Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση του νέου Δημάρχου κ. Αλέξη Σωτηρόπουλου με την Επιτροπή για τη "σχολάζουσα κληρονομιά" της οδού Νίκου Νικηφορίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
(για την "σχολάζουσα κληρονομιά" της οδού Νίκου Νικηφορίδη)

 
Με πρωτοβουλία της Επιτροπής κατοίκων για τη λεγόμενη "σχολάζουσα κληρονομιά" (Μανούσου) επί της οδού Νίκου Νικηφορίδη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης κ. Σωτηρόπουλο Αλέξη.
 

Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τον κ. Σωτηρόπουλο για την υπόθεση της "σχολάζουσας κληρονομιάς", δηλαδή για την έκταση των περίπου 2.000 τ.μ., επί των οδών Ν. Νικηφορίδη, Ν. Αρώνη και Τιμοθέου, και για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ζήτησαν από το νέο δήμαρχο να αναληφθούν πρωτοβουλίες άμεσα, ώστε ο Δήμος χωρίς καθυστέρηση και ξεπερνώντας την μέχρι σήμερα ολιγωρία, να αιτηθεί  από το Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) να περάσει η έκταση αυτή στο δήμο Βύρωνα και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης και της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία και με το δήμο Αθηναίων και συνδρομή του στην διεκδίκηση, διότι η έκταση της "σχολάζουσας κληρονομιάς" βρίσκεται στα όρια  των δύο Δήμων.

Επισήμαναν ακόμη τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν επί  των οδών Ν. Αρώνη και Ν. Νικηφορίδη από το επικίνδυνο κτίσμα που στεγαζόταν το πρώην Συμβολαιογραφείο εξ αίτιας της παλαιότητας του,

και αναφέρθηκαν και στον χώρο του παλαιού βενζινάδικου, τον οποίο κάποιοι χρησιμοποιούν ως χώρο πάρκινγκ. 


Ζήτησαν επίσης να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να παρθεί απόφαση ότι ο δήμος διεκδικεί την έκταση αυτή ώστε να περιέλθει στο Δήμο Βύρωνα και να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για αλλαγή ρυμοτομικού σχεδίου για το χώρο αυτό. 

Ο κ. Σωτηρόπουλος άκουσε με προσοχή την Επιτροπή και ενημέρωσε ότι το θέμα αυτό είναι στις άμεσες  προτεραιότητες του, εφόσον παρακολουθεί την εξέλιξη του διαδικαστικά για να περάσει καταρχήν στο Δημόσιο. Τόνισε δε ότι, για το συγκεκριμένο ζήτημα, προγραμματίζει πέραν του Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη και τον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά. Δεν  απέκλεισε επίσης να επιδιωχθεί  συνάντηση και με τη δικηγόρο (κηδεμόνα) διαχειρίστρια για λογαριασμό του Δημοσίου της "σχολάζουσας κληρονομιάς".

Ο κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος διαβεβαίωσε την Επιτροπή ότι δεν έχει κάποια ανεπίσημη (κρυφή) ατζέντα για το θέμα αυτό και θα είναι σε επικοινωνία με την Επιτροπή ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, δηλαδή η  έκταση της "σχολάζουσας κληρονομιάς" να περάσει στο Δήμο Βύρωνα και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων, σε μια περιοχή ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και χωρίς αρκετούς ελεύθερους χώρους.

Βύρωνας, 1 Νοεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου