Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Πότε έγινε η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων; Βρωμάνε, κ. Δήμαρχε

Κάθε πέρσι και καλύτερα στην πόλη του Βύρωνα.
Tο έγγραφο με Θέμα: «Προβλήματα με τους κάδους απορριμμάτων, την καθαριότητα και την απολύμανση αυτών» που η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» απέστειλε προς το Δήμο Βύρωνα και πρωτοκολλήθηκε με τα ακόλουθα στοιχεία: Αρ. Πρωτοκόλλου: 13533 και Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 21/06/2024, ακόμη δεν έχει απαντηθεί από τη διοίκηση του Δήμου... είναι βέβαια νωρίς!

Αλλά από την άλλη, εάν κάνουμε τη σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, ο Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, κ. Κώστας Αγγέλης, θα είχε ήδη απαντήσει!!!

Οι πολίτες ρώτησαν την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου για το ποιες θα είναι οι ενέργειές της για την επίλυση των παρακάτω προβλημάτων:

Α)

«Καθημερινώς λαμβάνουμε παράπονα από δημότες/κατοίκους της πόλης μας που διαμαρτύρονται για τα ακόλουθα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Υπηρεσίας Καθαριότητας:
Υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων δίχως ή με σπασμένα καλύμματα ή και με χαλασμένους μηχανισμούς ανοίγματος αυτών.
Επίσης, ενίοτε, παρατηρείται το φαινόμενο μετά την αποκομιδή των απορριμμάτων ορισμένα συνεργεία να μην κλείνουν τους κάδους απορριμμάτων, ενώ θα έπρεπε.
Ορισμένοι κάδοι είναι πολύ βρώμικοι και δεν διαθέτουν τα αυτοκόλλητα με την ημερομηνία της τελευταίας απολύμανσής των (εάν πραγματοποιήθηκε ποτέ)
».

Στον Δήμο Βριλησσίων «με βάση τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας κάθε κάδος στην πόλη πλένεται σχολαστικά και απολυμαίνεται κάθε δεύτερη εβδομάδα».
Στο Δήμο Βύρωνα κάθε πόσα χρόνια γίνεται απολύμανση των κάδων;

Β)

"Υπάρχουν πολίτες που συλλέγουν τις ακαθαρσίες των φίλων τους "συνοδείας" μόνο με κάποιο χαρτί και ακολούθως πετάνε τα περιττώματα απευθείας στους κάδους των απορριμμάτων, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό εστίες μόλυνσης, ειδικά τους θερινούς μήνες με τις αυξημένες θερμοκρασίες, επικίνδυνες τόσο για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, όσο και για τους κατοίκους της γύρω περιοχής όπου τελείται η «παρανομία»."


Οι ειδικοί κάδοι για τετράποδα, που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε τοποθετήσει το 2018 σε διάφορα σημεία της πόλης, δεν επαρκούν!

Υπενθυμίζουμε τι είχε δηλώσει, τότε, τον Μάρτιο του 2018, ο τέως Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης:
«Ο Δήμος μας, με περιβαλλοντική και οικολογική ευαισθησία, τοποθέτησε σε επιλεγμένα σημεία της πόλης ειδικούς κάδους για τα τετράποδα. Οι κάδοι έχουν ειδικές σακούλες για να μαζεύονται τα περιττώματα των σκύλων. Αγαπάμε τα ζώα συντροφιάς, σεβόμαστε το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας.»

Τα σημεία τοποθέτησης των ειδικών κάδων είναι τα εξής:
•   Πλατεία Βυζαντίου: 1 καδάκι
•   Πλατεία Ταπητουργείου: 1 καδάκι
•   Πλατεία Φατσέα: 1 καδάκι
•   Νησίδα της Καραολή Δημητρίου: 3 καδάκια
•   Πλατεία Μαριάννα: 1 καδάκι
•   Άλσος Αγίας Τριάδας: 2 καδάκια
•   Πλατεία Παπά: 1 καδάκι
•   Άλσος Μυρακτής: 1 καδάκι
•   Θέατρα Βράχων Μελίνα Μερκούρη & Άννας Συνοδινού: 1 καδάκι

Βύρωνας η πόλη μας / Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»

11 Ιουλίου 2024 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου