Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του δημάρχου Βύρωνα με τον Ευθύμη Λέκκα: ναι μεν, αλλά…

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος συναντήθηκε, στο Δημαρχείο του Βύρωνα, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας και Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής - Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Ευθύμη Λέκκα.

Το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου μας ενημέρωσε ότι "η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα" και ότι "συζητήθηκαν οι προσεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία και τα δημοτικά κτήρια της πόλης μας και η δυνατότητα συνεργασίας για την διεξαγωγή κοινών δράσεων και ασκήσεων στα σχολεία".

Έως εδώ, όλα καλά!
Τί γίνεται όμως με τα σχεδόν διακόσια (200) επικίνδυνα κτίσματα, εγκαταλελειμμένα ή μη,  που από το 2019-2020 έχουν καταγράψει η Κίνηση Πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω" (κατά 90%) και η Ένωση Πολιτών "Ενάργεια" (κατά 10%) και τα οποία εξακολουθούν να στέκονται "όρθια" και ασυντήρητα στην πόλη μας ενώ οι πολίτες περνάνε καθημερινώς αμέριμνα από δίπλα τους ή από κάτω τους; Οι φωτογραφίες είναι από την οδό Αδαμαντίου Κοραή αρ. 33.  


Στο "πιάτο" τους δόθηκε (στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή των Κατωπόδη-Καραγγιάννη) ο κατάλογος των κτισμάτων! Υπήρξε ποτέ έλεγχος αυτών; Κάποια μέριμνα; Τί θα γίνει στην περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού;
 
Τον Μάιο του 2020 είχαμε γράψει: «Επιτέλους, στη χώρα αυτή πρέπει να παύσουμε να θρηνούμε κάθε φορά ανθρώπους για να γινόμαστε “άνθρωποι”… συνεπείς ως προς το καθήκον μας!»
«Προτείνουμε και ταυτόχρονα καλούμε τους κατοίκους-πολίτες του Βύρωνα να οργανωθούν στην γειτονιά τους.
Εάν γνωρίζετε κάποιο εγκαταλελειμμένο κτίσμα ή κάποιο επικίνδυνο για πτώση σοβάδων κτήριο, ας ενημερώσετε άμεσα, εγγράφως, με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος, την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων με ταυτόχρονη κοινοποίηση προς τον Δήμο Βύρωνα και σε περίπτωση που υπάρχουν και εστίες μόλυνσης ας ειδοποιείται και η Υγειονομική Υπηρεσία
», αλλά καμία δημοτική παράταξη, ΚΑΜΙΑ, δεν ασχολήθηκε με το θέμα των επικίνδυνων οικημάτων-κτισμάτων του Βύρωνα!
 
Καλή η συνάντηση του νέου Δημάρχου κ. Αλέξη Σωτηρόπουλου με τον Καθηγητή κ. Ε. Λέκκα, αλλά είδαμε και πως λειτούργησαν οι προσεισμικοί έλεγχοι που έγιναν στα σχολεία κατά την θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής...  "Πάμε και όπου βγεί !!!!" το σύνθημα.
Μέσα στο Δημοτικό Κατάστημα ήταν ο Δήμαρχος όταν το 2023 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των προσεισμικών ελέγχων των σχολείων... Δεν πρέπει να το ξεχνά!!!!
 
Βύρωνας, η πόλη μας
1η Μαρτίου 2024  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου