Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Άνοιξε η πίκρα τα σύνορα του υποσυνείδητου και απελευθέρωσε τα απωθημένα πάθη

«Σε κάθε προεκλογική περίοδο οι αντεγκλήσεις, η σκληρή κριτική, ακόμα και οι "κακίες" περισσεύουν. Ίσως να πει κανείς ότι είναι κομμάτι αναπόσπαστο της πολιτικής. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία…»

Έτσι ξεκινούσε, τον Μάιο του 2019, ένα άρθρο με τίτλο "Κάποιοι έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια", του τότε υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Γώγου επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα», το οποίο είχε δημοσιευθεί στην τοπική μηνιαία εφημερίδα Βύρωνα-Καισαριανής «Επικοινωνία» και συγκεκριμένα στο φύλλο Αρ. 53, στη σελίδα 3.


Στο άρθρο του ο Χρήστος Γώγος  συνέχιζε ως εξής:
«Κάποιοι, πριν να τείνουν με αυθάδεια το δάκτυλο και να κάνουν τον κριτή, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη».

Αξίζει να σταθούμε σε αυτά τα δυο αποσπάσματα του άρθρου, γιατί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου 2023 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» Χρήστος Γώγος, κι ενώ η συζήτηση εκείνη την ώρα ήταν για το «Αίτημα για συζήτηση των εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. Υμηττού», ζήτησε τον λόγο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Πλακίδα, για να κάνει, προς τον ομιλούντα την στιγμή εκείνη, μιαν άσχετη ως προς το θέμα ερώτηση, πράγμα που το απαγορεύει ρητά ο Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου!

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα επίσημα Πρακτικά της συνεδρίασης της 30ης Οκτωβρίου 2023 :

========================================

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Θέμα είναι θέμα, αλλά δεν μπορεί να παρθεί απόφαση. Λοιπόν υπάρχει ένα θέμα, πρώτα τα παίρνω με τη σειρά: «Αίτημα για συζήτηση των εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. Υμηττού», θέμα από τον κ. Βούρτση.
Κος ΒΟΥΡΤΣΗΣ:
Κε Πρόεδρε καλησπέρα, αυτό το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη βάση που είναι. Έχουν θέσει το αίτημα και η Αριστερή Παρέμβαση και η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση, νομίζω είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν μπόρεσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων που είχε κληθεί προσωπικά από εμένα να έρθει εδώ, επομένως θα συζητηθεί αυτό που έχουν καταθέσει σαν ερώτηση οι δυο παρατάξεις. Εντάξει;     
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Ναι κε Γώγο.
Κος ΓΩΓΟΣ:
Θέλω να ρωτήσω τον κο Βούρτση, που είναι ενεργός πολίτης, γιατί είχε ασχοληθεί με μία αφίσα μου που είχε μείνει έξω από το χώρο που δούλευα κάποτε στο ΙΚΑ, ως «Ενάργεια και δυναμικοί πολίτες» (σ.σ: που το βρήκε αυτό;) και αυτή τη στιγμή ο Βύρωνας είναι γεμάτος με αφίσες του υποψηφίου Δημάρχου σας που ήσασταν στο ψηφοδέλτιο και δεν έχετε κάνει κάτι, όλοι οι άλλοι τις μαζέψανε.
Κος ΒΟΥΡΤΣΗΣ:
Είναι επί προσωπικού αυτό κύριε...
Παράλληλες ομιλίες
Κος ΒΟΥΡΤΣΗΣ:
Θα πρέπει να ελέγξετε...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Ακούστηκε η ερώτηση.
Κος ΒΟΥΡΤΣΗΣ:
Θα πρέπει να ελέγξετε πότε είχε γίνει εκείνη η ανακοίνωση, πόσο καιρό μετά τις εκλογές, έτσι; Αυτή τη στιγμή είμαστε δυο εβδομάδες, δεν θέλω να μου απαντήσετε, δεν θέλω να κάνω διάλογο, μου θέσατε...
Παράλληλες ομιλίες
Κος ΓΩΓΟΣ:

...θα το αποφασίσω εγώ που είμαι εκλεγμένος, όχι εσείς. Εσείς πείτε αυτό που έχετε να πείτε.
Κος ΒΟΥΡΤΣΗΣ:
Κάνατε μια ερώτηση σε εμένα...
Παράλληλες ομιλίες
Κος ΒΟΥΡΤΣΗΣ:

Αν είστε εκλεγμένος εμένα δεν με ενδιαφέρει...
Παράλληλες ομιλίες
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Τώρα ο κος Βούρτσης δεν μπορεί να απαντήσει.
Διάλογοι
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Λοιπόν κάποιος λοιπόν θα κάνει εισήγηση για αυτό το θέμα.

========================================


Τι θυμήθηκε ο Χρήστος Γώγος;  Δυο άρθρα που είχαν γραφτεί την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 και την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 αναφορικά με μια προεκλογική αφίσα του ιδίου, που είχε αφεθεί, από το 2014, έξω από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας ή ΕΟΠΥΥ ΒΥΡΩΝΑ, στην οδό Ρούμελης 7, πάνω σε στύλο ηλεκτροφωτισμού, για τέσσερα (4) ολόκληρα χρόνια!!! Και του βγήκε, εκτός τόπου και χρόνου, στις 30 Οκτωβρίου 2023, στο Δημοτικό Κατάστημα, ως απωθημένο!!!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η ερώτηση, δημόσια έγινε, υπάρχει και στο Youtube, άρα και οι απαντήσεις στον Χρήστο Γώγο δημόσια θα πρέπει να δοθούν:

1. Κατά αρχάς, ο Νίκος Βούρτσης δεν ήταν σε κανένα ψηφοδέλτιο (ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος) όπως αναφέρει ο ανενημέρωτος Χρήστος Γώγος. Και αυτό ήταν κάτι που το γνώριζαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που κακώς του επέτρεψε την εκτός θέματος ερώτηση. Επομένως ο Νίκος Βούρτσης δεν είχε κανέναν λόγο να απολογηθεί για κάποιον υποψήφιο δήμαρχο στου οποίου δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο! Εκτός από αυτό, όπως αναφέρθηκε, ο χρονικός συμψηφισμός των δυο περιστατικών, 4,5 χρόνια του ενός, και 2 βδομάδες του άλλου, δεν αποτελεί παρά θράσος από την πλευρά του Χρήστου Γώγου!

«Κάποιοι, πριν να τείνουν με αυθάδεια το δάκτυλο και να κάνουν τον κριτή, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη». 

2. Σχετικά με την φράση  «γιατί είχε ασχοληθεί με μία αφίσα μου που είχε μείνει έξω από το χώρο που δούλευα κάποτε στο ΙΚΑ», ο Νίκος Βούρτσης, ως ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας «Βύρωνας, η πόλης μας» συγχαίρει, για ακόμη μία φορά, τον, τότε συνεργάτη του, δημοσιογράφο Μαρτέλη, για τα επιτυχημένα όπως αποδείχτηκε άρθρα του, αφού κατόρθωσαν και «έδωσαν, μέχρι σήμερα, τέτοιο πόνο»!!! Λυπάται μόνο που δεν ήταν αυτός ο αρθρογράφος!

Δείτε αυτούσιο το 2ο άρθρο της Πέμπτης 19 Ιουλίου 2018 Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά η αφίσα μένει...! 

==============================

Είχαμε γράψει στις 30 Ιανουαρίου 2018 στο άρθρο ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/01/blog-post_36.html 

Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 μπορεί να ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και να τελείωσε με τις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν τον Μάιο του 2014, η παράνομη όμως αφισοκόλληση εξακολουθεί μέχρι σήμερα να γίνεται αντιληπτή.

Παράδειγμα: Έξω από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας ή ΕΟΠΥΥ ΒΥΡΩΝΑ, στην οδό Ρούμελης 7, πάνω σε στύλο ηλεκτροφωτισμού* εξακολουθεί να παραμένει (ως μέσον χειραγώγησης;) η προεκλογική αφίσα του Ιατρού κ. Γώγου Χρήστου, της δημοτικής παράταξης "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΓΩΓΟΣ".

Θα παραμείνει μέχρι το φθινόπωρο του 2019;

Προφανώς!

Γιατί μεσολάβησαν οι δημοτικές εκλογές του 2014, οι εκλογές του 2015, το δημοψήφισμα, ξανά εκλογές, το ΙΚΑ στη Ρούμελης έγινε ΕΟΠΥΥ και τώρα Κέντρο Υγείας και η αφίσα παραμένει εκεί.

Απέραντη η σημειολογία της απαξίωσης.

*Το Άρθρο 11. παρ. 7, του Κ.Ο.Κ αναφέρει ότι, Απαγορεύεται κάθε διαφήμιση, εκτός των καθορισμένων πλαισίων, ή οποιαδήποτε αναγραφή λέξεων, εικόνων ή συμβόλων σε στύλους ηλεκτροφωτισμού.

Δημοσιογράφος Μαρτέλης

============================== 

3. Όσον αφορά την φράση: «θα το αποφασίσω εγώ που είμαι εκλεγμένος, όχι εσείς. Εσείς πείτε αυτό που έχετε να πείτε»…  η απάντηση βρίσκεται και πάλι στα λεγόμενα του Χρήστου Γώγου, από τον Νοέμβριο του 2014, τότε που ο ίδιος, μέσα στο Δημοτικό Κατάστημα, είχε αναφερθεί σε κάποιον ομιλητή ως εξής: «Μίλησε ο Καίσαρας!».

Αυτή η συμπεριφορά του ήταν που έδιωξε από γύρω του τους μισούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, σε τέτοιο βαθμό που την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 πάλι στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Βύρωνα, κατά την εκεί επίσκεψη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Διονύση Χατζηδάκη, αναφορικά με την επικρατούσα «διχαστική» κατάσταση στις τάξεις (παρατάξεις) των Νεοδημοκρατών υποψηφίων δημάρχων, ακούστηκε το περιβόητο «Περπατώ και πέφτουν τα μαχαίρια από την πλάτη μου!!!» 

4. Ο Νίκος Βούρτσης δεν χρωστά τίποτα στο Χρήστο Γώγο ούτε και τον ψήφισε ποτέ! Ούτε το 2010, ούτε το 2014, ούτε το 2019, ούτε βέβαια και το 2023! Απεναντίας ο Χρήστος Γώγος χρωστά αρκετά στον Νίκο Βούρτση, ένα εκ των οποίων είναι αυτό: «τον Μάιο του 2019, συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 2019, μέλος της συλλογικότητας «Ενάργεια» μεσολάβησε (και) στον τότε Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κάλεσε άμεσα στο γραφείο του τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» Μίλτο Μπαντή, για στήριξη, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, του Α’ υποψηφίου και επικεφαλής της «Νέας Εποχής»  Χρήστου Γώγου…»

5. Πάντως, ο Νίκος Βούρτσης που δεν κρατά κακίες και ούτε έχει απωθημένα («Το νικάν εαυτόν πασών νικών πρώτη και αρίστη. Το δε ηττάσθαι αυτόν υφ’ εαυτού, αίσχιστον και κάκιστον» δεν είχε πει ο Πλάτων;) εύχεται Καλή Επιτυχία στον Χρήστο Γώγο, εκεί στο μακρινό του ταξίδι στην Περιφέρεια... Και επειδή δεν είναι αχάριστος, την ονομασία «Ενάργεια και δυναμικοί πολίτες» θα την χρησιμοποιήσει στο συγκρότημα ψυχεδελικού ροκ που σχεδιάζει να δημιουργήσει και τα κέρδη θα τα μοιραστούν, μαζί με τον Χρήστο Γώγο, δικαιωματικά για την επιτυχημένη του ονοματοδοσία!!! 

Σημείωση: Το τρίτο πρόσωπο δεν χρησιμοποιήθηκε από έπαρση ή μεγαλομανία του γράφοντος αλλά ως απόσταση από τις εμπειρίες του...

Νικόλαος Βούρτσης
(εκπρόσωπος της Ένωσης Πολιτών Ενάργεια)
3 Νοεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου