Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Για τα μπάζα, οι αριστερές δημοτικές παρατάξεις του Βύρωνα!

Κατώτερες των περιστάσεων αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις του λεγόμενου προοδευτικού ή αριστερού χώρου.

Πριν από λίγο η ευκαιριακή «Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση» που αποτελείται από την «Αριστερή Παρέμβαση» (ΑΡ.ΠΑ.) και την «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση» (ΡΕΚ) κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να μην ψηφίσουν κανέναν από τους δύο υποψηφίους δημάρχους (Μίλτο Μπαντή – Αλέξη Σωτηρόπουλο), στο δεύτερο γύρο (δείτε εδώ: Ανακοίνωση των Αριστερή Παρέμβαση και Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση για τις εκλογές)

Λες και υπήρχε πιθανότητα έστω και ένας ψηφοφόρος τους να ψηφίσει τον Νεοδημοκράτη Μίλτο Μπαντή. Αλλά πώς αλλιώς να γράψουν μην ψηφίζετε τον Αλέξη Σωτηρόπουλο (Δύναμη Ελπίδας); Δεν γινόταν!!!

Κάθε φορά, με αυτά που κάνουν οι αριστερές δυνάμεις περιθωριοποιούνται, υψώνουν τείχος και περιχαρακώνονται γύρω από τους παρωχημένους ιδεολογικοπολιτικούς τους χώρους, αδυνατούν να ακολουθήσουν την σύγχρονη κοινωνία μειώνοντας διαρκώς τα ποσοστά τους, σε βαθμό ανυπαρξίας.

Στις εκλογές του 2019 η Αριστερή Παρέμβαση με επικεφαλής των Παύλο Αναστούλη έλαβε 556 ψήφους και η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση με επικεφαλής τον Τάσο Μαυρόπουλο είχε λάβει 425 ψήφους, δηλαδή αθροιστικά οι δυο αυτές παρατάξεις είχαν ψηφιστεί από 981 πολίτες.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 η ευκαιριακή εκλογική συμπόρευση των δυο αυτών παρατάξεων ψηφίστηκε από 801 πολίτες. Δηλαδή, μέσα σε μια πενταετία έχασαν το 18% περίπου της δυναμικής που είχαν το 2019! Άχρηστη αποδεικνύεται και η μετεκλογική αυτοκριτική τους από τη στιγμή που στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι υπήρξε μικρή άνοδος στο επί τοις % ποσοστό τους!!!!

 "Δυστυχώς, η πολιτική στάση τους παραπέμπει σε ιδεολογικούς όρους και όχι στην σκοπιά των συμφερόντων των πολλών και των από κάτω..." αναφέρει σε χθεσινό (12/10/2023) άρθρο της η ομάδα της "Ρωγμής στην ενημέρωση" https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/10/blog-post_12.html

Για τα μπάζα, λοιπόν, οι αριστερές δημοτικές παρατάξεις του Βύρωνα! Έστω και εάν ο τίτλος είναι υπερβολικός μέσα του κρύβει την ωμή αλήθεια... 

Ίσως θα  πρέπει κάποιος να τους κάνει δώρο το βιβλίο του διαφωτιστή Κωνσταντίνου Νικολόπουλου «Προτροπή πατριωτική προς το γένος των Γραικών», που εκδόθηκε στη Σπάρτη τον Απρίλιο του 1821.

"Για να πείσει τους Έλληνες, λαϊκούς και κληρικούς, τσοπάνηδες και λόγιους, να αρματωθούν και να βγουν στον Αγώνα, ο μαθητής του Κοραή χρησιμοποιεί γλώσσα ευθεία, άμεση, που δεν διστάζει να προσφύγει και στον τόνο της απειλής. Σαν αρχαιόφιλος και αρχαιογνώστης, ο Νικολόπουλος υπογράφει το βιβλίο του με το ψευδώνυμο Αριστόβουλος Λακεδαιμόνιος, αλλά και ενισχύει τα επιχειρήματά του προσφεύγοντας στον αρχαιοελληνικό βίο και λόγο, για να αντλήσει οδηγητικά σημεία όπως το «ἄτιμον εἶναι τὸν ἐν στάσει μηδετέρας μερίδος γενόμενον»..."

Βύρωνας, η πόλη μας

12 Οκτωβρίου 2023 (η ημέρα που γράφτηκε το άρθρο!!!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου