Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Η νέα Δημοτική Αρχή έκανε το χρέος της… μα η παρανομία καλά κρατεί!

Στις αναπλάσεις  - ανακατασκευές  των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου της συμβολής των οδών α) Πρωτεσιλάου & Ν. Νικηφορίδη, και β) Αρήτης & Ν. Νικηφορίδη, που πραγματοποιήθηκαν, τον Ιούνιο του 2017, από τη Δημοτική Αρχή Γρηγόρη Κατωπόδη (και που υλοποιούσαν, μετά από οκτώ (8) χρόνια, ένα Αίτημα των κατοίκων-πολιτών), υπήρχαν (και εξακολουθούν να υπάρχουν) μερικά ελαττώματα (sic!) !

Ένα από αυτά ήταν ότι στα σημεία της ανάπλασης των πεζοδρομίων, απουσίαζε η κάθετη  σήμανση του Κ.Ο.Κ. περί απαγόρευσης της στάσης και της στάθμευσης αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα η παράνομη στάση και στάθμευση αυτοκινήτων, δεξιά και αριστερά των πεζοδρομίων, να  ελαχιστοποιεί το πλάτος της (με σημαντική κυκλοφορία αυτοκινήτων) οδού Νίκου Νικηφορίδη και να δημιουργεί έτσι κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ δεν απουσιάζουν και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των οδηγών.

 

Κατανοώντας πλήρως τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών που επωμίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή, του κ. Αλέξη Σωτηρόπουλου (και εξαιτίας της ανικανότητας της προηγούμενης διοίκησης) θεωρήσαμε ότι μέσα στις  υποθέσεις που ιεραρχικά θα αντιμετώπιζε ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, θα έπρεπε να ενταχθεί, και μάλιστα με άμεση προτεραιότητα, η προαναφερόμενη «αστοχία».

Για το λόγο αυτό, στις 15 Φεβρουαρίου, επικοινωνήσαμε μαζί του και σε ελάχιστο χρόνο η Τεχνική Υπηρεσία ενήργησε και τοποθέτησε την κάθετη σήμανση δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Δυστυχώς όμως η ελληνική νοοτροπία και η έλλειψη αστυνόμευσης, μέχρι στιγμής, δεν έχει αποτρέψει την παράνομη στάθμευση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση...!!!


 


 

 

Υπάρχουν μάλιστα και αλλοπρόσαλλες δηλώσεις κατοίκων… ότι κακώς λέει έγιναν οι αναπλάσεις γιατί έχουν χαθεί θέσεις στάθμευσης και δεν έχουν που να σταθμεύουν πλέον!

Και γράψαμε αλλοπρόσαλλες δηλώσεις γιατί ορισμένοι από αυτούς ήταν εκείνοι που φώναζαν ότι δεν υπήρχαν πεζοδρόμια και διαβάσεις να περπατήσουν και να διαβούν! Δεν τους πιάνεις πουθενά! Ηλεές καταστάσεις!

Δείτε τα πεζοδρόμια, πως ήταν το 2010, πριν την ανάπλαση,

και πως είναι μετά την ανάπλαση του 2018!

Βύρωνας, η πόλη μας

Μάρτιος 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου