Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Δήμαρχε, ανακαλέστε τα «αντιδημοκρατικά ψήγματα» που ψελλίσατε στην Δημοτική Επιτροπή της 09/02/2024

 
«Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», λέει η παροιμία!

Η σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Βύρωνα, η οποία σύμφωνα με το Νόμο 5056/2023 αντικατέστησε την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, όταν εκλέχθηκαν τα μέλη της, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Εκλογή των μελών του προεδρείου του Δ.Σ και της Δημοτικής Επιτροπής».

Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Επιτροπή του Βύρωνα αποτελείται από εννέα (9) μέλη.

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος (ο οποίος, βάσει του ν. 5056/2023, σαν δήμαρχος, δεν χρειαζόταν να εκλεγεί).

Από τα 8 μέλη που εκλέχθηκαν, με ξεχωριστά ψηφοδέλτια, τα πέντε προέρχονται από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής (κυρία Γκανέτσου, κ.κ. Καρακώστας, Κλειάσιος, Οικονόμου, Τριανταφύλλου) και τρία από την αντιπολίτευση. Δύο (2) μέλη από την παράταξη «Βύρωνας Μπροστά», του επικεφαλής Μίλτου Μπαντή, πιο συγκεκριμένα η κυρία Σφακιανάκη και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής, κ. Γ. Ντόβολος, και, τέλος, ο πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Στάση Βύρωνα», Γρηγόρης Κατωπόδης, ο οποίος εκλέχθηκε «από σπόντα», από τη στιγμή που ο Μίλτος Μπαντής πρότεινε μόνον δυο μέλη από την παράταξη του και όχι τρία μέλη, όπως εκ του νόμου μπορούσε να διεκδικήσει (**)!!!

Όταν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής της Δημοτικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος είχε καλέσει τις υπόλοιπες παρατάξεις που, σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορούσαν να εκλέξουν κανένα δικό τους μέλος, δηλαδή την «Λαϊκή Συσπείρωση», τον «Έξυπνο Βύρωνα» και τον συνδυασμό «Αριστερή Παρέμβαση - Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση, Συνεργαζόμενες-οι, Αγωνιστική Συμπόρευση», να ορίσουν από ένα μέλος τους, για να συμμετέχει στην Επιτροπή χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου, αλλά με δικαίωμα λόγου!

Έως εδώ, όλα καλά… Δημοκρατικά, παρά τον αντιδημοκρατικό νόμο 5056/2023!

Μέχρι την Τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2024, όπου, το από σπόντα εκλεγέν μέλος της Δημοτικής Επιτροπής, ο οιηματίας πρώην δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, ενοχλήθηκε από τις καίριες παρεμβάσεις και ερωτήσεις του επικεφαλής του «Έξυπνου Βύρωνα» κ. Βασίλη Δεμπόνου, καθώς κατά τη γνώμη του καθυστερούσαν τη διαδικασία, ειδικά στα θέματα που αφορούσαν την εμπλοκή της διοίκησής του.

Τα λεγόμενα -παράπονα- του πρώην δημάρχου που αφορούσαν στην καθυστέρηση και στην διάρκεια της συνεδρίασης βρήκαν πρόσφορο έδαφος και ευήκοα ώτα, γιατί από ότι φάνηκε υιοθετήθηκαν αμέσως από τον Δήμαρχο κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο, αφού στο τέλος της συνεδρίασης ψέλλισε ότι «κάτι πρέπει να γίνει με τις ερωτήσεις». «Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», λέει η παροιμία. Μόνον τόσο κατόρθωσε να επιζήσει η, των εύκολων λόγων, Δημοκρατία! Διάρκεια ζωής 40 ημερών!

Να τονίσουμε ότι από την προαναφερόμενη συνεδρίαση απουσίαζε το μέλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς επίσης και ο κ. Τζιορτζιώτης, μέλος της συμπόρευσης «Αριστερή Παρέμβαση - Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση, Συνεργαζόμενες-οι, Αγωνιστική Συμπόρευση». Τί θα συνέβαινε στην Δημοτική Επιτροπή και στη διάρκεια της συνεδρίασης εάν και αυτά τα μέλη έκαναν παρεμβάσεις, με εξίσου εύλογες ερωτήσεις, σαν αυτές του κ. Δεμπόνου;

Ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος της Δημοτικής Αρχής κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος θα πρέπει να ανακαλέσει, άμεσα, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, τα «αντιδημοκρατικά ψήγματα» που εκστόμισε και που έρχονται σε πλήρη αντίφαση με εκείνο το αρχικό κάλεσμα στην Επιτροπή και το περί δικαίωμα λόγου… !!!

Γιατί εάν ο Αλέξης Σωτηρόπουλος δεν τολμήσει να κόψει τον ομφάλιο λώρο της εκλογικής του στήριξης  -στον Β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, του Οκτωβρίου 2023- από την προηγούμενη δημοτική αρχή, σύντομα θα βρεθεί σε πολιτική περιδίνηση και αδιέξοδο.

**ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ: 

Μια ρητορική ερώτηση:
-Εάν, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα, τρίτη κατά σειρά δύναμη ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση», του επικεφαλής κ.
Βαγγέλη Γείτονα, και όχι η «Στάση Βύρωνα», του Γρηγόρη (Άκη) Κατωπόδη, άραγε, ο Μίλτος Μπαντής από την παράταξή του θα πρότεινε μόνον δυο (2) ή μήπως θα πρότεινε τρία (3) μέλη για την στελέχωση της Δημοτικής Επιτροπής;

Και μια ευθεία ερώτηση:
Ποιός, λοιπόν, είναι ο αληθινός λόγος αυτής της "μεγαλόκαρδης δημοκρατικής χειρονομίας" του; Τί κρύβει η κίνησή του, και πως τελικά αυτή έγινε δεκτή από τη παράταξή του; Με ψηφοφορία;

Άρθρο του Νικλή Κακοπελέκητου

 Βύρωνας, η πόλη μας
12 Φεβρουαρίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου