Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Όταν οι μάσκες πέφτουν... τι μένει;

Η χθεσινή συνεδρίαση (Δευτέρα 8 Απριλίου 2024) του Δημοτικού Συμβουλίου έβγαλε προς τα έξω το αληθινό πρόσωπο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βύρωνας μπροστά».
Αφορμή στάθηκε η αναβολή του 7ου θέματος της ημερήσιας διάταξης περί «Τροποποίησης της υπ’ αριθ. 10/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου» και της προθέσεώς του για αντικατάσταση της δημοτικής συμβούλου της παράταξής του κυρίας Ιουλίας Κιούπη από εκλεγμένο μέλος  στη “Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.” με τον Ανδρέα Λεκατσά.
Η από 1η Απριλίου 2024 ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Κιούπη και η παρουσία της στο Δ.Σ. με νομικό σύμβουλο, που ζήτησε και πέτυχε την αναβολή της συζήτησης του θέματος, εξόργισε τον επικεφαλής. (Βλέπε το άρθρο: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η Ιουλία Κιούπη από την παράταξη "Βύρωνας Μπροστά" https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2024/04/blog-post_9.html )
 
Όταν έφθασε δε η ώρα για τη συζήτηση του 6ου θέματος «Συζήτηση επί του αιτήματος με αριθ. πρωτ.:4790/29-02-2024 της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία “Ενάργεια” αναφορικά με το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα» παρά το γεγονός ότι, όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος, όταν τα θέματα εισέρχονται προς συζήτηση στο Δ.Σ. από πολίτες δεν υπάρχουν εισηγήσεις, και επομένως ο πρώτος ομιλητής του θέματος είναι εκείνος που το φέρνει για συζήτηση, Αντικαταστατικά ο Μίλτος Μπαντής έλαβε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. το λόγο και με ανεβασμένο τόνο της φωνής θεωρούμε ότι είπε αυτά που έπρεπε να είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου 2023, αλλά τότε είχε προτιμήσει να αποχωρήσει. 
 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 
 
Τα ξημερώματα Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2023, μια ημέρα πριν τον Α’ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης/10/2023,  στην πόλη του Βύρωνα διανεμήθηκε ένα 4σέλιδο έντυπο με την ονομασία «Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» στο οποίο κυρίαρχο θέμα ήταν το άρθρο: «Ο Μπαντής συναλλάσσεται με τον Δήμο από το 2014;» 
 
Επειδή στους πολίτες της πόλης γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα, όπως:
  1. Γιατί η Δημοτική Αρχή (Γρηγόρη Κατωπόδη) δημοσίευσε την Διακήρυξη του Διαγωνισμού σε τρεις εφημερίδες εκτός Βύρωνα; Η υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 15156 Διακήρυξη, που αφορούσε την εύρεση και μίσθωση ακινήτου για στέγαση νηπιαγωγείου στο Βύρωνα, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΠΑΛΜΟ», στις 17-06-2016, στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ», στις 17-06-2016, και στην εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ», στις 18-06-2016.
  2. Γιατί ο διαγωνισμός δεν κηρύχθηκε άγονος τη στιγμή που κατατέθηκε μια μόνο προσφορά;
  3. Είναι ο Μιλτιάδης Μπαντής ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, ναι ή όχι;
  4. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» Μίλτος Μπαντής απείχε ή όχι από την ψήφιση των προϋπολογισμών του Δήμου Βύρωνα για όσον αφορά τα οικονομικά της Παιδείας;
  5. Το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα, πληροί ή όχι, τις προϋποθέσεις «τόσο του νόμου για τη μίσθωση νηπιαγωγείου, όσο και της προκήρυξης» του διαγωνισμού; Υπήρξε ο "ακριβής έλεγχος των δικαιολογητικών που παρείχε ο ιδιοκτήτης" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην παρατήρηση της Επιτροπής Ελέγχου;
  6. Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων μας κοινοποιήθηκε έγγραφο το οποίο ανέφερε: «Υπενθυμίζουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα οφείλει να προσκομίσει την βεβαίωση καλής εκτέλεσης εργασιών μετά το πέρας αυτών» σχετικά με τον 8ο Παιδικό Σταθμό και το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα, σήμερα (13/10/23). Έχουν ολοκληρωθεί ή όχι οι εργασίες στο, από δομική άποψη, επικίνδυνο ακίνητο που στεγάζει το 13ο Νηπιαγωγείο; Βλέπε συνημμένη φωτογραφία του Β’ ορόφου του ακινήτου.

όλα αυτά, ως Ενάργεια τα υποβάλαμε στις 19 Οκτωβρίου 2023, προς το Δημοτικό Συμβούλιο με Θέμα: "ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ 13ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ" (έλαβε τον Αρ. Πρωτοκόλλου: 25866/19-10-2023), για να απαντηθούν και να μην υπάρχουν σκιές. 
 
Την ημέρα της συζήτησης του όμως,  στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 30 Οκτωβρίου 2023, ενώ αρχικά ο Μίλτος Μπαντής είχε συμφωνήσει να συζητηθεί το θέμα, όταν έφθασε η στιγμή της συζήτησής του, σηκώθηκε και έφυγε μαζί με τον Χρήστο Γώγο κάτι που ανάγκασε τον πρώην Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη να πει: «Nομίζω ότι το Συμβούλιο είναι παρωδία πλέον. Από τη στιγμή που δύο παρατάξεις δεν συμμετέχουν» ... ... «αφού έφυγαν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν το έχουμε ξανακάνει, ας το κάνουμε τώρα, ας  φύγουμε και εμείς μια φορά»!!! (Διαβάστε το άρθρο: Ανακοίνωση σχετικά με την αποχώρηση(!) της δημοτικής αρχής από το δημοτικό συμβούλιο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα (blog) της δημοτικής παράταξης της «Αριστερής Παρέμβασης)
 
Η γελοιοποίηση του θεσμού την ημέρα εκείνη, έχει καταγγελθεί προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας! 
 
Η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πολιτών καταγγέλθηκε και στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος (για χιλιοστή φορά) διαμεσολάβησε και η πρώην Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε (για χιλιοστή φορά) να απαντήσει, αν και ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ δεν μας κοινοποίησε το έγγραφο!!!
 
Την ύπαρξη του εγγράφου την πληροφορηθήκαμε από την, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 343924/170/2024 και ημερομηνία 02/01/2024, Απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη στην αναφορά μας. 
 
Την με Α.Π Αποστολέα: 29412 και ημερομηνία αποστολής 29/11/2023, Απάντηση του Δήμου Βύρωνα, Κοινοποιημένη προς τον Συνήγορο του Πολίτη, δια της Γενικής Γραμματέως κυρίας Αναστασίας Βαρουχάκη, την παραλάβαμε από την νέα Διοίκηση του Δήμου και μάλιστα από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο. Και τί ανέφερε η απάντηση στη δεύτερη (2η) παράγραφο; «Τα θέματα μπήκαν προς συζήτηση (και όχι για λήψη απόφασης) στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30-10-23), ωστόσο δεν συζητήθηκαν και θα πρέπει να επανέλθετε στην νέα δημοτική περίοδο 
Δείτε τα 2 έγγραφα στο τέλος του κειμένου.
 
Και αυτό πράξαμε, αφού πρώτα επικοινωνήσαμε και ενημερώσαμε σχετικά, στις 17 Ιανουαρίου 2024, τον νέο Δήμαρχο κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο. 
 
Στις 29 Φεβρουαρίου 2024 καταθέσαμε αιτήματα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και των τριών θεμάτων που η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε «αρνηθεί» να συζητήσει. 
 
Καμία εμμονή, λοιπόν, καμία εμπάθεια προς τον επικεφαλής της (κολοβής πλέον λόγω της ανεξαρτητοποίησης της κυρίας Ιουλίας Κιούπη) δημοτικής παράταξης «Βύρωνας Μπροστά» Μίλτο Μπαντή, ο οποίος, εάν είχε έστω ελάχιστη ώριμη πολιτική σκέψη, θα έπρεπε να ευχαριστεί τους πολίτες που, επανερχόμενοι και σε αυτό το θέμα, του έδωσαν την δυνατότητα, δια μέσου των απαντήσεων του Δημάρχου (one man show η νέα διοίκηση του δήμου), να καθαρίσει από πάνω του τις όποιες λάσπες του πέταξε, όπως είπε, το έντυπο «Η ντουντούκα του Βύρωνα»…
 
Αντί λοιπόν να ωρύεται θεατρινικά ο Μίλτος Μπαντής ας αναλογιστεί ο ίδιος, αλλά και τα εναπομείναντα μέλη της παράταξής του, που θα βρισκόταν τώρα εκείνος εάν είχε αποκολληθεί κάποιο τμήμα από το από δομική άποψη σαθρό οίκημα που στεγάζει το 13ο Νηπιαγωγείο και είχε τραυματίσει κάποιο παιδάκι. Δείτε τη φωτογραφία: Ιούλιος 2023 !!!!
 

Αντί να φωνάζει, θα έπρεπε να ζητά συγγνώμη από τους γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους στο 13ο Νηπιαγωγείο αλλά και από την «Ενάργεια», και να ευχαριστεί την «Ενάργεια» για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα ύστερα από την παρέμβαση της προς την Πολεοδομία Αθηνών, στις 14 Αυγούστου 2023. 
 
Η στάση στα γεγονότα είναι εκείνη που καθορίζει τους πολιτικούς (και ορισμένους ευτυχώς η ζωή τους κατατάσσει στους νάνους, κι ας θεωρούν εκείνοι, για κακή τους τύχη, ότι είναι γίγαντες!) και δυστυχώς γι' αυτούς το παρελθόν δεν σβήνει!!!
 
Κλείνουμε το άρθρο αυτό με μια παρατήρηση για τις διοικήσεις του Δήμου Βύρωνα. Πολλά εκ παραδρομής μαζεύτηκαν:
  • Εκ παραδρομής κάποιοι δρόμοι που ήταν να ασφαλτοστρωθούν δεν ανασφαλτώθηκαν (Επίσημη απάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών προς τον Συνήγορο του Πολίτη και προς την «Ενάργεια») 
  • Εκ παραδρομής δεν μας εστάλη η με Α.Π Αποστολέα: 29412 και ημερομηνία αποστολής 29/11/2023, Απάντηση του Δήμου Βύρωνα, Κοινοποιημένη προς τον Συνήγορο του Πολίτη, δια της Γενικής Γραμματέως κυρίας Αναστασίας Βαρουχάκη, όπως προαναφέραμε. 
  • Εκ παραδρομής, όπως ενημέρωσε χθες (8/04/2024) στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος δεν εστάλη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα, προς την Πολεοδομία, η βεβαίωση καλής εκτέλεσης εργασιών στον 8ο Παιδικό Σταθμό και το 13ο Νηπιαγωγείο, ούτως ώστε το έγγραφο να κοινοποιηθεί και προς την «Ενάργεια».

Βύρωνας, η πόλη μας/Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» 
9 Απριλίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου