Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Θα πάει μακριά αυτή η βαλίτσα κ. Δήμαρχε;

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο δήμο Βύρωνα και όλα μοιάζουν σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που καταγγέλλαμε (πάνε 14 χρόνια) τα ίδια πράγματα τα οποία αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε και πάλι σήμερα, για πολλοστή φορά.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, κάτοικοι της περιοχής των οδών Νίκου Νικηφορίδη και Κόνωνος μας ενημέρωσαν ότι ένα τμήμα της οδού Νίκου Νικηφορίδη φρεζαρίστηκε (από την οδό Φορμίωνος έως την οδό Τιμοθέου) για να ασφαλτοστρωθεί. Μας ανέφεραν όμως, εκφράζοντας  παράπονα, ότι στο ρεύμα καθόδου της οδού, στα ΔΕΞΙΑ, στη γωνία της διασταύρωσης της οδού Ν. Νικηφορίδη με την οδό Κόνωνος δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες εργασίες φρεζαρίσματος και ότι στο σημείο αυτό της συμβολής των προαναφερομένων οδών, εξακολουθούσε να υπάρχει η νέα τεχνοτροπία ασφαλτόστρωσης στην πόλη του Βύρωνα, που κάθε φορά δημιουργεί  ένα “τρίγωνο πανοράματος”…
Δείτε τι εννοούμε στην ακόλουθη χαρακτηριστική φωτογραφία, από μια παρόμοια περίπτωση, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Συβρισσαρίου.


Διαβάστε επίσης το άρθρο της Τετάρτης 31 Μαΐου 2023 με θέμα: Οι εργολαβικές εκπτώσεις στις ασφαλτοστρώσεις δημιουργούν νέες τεχνοτροπίες στην πόλη του Βύρωνα 

Αυτά τα φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της εκτέλεσης έργων οδοποιίας δίχως την παρουσία του επιβλέποντος Μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για το έργο που παραλαμβάνει κάθε φορά ο Δήμος.

Την ίδια μέρα, στις 11:22 π.μ στείλαμε*** μέσω του ηλ. ταχυδρομείου ένα υπερ-επείγον αίτημα με θέμα: «ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΦΡΕΖΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ν. ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ», όπου αναφέραμε την καταγγελία και ζητήσαμε όπως η Τεχνική Υπηρεσία  επιληφθεί ΑΜΕΣΑ (δηλαδή αυθημερόν) του θέματος!

Για καλό και για κακό επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά και με την Τ.Υ. του Δήμου που μας διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνούσε με τον εργολάβο. Πράγμα που έγινε, και το θέμα διευθετήθηκε!!

Τέλος καλό, όλα καλά; Όχι βέβαια! 

Μέχρι πότε θα συμβαίνουν αυτά και τόσα άλλα που κατά καιρούς έχουν καταγγελθεί σχετικά με τις ασφαλτοστρώσεις-μπετοστρώσεις-πλακοστρώσεις;

Μέχρι πότε οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα αδιαφορούν ή θα κοιμούνται, κυριολεκτικά, αναφορικά με τα θέματα αυτά; Έχουν δει τις ατέλειες της πρόσφατης ασφαλτόστρωσης στην οδό Ν. Νικηφορίδη;;; (Ρητορικό το ερώτημα αυτό, σαν να μην έγινε)

Ο (όποιος) επιβλέπων Μηχανικός του Δήμου θα επιβλέπει επιτέλους όλα τα έργα, σε όλες τις φάσεις εκτέλεσής των; Μέχρι πότε οι πολίτες θα κάνουν τη δική του δουλειά; Να θυμίσουμε μήπως στην Τεχνική Υπηρεσία τις υποχρεωτικές ανασφαλτώσεις σε περίπου 40 δρόμους ύστερα από κακοτεχνία της εργολήπτριας εταιρείας;    

Θα περιμένουμε τη συζήτηση του θέματος: «Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ για την κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων των δρόμων του Βύρωνα. Κακοτεχνίες τρίτων και άλλα προβλήματα» (Αρ. Πρωτοκόλλου: 13546 και Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 21/06/2024). Η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία της πρωτοκόλλησής του. Εκεί θα ειπωθούν όλα!

***Παραπομπή: Σημειωτέον ότι το αίτημα εστάλη στις 5 Ιουλίου 2024, αλλά Αριθμό Πρωτοκόλλου (14803) έλαβε στις 09 Ιουλίου 2024!! Η Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξη Σωτηρόπουλου, από πολύ νωρίς, βρίσκεται σε "καλό δρόμο"... για την έξοδο!

Βύρωνας η πόλη μας / Ένωση Πολιτών Ενάργεια

10 Ιουλίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου