Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Επικίνδυνο και μη ασφαλές το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα!

Στο ακόλουθο φωτογραφικό υλικό, του φίλου Μ. Π., εξεικονίζεται η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γραφείο Προσωπικού του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα.


Μέσα σε αυτό το Γραφείο καθημερινά εργάζονται υπάλληλοι του Δήμου και πηγαινοέρχονται πολίτες.

Και θα αναρωτηθεί κανείς, έστω και ρητορικά, εάν οι Δημοτικές Αρχές του Δήμου είναι τόσο ανεύθυνουπεύθυνες ή έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τον εγκέλαδο και γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάποια μεγάλη σεισμική δόνηση που ως αποτέλεσμα θα είχε την κατάρρευση τμημάτων της τοιχοποιίας του σταδίου.

Ύστερα διερωτόμαστε ως πολίτες γιατί συμβαίνουν οι τραγωδίες (βλέπε, Μάντρα, Μάτι, Τέμπη και τελειωμό δεν έχει…) στη χώρα αυτή.

Περιμέναμε από τη νέα Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξιου Σωτηρόπουλου να υπάρξει άμεση αντίδραση στην, από 14 Μαΐου 2024, Αναφορά μας (Αρ. Πρωτοκόλλου: 10192 - Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 14/05/2024) και να σφραγίσει το Δημοτικό Στάδιο, όπως είχαμε ζητήσει. Δείτε:

====================

Εκτός αυτού, σήμερα (Τρίτη 14 Μαΐου) σε νέα αυτοψία που διενεργήσαμε στο Δημοτικό Στάδιο με έκπληξη ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΑΜΕ ότι στο χώρο που λειτουργεί το Γραφείο Προσωπικού υπάρχουν επικίνδυνες ρηγματώσεις στην τοιχοποιία.

Κατάσταση για την οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει κατεπειγόντως να γνωμοδοτήσει το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων.

Το Δημοτικό Στάδιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις που κάνατε τον Φεβρουάριο στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας και πιστεύουμε ότι, παρά την προ ημερών αντικατάσταση των πυροσβεστήρων κλπ, το πρόβλημα αυτό δεν «μπορεί να λυθεί σχετικά γρήγορα, αφού η τοποθέτηση πυρίμαχης πόρτας και άλλων μικροεργασιών είναι χαμηλού κόστους», όπως είχατε αναφέρει!

Επειδή το να μένουμε απαθείς σε τέτοιες καταστάσεις ή το να τις αποδεχόμαστε «αμάσητες» δεν είναι μέσα στο πλαίσιο της ιδρυτικής μας διακήρυξης,
Και
Επειδή ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός, ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της,

Για τους λόγους αυτούς Σας καλούμε:
Α) Να σφραγίσετε άμεσα το επικίνδυνο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα, και...

==================== 

Περιμέναμε από τη νέα Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξιου Σωτηρόπουλου να βγάλει έστω κάποια σχετική ανακοίνωση, μέσω του «λαλίστατου» Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του... Δημάρχου (και όχι του Δήμου, όπως αποδεικνύεται…).

Την εξαθλιωμένη κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου θα μπορούσαμε να την είχαμε καταγγείλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων (άλλως Πολεοδομία) και στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν το πράξαμε, γιατί περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσουν, εκτός της διοίκησης, και οι, όχι άμοιρες ευθυνών, δημοτικές παρατάξεις του Δήμου.

Οι ρωγμές στην τοιχοποιία του Δημοτικού Σταδίου δεν προέκυψαν τον Μάιο του 2024. Υπάρχουν εκεί χρόνια!

Τί έκανε η τέως Διοίκηση του Δήμου με Δήμαρχο τον Γρηγόρη Κατωπόδη και Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών τον Μιχάλη Καραγιάννη;

Τί έκανε η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, των Χρήστου Γώγου και Μίλτου Μπαντή;

Ότι έκανε και η δημοτική παράταξη του νυν Δημάρχου! Απολύτως τίποτα!!!

Και όμως, την κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι την γνώριζαν γιατί είχε περιγραφεί: 

α) τον Μάρτιο του 2021 από την συλλογικότητα «Πολίτες του Βύρωνα» στο άρθρο τους «ΦΩΤΟγράφημα: Μία εικόνα χίλιες λέξεις……», δείτε εδώ: http://politestouvirona.blogspot.com/2021/03/blog-post_23.html και, 

β) τον Μάρτιο του 2023 στο άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην τοπική εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ" (Τεύχος 16) – Ερώτηση με Αρ. Πρωτ.: 6734/23-03-2023 της Ένωσης Πολιτών Ενάργεια -και το οποίο είχε αναδημοσιευτεί την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 από την ιστοσελίδα «Βύρωνας, η πόλη μας», δείτε εδώ το φωτογραφικό υλικό: Σε εξαθλίωση το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα

Ύστερα από όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία της αδράνειας και της αδιαφορίας που περιγράψαμε, μέσα από το βήμα αυτό, καταγγέλλουμε τους Γρηγόρη Κατωπόδη, Μίλτο Μπαντή (και Χρήστο Γώγο) και ευθαρσώς λέμε ότι, οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτοί εάν έχουν ίχνος “τσίπας” (πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθούν οι ελληνικές λέξεις φιλότιμο και ντροπή) επάνω τους, θα πρέπει να παραιτηθούν, χθες.

Ο δε Δήμαρχος Βύρωνα θα πρέπει να σφραγίσει άμεσα, χθες, το Δημοτικό Στάδιο.
Υπάρχουν αθλητικά τμήματα που εξακολουθούν να στεγάζονται στους χώρους του Σταδίου και να αθλούνται παιδιά και νέοι… Πόσο ασφαλείς είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις, κύριε Δήμαρχε; Αναλαμβάνετε την ευθύνη της λειτουργίας τους; 

Βύρωνας, η πόλη μας / Ενάργεια

28 Μαίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου