Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Κάτοπτρα ασφαλείας και διοίκηση αδιαφορίας

Οι παραβολικοί καθρέπτες ασφαλείας χρήσιμοι για την ομαλή και ασφαλή κίνηση των οχημάτων στις διασταυρώσεις δρόμων όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη, τα λεγόμενα ΚΑΤΟΠΤΡΑ κυκλοφορίας, ήταν ένας ακόμη καθρέπτης της χρόνιας αδιαφορίας της διοίκησης του Γρηγόρη Κατωπόδη. Δικαίως ο Βυρωνιώτικος λαός, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, υποβίβασε τη δημοτική παράταξη της "Στάσης Βύρωνα" στην αντιπολίτευση! Ίσως εκεί, πιο ώριμη, φανεί πιο χρήσιμη στην πόλη.

Έπρεπε η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» να αιτηθεί στις 9 Αυγούστου 2023 (Αρ. Πρωτ.: 19617/10-08-2023), στη Δημοτική Αρχή του κ. Γρηγόρη Κατωπόδη, την αντικατάσταση του κατόπτρου στη συμβολή των οδών Αδαμαντίου Κοραή και Χρυσοστόμου Σμύρνης, λόγω της φθοράς του και της τοποθέτησης πάνω σε αυτό αυτοκόλλητων κάθε είδους, για να γίνει τελικά πράξη.

Το νέο κάτοπτρο στη συμβολή των οδών Αδαμαντίου Κοραή και Κύπρου

Το Αίτημα της 9ης Αυγούστου 2023 των πολιτών είχε ως θέμα: α) Την αντικατάσταση του κατόπτρου της συμβολής των οδών Αδαμαντίου Κοραή και Κύπρου, και β) Την τοποθέτηση κατόπτρου κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Χρυσοστόμου Σμύρνης, γιατί η ορατότητα των οδηγών που έρχονται από την οδό Αγ. Σοφίας είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αφενός μεν λόγω της υψομετρικής διαφοράς της οδού Χρ. Σμύρνης, αφετέρου δε λόγω της στάθμευσης φορτηγών στη αριστερή πλευρά της οδού Χρ. Σμύρνης.

Και έπρεπε οι πολίτες να ζητήσουν (για πολλοστή φορά) την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη για να ενεργήσει αλλά και να απαντήσει αναγκαστικά η πρώην Δημοτική Αρχή! Όταν, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας), η διοίκηση είχε την υποχρέωση* αφενός να διεκπεραιώσει την υπόθεση και αφετέρου να απαντήσει μέσα σε 50 ημέρες!!!

Ήταν, λοιπόν, 29 Νοεμβρίου 2023 όταν η Δημοτική Αρχή του Γρηγόρη Κατωπόδη, δια της Γενικής Γραμματείας, κοινοποίησε τελικά στον Συνήγορο του Πολίτη την, με  Αρ. Πρωτ.: 29412/29-11-2023, απάντησή της προς του πολίτες… την οποία όμως ξέχασε να αποστείλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της «Ενάργειας» (sic!!!!).

Οι «αμαρτίες» της πρώην Δημοτικής Αρχής, του Γρηγόρη Κατωπόδη, δυστυχώς, θα παιδεύουν για πολύ καιρό ακόμα τη νέα Δημοτική Αρχή του Βύρωνα, του Δημάρχου κ. Σωτηρόπουλου Αλέξιου, ο οποίος είναι τώρα αναγκασμένος να μαζεύει τα ασυμμάζευτα…

Οι πολίτες έπρεπε να υποβάλλουν νέο Αίτημα προς τη Δημοτική Αρχή του Δημάρχου κ. Αλέξη Σωτηρόπουλου για να λάβουν επιτέλους, στις 17 Ιανουαρίου 2024, την απάντηση της πρώην Δημοτικής Αρχής, η οποία, για όσον αφορά τους παραβολικούς καθρέπτες ασφαλείας (υπήρχαν και άλλα τέσσερα θέματα), ανέφερε τα εξής:

«Σχετικά με το αίτημά σας υπ’ αριθμ. 19617/10-08-2023 σας γνωρίζουμε ότι η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες κατόπιν αυτοψίας Μηχανικού και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης αλλά και των υπηρεσιακών δυνατοτήτων και προτεραιοτήτων. Ήδη έχει τοποθετηθεί νέο κάτοπτρο στη συμβολή των οδών Αδαμαντίου Κοραή και Κύπρου καθώς και στη συμβολή των οδών Αδαμαντίου Κοραή και Χρυσοστόμου Σμύρνης».

Το νέο κάτοπτρο στη συμβολή των οδών Αδαμαντίου Κοραή και Χρυσοστόμου Σμύρνης

*Παραπομπή: «Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας)  που αναφέρει ότι: «α. Οι Δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών…»

Βύρωνας, η πόλη μας
22 Ιανουαρίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου