Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Πρώτη Ειδική συνεδρίαση (δια ζώσης) του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/02/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00

Στις 26 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 συνεδριάζει (δια ζώσης) το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρώτη «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής» 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣ
1.Τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Αλέξιο Σωτηρόπουλο
2.Τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Γενική Γραμματέα Δήμου Βύρωνα
-Γραφείο Τύπου-Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Βύρωνα
-Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα 

Σας προσκαλούμε σε «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής», σύμφωνα με το άρθρο 67Α του Ν.3852/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023, η οποία θα διεξαχθεί, δια ζώσης, στις 26 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βύρωνα (Καραολή & Δημητρίου 36-44) όπως είχατε ενημερωθεί και στην οποία θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα που έχουν κατατεθεί και αφορούν στο έργο της Δημοτικής Αρχής, ως εξής:

Ο Επικεφαλής της παράταξης «ΒΥΡΩΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» κ. Μπαντής Μιλτιάδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γώγος Αριστείδης, Ντόβολος Γεώργιος, Κιούπη Ιουλία, Λέλος Γεώργιος, Δάφνη Πηνελόπη, Σφακιανάκη Αικατερίνη κατέθεσαν τα παρακάτω θέματα: 

1. Ανέγερση 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα: (Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών και να μας ενημερώσετε για τις δικές σας ενέργειες επίσπευσης των διαδικασιών)
2. Αναβάθμιση του χώρου του δάσους του Κουταλά: (Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας για την αναβάθμιση της περιοχής, τη συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, την αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού στην υφιστάμενη παιδική χαρά και λοιπές ενέργειες για τη βελτίωση του χώρου δασικής αναψυχής)
3. Οικόπεδο Νεράιδα: (Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις επόμενες ενέργειες σας, ώστε να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει χώρο πρασίνου για τους περίοικους)
4. Οικόπεδο Βουτζά: (Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις επόμενες ενέργειες σας, ώστε να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει χώρο πρασίνου για τους περίοικους)
5. Φόρτο εκφόρτωση supermarkets και παρεμπόδιση κυκλοφορίας:(Δεδομένης της καθημερινής παρεμπόδισης της κυκλοφορίας σε δρόμους της πόλης μας, λόγω φορτοεκφόρτωσης στα supermarkets, ενημερώστε μας για τις άμεσες ενέργειες σας ώστε οι διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης να γίνονται συγκεκριμένες ώρες και όχι τις ώρες αιχμής)

Ο Επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ» κ. Γείτονας Ευάγγελος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καλύβας Βασίλειος κατέθεσαν τα παρακάτω θέματα: 

6. Αναφορικά με τον λόφο Κοπανά μετά από την εκδίκαση της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο και την οριστικοποίηση της  απόφαση του Εφετείου που αποφάνθηκε ότι η έκταση αυτή ανήκει σε ιδιώτες, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 04/07/2023 ο τότε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,  κ. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τη δέσμευση της Κυβέρνησης της ΝΔ ότι η έκταση θα απαλλοτριωθεί και θα αποδοθεί στους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού. Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δ.Σ,  μέσα σε «πανηγυρικό» κλίμα, δέχτηκε τις εν λόγω κυβερνητικές δεσμεύσεις, παρά τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί από τη Λαϊκή Συσπείρωση και άλλους δημοτικούς συμβούλους. (Με βάση τα παραπάνω, προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα τα οποία παρακαλούμε να απαντηθούν στη συζήτηση. Συγκεκριμένα :Υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης; Ποια μέτρα θα λάβει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα και οι χώροι να αποδοθούν στο λαό της περιοχής μας; Οι ιδιώτες, είχανε ζητήσει εξωδικαστικό διακανονισμό πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από τον Α.Π. ζητώντας 20 στρέμματα εντός σχεδίου πόλης κλπ. προκειμένου να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους από τον χώρο στον λόφο Κοπανά.  Έχει γίνει κάποια άλλη κίνηση από τους ίδιους;) 

7. Σε συνεδρίαση -«παρωδία» του  δημοτικού συμβουλίου που έγινε διά ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης στις 19/07/2023, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με τις στήριξη και υπερψήφιση μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένων και δημοτικών συμβούλων της σημερινής πλειοψηφίας, ψήφισε κατά πλειοψηφία «Μνημόνιο Συνεργασίας και Αλληλοκατανόησης μεταξύ Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών και Δήμου Βύρωνα» με σκοπό την πραγματοποίηση εργασιών εντός του χώρου του Κουταλά. (Επανερχόμαστε επί της ουσίας και ζητάμε την εκ νέου συζήτηση του θέματος ώστε να αποσαφηνιστούν και τα εξής: Αν προτίθεται η Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας, που ουσιαστικά αναγνωρίζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, βάζοντας ταφόπλακα στην διεκδίκηση του χώρου ή αν θα προχωρήσει σε αμφισβήτηση του παραχωρητηρίου της έκτασης στη Φ.Ε.Α ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις αξιοποίησής του προς όφελος του λαού της πόλης). 

Ο Επικεφαλής της παράταξης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ Συνεργαζόμενες-οι, Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση κατέθεσε το παρακάτω θέμα: 

8. «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ Συστήματα έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας-TMHMA 4 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ/ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» (Ρωτάμε:Γιατί δεν λειτούργησε το προηγούμενο; Πως θα λειτουργήσει το τωρινό; Υπάρχει μελέτη για τις επιπτώσεις που θα έχει στα καταστήματα και στους κατοίκους τις περιοχής; Πώς θα γίνεται ο έλεγχος και πώς θα γίνεται η πρόσβαση στους πεζόδρομους και ποιοι δρόμοι θα πεζοδρομηθούν, υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή; Ποια είναι η άποψη της τεχνικής υπηρεσίας μιας και είναι η ίδια που σχεδίασε το προηγούμενο και η ίδια που σχεδίασε το τωρινό;)

Σας γνωρίζουμε ότι, κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση:
α) απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος, καθώς και η λήψη οποιαδήποτε απόφασης
β) για την συνεδρίαση αυτή δεν εφαρμόζεται η παρ. 10 του άρθρου 67, περί απαρτίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία και τον αριθμό των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης δίνονται στη με αρ.98/ 8182 / 26.01.2024 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. (ΑΔΑ:9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ), την οποία σας επισυνάπτουμε

Ο Πρόεδρος
Αποστολάκης Νεκτάριος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου