Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής για τη «σχολάζουσα κληρονομία» Μανούσου (της οδού Ν. Νικηφορίδη)

Για ακόμη μία φορά εμείς οι πολίτες αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε ώστε οι σοβαρές υποθέσεις της πόλης μας να μην αφεθούν στην τύχη τους!

Η Επιτροπή κατοίκων της περιοχής της σχολάζουσας κληρονομίας Μανούσου, που περικλείεται από τις οδούς Ν. Αρώνη, Νίκου Νικηφορίδη και Τιμοθέου, αναλαμβάνει και πάλι δράση, ενώ η Ένωση πολιτών Ενάργεια, επικουρικά, κατέθεσε αίτημα (Αρ. Πρωτοκόλλου: 26047 - Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 23/10/2023) προς το Δήμο Βύρωνα, αρχικά για τη σύγκληση της Επιτροπής των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που θα ακολουθηθεί από τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση της υπόθεσης.

ΑΙΤΗΜΑ
Της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση προς:
-Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Βύρωνα και Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Πλακίδα

ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΑΖΟΥΖΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ «ΜΑΝΟΥΣΟΥ» (της οδού Ν. Νικηφορίδη)» 

Αξιότιμε Δήμαρχε,
Αξιότιμε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πλακίδα,

Όπως γνωρίζετε, ο Νόμος Θεοδωρικάκου απαξίωνε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου πράγμα που διόρθωσε η υπ΄ αριθμ. 2377/2022 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απαξίωση όμως του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου επήλθε και από την δική σας ανακόλουθη στάση! 

Για παράδειγμα, στην 10η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Ιουλίου 2022 κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της “Σχολάζουσας Κληρονομίας” της οδού Ν. Νικηφορίδη «πάρθηκε η απόφαση» για πρόσκληση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων καθώς επίσης και του κ. Ν. Βούρτση (εκπροσώπου της «Ενάργειας» και μέλος της Επιτροπής κατοίκων για τη “Σχολάζουσα Κληρονομία”), για συζήτηση-ενημέρωση επί του θέματος, ως βασική προϋπόθεση για τη σύγκληση νέου Δημοτικού Συμβουλίου επί συγκεκριμένων θεμάτων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Πλακίδας. Δείτε στα συνημμένα, τις σελίδες 25 και 26 από τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης.

Επειδή από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόσκληση για σύγκληση της Επιτροπής (των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και του εκπροσώπου των πολιτών)

Για το λόγο αυτό,
Αιτούμεθα όπως μέσα στο μήνα Νοέμβριο του 2023 συγκληθεί η προαναφερόμενη Επιτροπή, στην οποία κατά τη γνώμη μας πρέπει να συμμετάσχει και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Δεμπόνος (ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Έξυπνος Βύρωνας» στη νέα σύνθεση του Δ.Σ. 2024-2028)

Με εκτίμηση
Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
23 Οκτωβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου