Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Η "Ενάργεια" ανταπαντά στην ανακοίνωση της αγωνιστικής συμπόρευσης των ΑΡ.ΠΑ-ΡΕΚ

Η Αγωνιστική Εκλογή Συμπόρευση των «Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα» και «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» έβγαλε ανακοίνωση/άρθρο (δείτε εδώ: «Αναπάντητα ερωτήματα από τη δημοτική αρχή - σοβαρά προβλήματα για το Βύρωνα») γιατί θεώρησε ότι οι δυο αριστερές δημοτικές παρατάξεις θίγονται από αυτά που ως «Ενάργεια» γράψαμε την 1η Οκτωβρίου 2023 στο δικό μας άρθρο που είχε τον τίτλο Μπαίνει ΛΟΥΚΕΤΟ στη “Λουΐζα”. Τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Κατωπόδη και της Αντιπολίτευσης των Γώγου-Μπαντή και διαχωρίζει τη θέση της από τις άλλες προοδευτικές και αριστερές δημοτικές παρατάξεις.

Ανταπαντάμε στις μία/δυο αριστερές παρατάξεις, λέξη προς λέξη πάνω σε μια πρότασή τους, σύμφωνα με το απόσπασμα “Word came to me from word” του ποιήματος του Οντίνν και ευχόμαστε ο Σκανδιναβός θεός της σοφίας να ενσταλάξει στην ΑΡΠΑΡΕΚ τη φρόνηση!

Γιατί, ποιό ήταν το θέμα/αντικείμενο αναφοράς του άρθρου μας;
Η έλλειψη πυροπροστασίας στο Κινηματοθέατρο «Νέα Ελβετία». Για την υπόθεση αυτή, μίλησε κανείς από τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Σεπτεμβρίου 2023; Ξεκάθαρα λέμε πως όχι! Ούτε οι θιγόμενοι! Υπάρχει το βίντεο στο Youtube που μας δικαιώνει! Άρα, σε τι διαφέρουν από τις υπόλοιπες παρατάξεις, ως προς αυτό, το συγκεκριμένο θέμα;

Έγραψαν στην ανακοίνωσή τους οι μία/δυο αριστερές παρατάξεις: «Το θέμα της πυρασφάλειας για τη Λουίζα αναγνωρίζουμε ότι δεν το γνωρίζαμε, πριν το θέσουν οι συλλογικότητες με την επιστολή τους».

Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις 28 Αυγούστου 2023 και ώρα 10.40 π.μ όλες οι λεγόμενες προοδευτικές και αριστερές δημοτικές παρατάξεις του Βύρωνα είχαν λάβει γνώση όλων των ενεργειών της Κίνησης Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» προς την Πολεοδομία Αθηνών και κυρίως προς το Πυροσβεστικό Σώμα. 

Από την 1η Σεπτεμβρίου που τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους για την συμπλήρωση του συνδυασμού των, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2023, που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, είχαν ή όχι χρόνο να ελέγξουν τα γραφόμενα της κοινοποιημένης Καταγγελίας της Κίνησης Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω»; Επικοινώνησαν μαζί τους ή έστω μαζί μας για να πληροφορηθούν περισσότερα, όπως για χρόνια συνήθιζε η μια από τις δυο συμπορευόμενες πλέον εκλογικά παρατάξεις;

Από τη στιγμή που αναγνωρίζουν ότι δεν γνώριζαν ότι στο Κινηματοθέατρο  απουσίαζε η εκ της νομοθεσίας πυροπροστασία, αλήθεια, σε τι διαφέρουν από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις; Ήταν μήπως νεοφερμένοι στον Βύρωνα; ή κάποιοι από τις μία/δυο αριστερές παρατάξεις εκλέγονται από το 2006 και επομένως όφειλαν να γνωρίζουν; Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Δεκαεπτά χρόνια στη αντιπολίτευση «το δεν γνώριζα» είναι δηλωτικό ανεπάρκειας! 

Και σε ποια επιστολή αναφέρονται οι δυο συμπορευόμενες εκλογικά αριστερές παρατάξεις; 

Σε αυτήν την επιστολή που τους εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11.31 π.μ. και που είχε ως θέμα το: «Χρειαζόμαστε την αρωγή σας για την εισδοχή και συζήτηση θέματος των πολιτών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δευτέρας 11/09/2023» 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΜΑ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ»
«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ»
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»
«ΕΞΥΠΝΟ ΒΥΡΩΝΑ»     

Ναι, πράγματι είχαμε την αρωγή τους για την εισδοχή του θέματος προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ως έκτακτο θέμα. Και ναι, με τις μία/δυο αριστερές παρατάξεις είχαμε μακροχρόνια αμφίδρομη και αγαστή συνεργασία που απέβη προς όφελος της πόλης, όμως για το συγκεκριμένο θέμα, της πυροπροστασίας, λυπούμαστε, μα στο Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ! 

Και ούτε από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά έβγαλαν κάποια ανακοίνωση που να στηλιτεύονται οι απαράδεκτες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τις 4 υποθέσεις που υπήρχαν στο θέμα συζήτησης. Επομένως, γιατί όψιμα εξανίστανται; 

Ισχυρίζονται οι δυο συμπορευόμενες εκλογικά αριστερές παρατάξεις ότι διαφέρουν από τις άλλες προοδευτικές και αριστερές παρατάξεις. Για το συγκεκριμένο θέμα, ναι, θα συμφωνήσουμε ότι διαφέρουν… υπολειπόμενοι όμως, κατά το «αι γαρ κατά Σκύρον αίγες πολύ γάλα αφιείσαι, είτα ανατρέπουσιν το αγγείον». 

Και αντιπαραβάλλουμε την ώριμη στάση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βύρωνα» κ. Βαγγέλη Γείτονα, ο οποίος αφού πρώτα έκανε την αυτοκριτική του, ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα δια ζώσης, και στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, την 1η Οκτωβρίου 2023, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία με τα οποία ενημερώθηκε σχετικά με την πυροπροστασία του Κινηματοθεάτρου «Νέα Ελβετία», κατακεραύνωσε από μικροφώνου τη Δημοτική Αρχή. 

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οι πολίτες των συλλογικοτήτων περιμένουν από τις μία/δυο αριστερές παρατάξεις ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ, έστω και τώρα, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ, κατά το «προς γαρ το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται!!!!» του Δημοσθένη, για τα όσα γράφτηκαν στο άρθρο μας, και μόνον τότε μέσα από τις ΠΡΑΞΕΙΣ –και όχι τα λόγια- των μία/δυο αριστερών παρατάξεων ίσως ανακαλύψουμε (ξανά) την ισχυριζόμενη διαφορά τους. Ιδού η Ρόδος, κυρίες κύριοι της ΑΡΠΑΡΕΚ, ιδού και το πήδημα! Ξεκινήστε όμως τη δράση σας από την τελευταία παράγραφο του άρθρου μας:

«Βέβαια, άμοιρες ευθυνών δεν είναι ούτε οι υπόλοιπες προοδευτικές και αριστερές δημοτικές παρατάξεις της παρούσας σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Σεπτεμβρίου 2023 δεν μίλησαν! Περιμένουμε λοιπόν, έστω και τώρα, μερικές μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου,  να πάρουν θέση για το πρόβλημα που φέραμε στην επιφάνεια! Γιατί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 η σύνθεση των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι αυτή που προέκυψε από τις εκλογές του 2019.

Και αυτές, οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις θα πρέπει επιτέλους να πάρουν θέση ΚΑΙ για το θέμα της πυροπροστασίας όλων των Σχολείων, των Παιδικών Σταθμών καθώς επίσης και των Νηπιαγωγείων της πόλης του Βύρωνα.

Για παράδειγμα, το 13ο Νηπιαγωγείο που στεγάζεται στο ακίνητο της ιδιοκτησίας του, υποψήφιου δημάρχου με τον συνδυασμό «Βύρωνας Μπροστά», Μίλτου Μπαντή, πληροί όλες τις εκ του Νόμου προϋποθέσεις πυροπροστασίας ή και εμβαδού; Και γιατί οι εργασίες συντήρησης του επικίνδυνου από δομική άποψη ακινήτου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί;;;»

Και σταματήστε επιτέλους να κλαίγεστε σαν τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του μικρού Καΐλα για το γεγονός ότι η διοίκηση Κατωπόδη δεν απαντά στις ερωτήσεις σας.

Καταγγείλατε ποτέ το «φαινόμενο της κακοδιοίκησης» των Δημοτικών Αρχών στον Γενικό Επιθεωρητή, στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Ε.), στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή στον Συνήγορο του Πολίτη (ΣτΠ); Εμείς το πράξαμε αμέτρητες φορές. Και θα το κάνουμε ξανά!

Καταγγείλατε ποτέ στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων τις εργολαβίες ασφαλτόστρωσης/μπετόστρωσης της πλάκας; Εμείς τολμήσαμε και το  πράξαμε! Γραπτώς, σας καλέσαμε ή όχι να καταγγείλουμε από κοινού τις ασφατοστρώσεις/μπετοστρώσεις της διοίκησης Κατωπόδη;

Καταγγείλατε ποτέ στην Εισαγγελία την καταστρατήγηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πεζών και Αμεα στην πόλη του Βύρωνα από την αυθαιρεσία και την παρανομία, που αποβαίνουν σε βάρος  της ποιότητας ζωής των πολιτών;  Κάνατε ποτέ χρήση της θέσπισης της διάταξης του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα που μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει, ειδικά στις μέρες μας, όπου τα προαναφερόμενα φαινόμενα δυστυχώς αφθονούν, ως το μοναδικό δημοκρατικό προπύργιο κάθε πολίτη εναντίον κάθε είδους κρατικής αυθαιρεσίας;

Κάντε τα αυτά και τότε και μόνον τότε θα διαφέρετε από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις!

Βούρτσης Νικόλαος

(εκπρόσωπος της Ένωσης Πολιτών Ενάργεια)

ΥΓ. 
“Then began I to bloom
 to be wise
 to grow and to thrive.
 Word came to me from word
 Beed came to me from beed"
Για την μετάφραση, χρησιμοποιήστε το translate της Google.

Οι παροιμίες του κειμένου δεν χρειάζονται μετάφραση. Υπάρχουν ως σήμερα!

4 Οκτωβρίου 2023 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου