Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

"Ακάλυπτη επιταγή" η σύμβαση ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα

Είδηση -«λαβράκι»- έβγαλε η συζήτηση του 10ου θέματος, με τίτλο «Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης, για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών (παρουσία γιατρού), που αφορούν στην πραγματοποίηση των αθλητικών αγώνων «Παμβυρώνεια 2024» και λοιπών αθλητικών εκδηλώσεων», της Τακτικής συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Βύρωνα, της Παρασκευής 09/02/2024.

Τρεισήμισι (3,5) μήνες μετά την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου, η οποία ανέφερε ότι Υπεγράφη (επιτέλους) η σύμβαση ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, πληροφορηθήκαμε ότι η σύμβαση, συνολικού ύψους 1.650.000 €υρώ, μοιάζει, προς το παρόν, με «ακάλυπτη επιταγή, μετά τον τριπλό έκτακτο γενικό διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα της διοίκησης του πρώην Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη που ενέκρινε ομοφώνως το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην συνεδρίαση που έγινε στον Ασπρόπυργο, στις 31/01/2024.

Για το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και για το οποίο είχαμε γράψει το άρθρο: Σε εξαθλίωση το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα (δείτε οπωσδήποτε το φωτογραφικό υλικό), που αρχικά είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ" τον Μάρτιο του 2023 (στο Τεύχος αρ. 16), η ανακοίνωση του Δήμου, τον Οκτώβριο του 2023, ανέφερε τα εξής:

==========================

Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου (χλοοτάπητα και ταρτάν στίβου) του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, συνολικού ύψους 1.650.000 €. Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο, που θα αναμορφώσει το δημοτικό στάδιο της πόλης μας, ύστερα από δεκαετίες!

Τα έργα που θα γίνουν αφορούν:

• Την ανακατασκευή του τερέν, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση προκαλλιεργημένου υβριδικού φυσικού χλοοτάπητα έκτασης 8.325 m2.
• Την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) έκτασης 6.100 m2, στον στίβο του σταδίου.
• Την τοποθέτηση αθλητικού εξοπλισμού.
• Παρεμβάσεις στεγάνωσης στις κερκίδες και αποκατάσταση αρμών διαστολή για τον περιορισμό της υγρασίας στις κλειστές αίθουσες κάτω από τις κερκίδες του σταδίου.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι, καθώς ύστερα από δεκαετίες πλημμελούς συντήρησης, προχωράμε σε μια ριζική ανακαίνιση του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου της πόλης μας. Είναι ένα έργο επιστέγασμα, που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις αθλητικές υποδομές του Βύρωνα, που έχουμε καταφέρει όλα τα χρόνια της θητείας μας. Ένα έργο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για την άθληση της νέας γενιάς αλλά και των δεκάδων πολιτών που το προτιμούν για την άσκηση τους», τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης.

========================== 

Αυτή τη στιγμή το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΔΕΙΑ λειτουργίας, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Αλέξη Σωτηρόπουλου, μπορεί να λυθεί σχετικά γρήγορα, αφού η τοποθέτηση πυρίμαχης πόρτας και άλλων μικροεργασιών είναι χαμηλού κόστους, αυτό όμως δεν λύνει τα σημαντικότερα προβλήματα του σταδίου, δηλαδή το χαλασμένο τερέν και τις φθορές του ελαστικού τάπητα, για διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου και στίβου με ασφάλεια! Μην ξεχνάμε τα κατεστραμμένα καθίσματα των θεατών και τα από δομική άποψη επικίνδυνα σημεία του σταδίου!

Για τη διοργάνωση των αγωνισμάτων στίβου των «Παμβυρωνείων 2024», που είναι ένας σημαντικός αθλητικός θεσμός για την πόλη μας, θα πρέπει να βρεθεί άλλος χώρος για τη φιλοξενία των.

Ο γιατρός των αγώνων...

Όσον αφορά την παρουσία ιατρού στους αγώνες και την απόφαση της «έγκρισης εξειδίκευσης πίστωσης, για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών», η επαναλαμβανόμενη πρόταση, που ακούστηκε 4-5 φορές, από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και δημοτικό σύμβουλο Ντόβολο Γιώργο, της παράταξης «Βύρωνας Μπροστά», και που αφορούσε τον Χρήστο Γώγο, θα πρέπει να πέσει στο κενό! 

Εάν θέλουμε σαν πόλη, σαν Δήμος, να "αλλάξουμε πραγματικά τα δεδομένα" θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η διαρκής εμπλοκή στα πράγματα των ίδιων και των ίδιων προσώπων, όπως, επίσης, και η νοοτροπία της εξυπηρέτησης των "ημετέρων". Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις, όπως υπάρχουν και πολλοί ικανοί γιατροί για να αναλάβουν αυτή τη δραστηριότητα!

Βύρωνας, η πόλη μας
11 Φεβρουαρίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου