προκειμένου να προβεί στη σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας σύμφωνα με το (β) σχετικό, την οποία θα πρέπει να υποβάλλει μέσω του πληροφοριακού συστήματος e-adeies, στην Υπηρεσία μας προς έγκριση και στη συνέχεια να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που θα προκύψουν από την εγκεκριμένη μελέτη. 

5. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, η Υπηρεσία μας θα προβεί στην επιβολή διοικητικού προστίμου για παραβάσεις επί κανονιστικών Διατάξεων της νομοθεσίας πυροπροστασίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο (δ) σχετικό.

6. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 167 του ν.4662/2020 (Α΄ 27), την ευθύνη για την τοποθέτηση, τη συντήρηση και την καλή λειτουργία όλων των προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις έχει ο ιδιοκτήτης ή ο εκμεταλλευτής τους.

Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάσθε:

  1. Για το Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» έχετε προβεί στη σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας;
  2. Η μελέτη έχει υποβληθεί μέσω του πληροφοριακού συστήματος e-adeies, στην Υπηρεσία του Τμήματος Πυρασφάλειας του Πυροσβεστικού Σώματος;
  3. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που προέκυψαν από την εγκεκριμένη μελέτη;
  4. Εκτός αυτών, υπήρξε αποκατάσταση των σαθρών επιφανειών του κτηρίου του Δημοτικού Κινηματογράφου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Μιχάλης Καραγιάννης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Σεπτεμβρίου 2023;

Λόγω της σοβαρότητας των ερωτήσεών μας, Παρακαλούμε όπως, δια του Γραφείου Τύπου – Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, μας απαντήσετε ΑΜΕΣΑ στα ερωτήματα που θέσαμε!

Με εκτίμηση
«Βύρωνας και τριγύρω»-«Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα»-«Ενάργεια»
17 Οκτωβρίου 2023  

Συνημμένα βρίσκονται έντυπα του Δήμου Βύρωνα περί εκ νέου λειτουργίας του Κινηματοθέατρου Λουΐζα, καθώς και το με υπ. αρ. πρωτ. Πρωτ.: 22982 Φ.701.14, Έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με θέμα: «Έλεγχος Μέτρων Πυρασφάλειας», το οποίο αφορά το Κινηματοθέατρο «Νέα Ελβετία».

Βύρωνας, η πόλη μας/Ενάργεια 

20 Οκτωβρίου 2023 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου