Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Mέχρι πότε ο Βυρωνιώτικος λαός θα ανέχεται τον διασυρμό και τη γελοιοποίηση των θεσμών;



Στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν ως έκτακτο θέμα οι υποθέσεις των 12ου και 13ου Νηπιαγωγείων, του 8ου Παιδικού Σταθμού καθώς επίσης και του Κινηματοθεάτρου «Νέα Ελβετία-Λουΐζας», επειδή στις δομές αυτές του Δήμου παρατηρούνταν σοβαρά προβλήματα.

Την συζήτηση την είχαν αιτηθεί  (Αρ. Πρωτ.: 21055/05-09-2023) οι συλλογικότητες των πολιτών «Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα», «Βύρωνας και τριγύρω» και «Ενάργεια».

Και οι δημοτικές παρατάξεις των Χρήστου Γώγου, Μίλτου Μπαντή, Αλέξη Σωτηρόπουλου, Βαγγέλη Γείτονα, Βασιλικής Σάρολα, Μαρίας Μπικάκη και Τάσου Μαυρόπουλου ψήφισαν να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα, στο τέλος της συνεδρίασης. Άσχετα εάν τελικά την ώρα της συζήτησης παρόντες στο δημοτικό κατάστημα ήταν τρεις (παρατάξεις της αντιπολίτευσης: Δύναμη Ελπίδας, Λαϊκή Συσπείρωση και ΑΡ.ΠΑ.-ΡΕΚ) και ο κούκος (Στάση Βύρωνα). Βλέπε τις χαρακτηριστικές απαράδεκτες εικόνες 1 & 2.

Και όταν η συζήτηση έφθασε στην υπόθεση του (από δομική άποψη επικίνδυνου) ακινήτου του Μίλτου Μπαντή, που στεγάζει το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα και την διενέργεια αυτοψίας που έκανε Πολιτικός Μηχανικός του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Αθηναίων, το πόρισμα της οποίας ΕΓΓΡΑΦΩΣ αμφισβητήσαμε και δημιουργήσαμε εσωτερική Υπηρεσιακή τριβή στη Γενική Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων του Δήμου Αθηναίων (το έγγραφο κατατέθηκε στα Πρακτικά), ο δικός μας Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καραγιάννης  με τη συμπαράσταση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρ. Σπυρόπουλου ήταν έξω φρενών που τολμήσαμε εμείς να αμφισβητήσουμε το πόρισμα της έκθεσης.

Αφήνοντας στην άκρη την άστοχη επιχειρηματολογία του Αντιδημάρχου Τ/Υ πράγμα που σημαίνει ότι η εκ μέρους του ανάγνωση των προς συζήτηση θεμάτων είναι πρόχειρη και βιαστική –κάπως σαν τα πασαλείμματα των εργασιών βαψίματος που εκτελούνται στα σχολεία του Βύρωνα και στη Λουίζα-  θα θέλαμε να στηλιτεύσουμε τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της συμπεριφοράς του.

Γιατί όταν ο Δήμος Βύρωνα πλήρωσε 3000 ευρώ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και παρέλαβε την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του Πολιτικού Μηχανικού Θ. Κυπραίου για τις πλακοστρώσεις 2010-2011 των οδών Αρύββου, Βρυούλων, Νεοπτολέμου, Παν .Τσαλδάρη, ο Αντιδήμαρχος Τ/Υ Καραγιάννης μεταχειριζόμενος το «κατά το δοκούν» τότε χλεύαζε και αμφισβητούσε την Πραγματογνωμοσύνη με το αιτιολογικό «ε, μια έκθεση είναι, δεν σημαίνει κάτι» και υποχρέωνε τους επικεφαλής Μαρία Μπικάκη (ΑΡ.ΠΑ) και Τάσο Μαυρόπουλο (ΡΕΚ) να προβούν σε υπεύθυνες δηλώσεις με περαιτέρω στοιχεία εάν ήθελαν για να κατατεθεί Αγωγή από τον Δήμο κατά της εταιρείας «Χωροτεχνική».

Υποστηρικτής την μια μέρα, χλευαστής την άλλη, ο Αντιδήμαρχος Καραγιάννης, και χρήση δυο διαφορετικών κριτηρίων για την εξέταση και αντιμετώπιση παρόμοιων υποθέσεων. Αρρωστημένη λογική κομματοκρατίας.

 

Να δούμε μέχρι πότε ο Βυρωνιώτικος λαός θα ανέχεται τον διασυρμό και τη γελοιοποίηση των θεσμών!!!

Ενάργεια/Βύρωνας η πόλη μας

4 Οκτωβρίου 2023

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βύρωνα - Δευτέρα 11-09-2023 https://www.youtube.com/watch?v=hPZy-vrW3Fo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου